2021. március 2. kedd Lujza
HR Centrum

Kifakadtak a szakszervezetek: megalázónak találják a 2021-es minimálbér-emelést


Mire elég ez a 4%, ami csak 3,66%, hiszen februártól lép hatályba. Az inflációt sem ellentételezi. Megalázó ígéret egy még lebegtetett plusz 1 % emelésről - kezdik közös közleményüket a 2021-es minimálbérről szakszervezetek.

Joggal kérdezzük a munkáltatói szerepből fakadóan Magyarország legnagyobb foglalkoztatóját, a Kormányt: a közszféra humán közszolgáltatásában dolgozó kb. 600 ezer embernek a fenti helyzet miatt vajon milyen bérkilátásai lesznek 2021-re, hiszen eddig semmiféle keresetnövelő intézkedésről nem adtak tájékoztatást - teszi fel a kérdést a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete.

Az önkormányzatok számára a minimálbér és garantált bérminimum emelés finanszírozását nem jelezték. Nem tudjuk, hogy a már 3 éve követelt diplomás bérminimum intézményét mikor találják fontosnak, bevezetendőnek? Ugyanis nemcsak a legkisebb béreket lenne szükséges karbantartani, mert így a tudás sajnos nincs elismerve, a szellemi foglalkozásúak keresete is emiatt évről - évre egyre jobban leszakad - írják, majd kérdéseket is megfogalmaztak:

  • Mikor lesznek tényleges, tételesen meghatározott bérfejlesztések, nem csak a sajtó felé "átlagosan" definiált emelések, amelyek a valóságban még átlagosan sem felelnek meg az emelés mértékének?
  • Mikor fogja meghaladni a sok esetben jogszabály által előírtan felsőfokú végzettséggel rendelkező közszolgák átlagkeresete a KSH által közölt országos átlagbért?

A fentiek következtében az Európai Unióban az átlagkereseti rangsorban hátulról a harmadikok vagyunk. Utolsó Bulgária, utána Lettország, majd Magyarország következik. A Visegrádi Országok közül utolsó a mi dolgozóink helye. Románia messze lekörözött bennünket - közölte a szakszervezet.

Ideje lenne az Európai Minimálbér irányadó elvárását és az Európai bérfelzárkóztatás gondolatát Kormányzati szinten is megfontolni, képviselni

- hívta fel a figyelmet közleményében a szakszervezet. Évek óta hallgatjuk - "Ettől többet nem bír el a gazdaság." - most a COVID-19, a két pandémia időszaka miatt a kereslet növelésének szerintünk a legjobb beavatkozása, a leggyorsabb lökése a nagyobb mértékű, az általános legalább 10 százalékos bérkiáramlás lenne - vélekednek.
 
A közszférában dolgozók biztosan a "piacra" viszik egy hónapon belül ezeket a Forintokat. Egy részét pedig azonnal adóban visszaáramoltatják.Ennek a szektornak csak kis részben jár cafetéria. Adható juttatás. Akkor adjon a Kormány mind a 600 ezer dolgozójának 400.000,- Ft cafetériát a valóságban is, ne csak elméletben. A vendéglátás, turizmus a nyáron már biztosan fel tudná "szippantani" ezt a pénzt.

Titkos tárgyalásokon formálják az egészségügyi dolgozók jogállási szabályait, keresetének alakulását. A nyilvánosság előtt mikor kezdeményezi a Kormány a közszféra többi dolgozójának problémáiról, kereseti helyzetének javításáról az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács ülésén az egyeztetést? Utólagos tájékoztatást adnak a minimálbér, garantált bérminimum emeléséről egy olyan területen, ahol körülbelül 300 ezer fő az érintett - zárják a közleményüket a szakszervezetek (MKKSZ, PDSZ, SZÁD, TBDSZ)

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Krízishelyzetben a magyar dolgozók: visszaütnek a szőnyeg alá söpört problémák
Az első lépés megküzdeni azzal a terhes gondolattal, hogy nem tudunk visszatérni a járvány előtti normákhoz...


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2021. 03. 01. 06:56
ZÁRJUK AZ ÜZLETI ÉVET – CÉLTARTALÉK KÉPZÉS

A céltartalék képzési kötelezettség az összemérés és az óvatosság számviteli alapelvekből...

hrdoktor
2021. 03. 01. 06:19
Így teszi tönkre az ülőmunka a testünket

Egyre többen vannak azok, akik olyan munkakörben dolgoznak, ahol kizárólag ülniük kell. Az Európai...

legacykft
2021. 02. 26. 08:55
A konfliktusok hét bugyra

Ha nem is hét, mint a pokolban, de legalább négy, és ha nem is pokolra kell menni a jó csapatműködésért...

coachco
2021. 02. 24. 20:28
Séta a mádi főutcán 2.

Játsszunk egy kis időutazást, ugorjunk vissze több mint száz évet, és nézzünk be újra a mádi...

hrbonbon
2021. 02. 12. 17:15
Felmérés - tapasztalatok a kiválasztási folyamatok pandémia miatti változásaival kapcsolatban

A válaszokat kommentben várjuk!   A vírushelyzet hatására a kiválasztás milyen módon zajlik?...

ajovomunkahelye
2021. 02. 12. 09:29
A válság egyik hatása: megállt a munkavállalói elkötelezettség csökkenése Magyarországon

A járvány és a gazdasági válság hatása a munkavállalói elkötelezettségben is éreztette hatását:...

vezetoi-coaching
2021. 01. 24. 09:46
Széljegyzet egy bejegyzéshez... és a “mit lehetne tenni” örök kérdéséhez...

Oberfrank Zoltán blog-posztjához (“Miért vesznek fel a cégek munkatársakat”) a  Linkedin terjedelmi...

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked