2018. május 20. vasárnap Bernát, Felícia

Kiderült: ennyit lehet keresni benzinkutasként egy pesti OMV-nél


Egyre több cég ad fel álláshirdetés a pozícióhoz tartozó bér konkrét megjelölésével. Heti gyűjtésünkben a benzinkutak, autómosók, és autókozmetikák világába kalauzoljuk el az elérhető fizetésekre kíváncsi olvasóinkat.

Egyre inkább transzparenciában gondolkodnak bérek tekintetében a hazai cégek. Noha a trendet főként a munkaerőhiány szüli, a kiskereskedelemben és turizmus-vendéglátásban már alig-alig akad olyan pozíció, ahol ne a kezdő és elérhető fizetés konkrét megjelölésével toboroznának a munkaadók, de a gyakorlatra már a legtöbb hazai ágazatban van példa. Tradícióról persze továbbra sem beszélhetünk, de a folyamat magáért beszél.

Tóth Tamara, a Monster Magyarország Kft. operatív vezetője szerint a teljes transzparenciához az kellene, ha már kisiskolás korban elkezdődne az edukáció. Mint azt a Pénzcentrumnak adott interjújában elárulta, "általánosságban elmondható, hogy nemzetközi összehasonlításban mi magyarok nem szeretjük nyilvánosan kezelni a saját fizetésünket. Azt sem feltétlenül gondolom, hogy minden szektor fel van arra készülve, hogy nyilvánossá tegye a fizetéseit. Ha teoretikusan nézem, a totális transzparencia ma csak ott működhet, ahol kizárólag fizikai munkásokat alkalmaznak."

Nógrádi József, a Trenkwalder régióvezetője szerint az elmúlt egy évben alakult át annyira a piac, hogy azon cégek, amelyek nem bérrel hirdetnek, 50 százalékkal alacsonyabb mértékben tudják elérni a munkavállalókat a hirdetéseiken keresztül. Mint azt a Pénzcentrumnak adott interjújában elárulta, sok cég - főleg vezető vállalatok -, amelyek időben igyekeznek a piaci igényekre reagálni, a béremeléseiket már sajtónyilvánosság előtt jelentik be, pont azért, hogy kihasználva a médiaelőnyöket a lehető legtöbb jelöltet érjék el és képesek legyenek az adott régióban elszívni a többi versenytárs elől a munkavállalókat.

Azt látjuk, hogy míg korábban az egy nagyon szenzitív információ volt, hogy ki milyen javadalmazási mértékkel foglalkoztatja a munkavállalókat, addig mára átestünk a ló túloldalára, és kifüggesztve bérrel hirdetnek a cégek. Hasonló kampányok nap mint nap zajlanak az országban, ahol kifejezetten ezt próbálják felmérni a cégek, hogy ki milyen bérért hajlandó váltani, mik azok a bérek, amiket a munkavállalók kívánatosnak tartanak egyes pozíciókban, egyes szektorokban

- fogalmazott Nógrádi József.

Amennyiben tehát szondázzuk a friss álláshirdetéseket, egyértelművé válik, hogy a transzparencia sokszor már alapