7 °C Budapest

Kifakadt az ország tanára: a gyerekeknek nincs jövőjük a helikopterszülők miatt

2018. október 21. 17:30

Ezek voltak 2018 42. hetének legfontosabb, legérdekesebb, na meg legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre, vagy a képes cikkajánlókra.

Kifakadt az ország tanára: a helikopterszülők miatt nincs jövője a gyerekeknek

Jocó bácsi, azaz Balatoni József, a XV. kerületi Kontyfa Általános Iskola tanára nem egy hétköznapi pedagógus. A köztudatba egy tévés vetélkedő által robbant be, diákjai iránti szeretete és az oktatás megreformálására irányuló törekvései miatt hamar nagy népszerűségre tett szert. Az azóta regényíróvá avanzsált történelemtanár a Portfilio Öngondoskodás 2018 című konferenciaájának nyitóvendégeként ezúttal a diákok öngondoskodásáról beszélt.

Kiadták a vészjelzést: komoly életveszélyben lehet, aki családi házban él

A hazai nagyjából négymillió lakóingatlanból 70 százalék renoválásra szorul, 10 százalékuk egyenesen életveszélyes állapotban van, menthetetlen, ezért bontásra vár. Az épületszerkezetek és a hőszigetelés tekintetében a legégetőbb a probléma. Ugyanakkor, aki megcsináltatja, az minőségi anyagokat választ a régi megoldások helyett.

Ez az üzletek nagy trükkje: fel sem tűnik, hogy húznak le vásárláskor

Rengeteg embernek lapul valamilyen hűségkártya a tárcájában. A magyar vásárlók kifejezetten szeretik használni ezeket, gyűjtögetik a pontokat, kihasználják a kedvezményeket, mert úgy érzik, így sokat spórolhatnak. De mit nyernek ezzel az üzletek? Valóban elég egy hűségkártya, és az azzal járó kedvezmények, hogy az emberek lojálisak legyenek egy adott üzlethez vagy benzinkúthoz? Tényleg több vevőt tudnak becsalogatni így az áruházak? Ennek jártunk utána.

Így élnek a leggazdagabb magyar nyugdíjasok: van igény a luxusapartmanokra

A születéskor várható élettartam növekedése, az egészségügyi ellátásokhoz való hozzáférés mind közrejátszik az időskorú népesség arányának növekedéséhez. Ahogy a világ nyugati felére, úgy Közép-Európára és Magyarországra is az elöregedő társadalom a jellemző. Ez pedig azt jelenti, hogy egyre égetőbb kérdés az idős emberek gondozása. Sok nyugdíjas, aki szellemileg ép, és korához képest aktív életet él ugyanis nem akar idősek otthonába menni, tartósan beteg vagy szellemileg leépült idősek mellé, viszont már szüksége van némi segítségre a hétköznapok folyamán. Számukra lehet ideális megoldás a nyugdíjasház. Ha viszont valaki be akar kerülni, nem árt, ha magas a nyugdíja és van több millió forintja, amiből ki tudja fizetné a belépési díjat vagy használati jogot.

Pörögnek a pesti bérletautomaták: kaszálnak az ügyeskedők is

Lassan, de biztosan a gépek veszik át a dominanciát a jegyértékesítésben. A BKK-tól kapott adatokból az is kiderült, hogy az utasok egyre szívesebben vásárolnak bankkártyával az automatákból, amelyek éves szinten több tízmilliárdos forgalmat bonyolítanak. A nagy pénzforgalom meghozta a bűnözők kedvét is, akik előszeretettel fosztogatják az automatákat. A BKK igyekszik hatékonyan védekezni.

Félmillió magyar nő érintett: észre sem veszik, hogy családtagjuk semmizi ki őket

Az utóbbi években egyre többször hallani a családon belüli erőszakról, azonban a pénzügyi bántalmazásról kevés szó esik. Pedig sokakat érint. Egy négy évvel ezelőtti felmérés szerint a magyar nők 13 százaléka élt át élete során olyan gazdasági bántalmazást, amelynek része volt a munkavállalás megakadályozása illetve az anyagi döntésekből való kizárás. Azzal kapcsolatban még becslésekbe sem bocsátkoztak az általunk megkérdezett szakemberek, hány férfi élhet pénzügyi bántalmazás áldozataként. De mi is pontosan a gazdasági erőszak? Mik azok az intő jelek, amikre érdemes figyelni és lépni kell? Egyáltalán hogy lehet kilépni egy ilyen bántalmazó kapcsolatból? Ennek jártunk utána.

Kamatháború dúl a magyar bankoknál: durva akciókkal várnak ősszel

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A személyi kölcsönök egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a lakossági hitelek között. A könnyű hozzáférhetőség miatt nem meglepő, hogy sokan választják ezt az opciót rendkívüli kiadásaik fedezésére. Megvizsgáltuk a Magyarországon elérhető legjobb személyi kölcsön ajánlatokat törlesztőrészlet szerint, és arra jutottunk, hogy az ügyfeleknek nem feltétlenül a nagy bankok felé kell fordulniuk, ha gyorsan hitelre van szükségük. Azokat az ajánlatokat vizsgáltuk, ahol nem szükséges korábbi ügyfélnek lennünk, azaz nincs szükségünk bankváltásra. Mindenképp érdemes előre informálódni, az egyes termékek között ugyanis jelentős eltérések lehetnek. A Pénzcentrum kalkulátorával te is könnyen megtalálhatod a számodra legkedvezőbb ajánlatot.

Még nem késő: filléres ajánlatok az előttünk álló hosszú hétvégékre

Két hosszú hétvége is áll előttünk, ilyenkor mindig megnő az érdeklődés a hazai és a népszerű külföldi szállások iránt, melyek azonban a kiemelt időszakban szinte kivétel nélkül emelt árakkal dolgoznak. Aki még csak most tervezi az őszi utazást, esetleg síelni menne a családdal, azoknak összegyűjtöttünk pár remek lehetőséget.

Ezeket a használt autókat veszik a legtöbben 3 millió alatt

Továbbra is jól teljesít az autópiac, amit javarészt a használt gépjárművek adás-vétele pörget. Ez nem véletlen: miközben Magyarországon még a legolcsóbb új autók is 2-3 millió forintba kerülnek, addig a magyarok többsége ennél kevesebb pénzből szeretné letudni az autókérdést. Nagyon nem mindegy azonban, hogyan választunk, a használt autók piacán ugyanis nagyon óvatosnak kell lennünk. És akkor a finanszírozásról még nem is beszéltünk. Összeszedtük a legfontosabb gyakorlati és pénzügyi tanácsokat, hogy ne járjunk pórul a neppernél.

Sokat bukhatnak a külföldön dolgozó magyarok: megsarcolják a pénzüket

Szinte minden magyar családban van olyan tag, aki tartósan, vagy átmenetileg külföldön dolgozik. Ők jellemzően a kint megkeresett jövedelmükből az itthonmaradtakat is igyekeznek támogatni, rendszeresen utalnak haza pénzt - különféle devizákban. Sokan azonban nem a legolcsóbb módszerekkel küldik Magyarországra a pénzt, ezért súlyos ezreket is veszíthetnek a tranzakciókon.

Értékes irat lapul a magyarok zsebében: szinte az egész világon elfogadják

Kevés felszabadítóbb dolog van az utazásnál, ám ezt nem élvezheti mindenki ugyanolyanon mértékben. Egyes útlevelek ugyanis jóval nagyobb szabadságot nyújtanak másoknál. A magyar útlevél például a 10. helyen helyezkedik el a jelenlegi világranglistán, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az irat birtokában 180 célállomásra lehet elutazni vele vízumkötelesség nélkül.


    


NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem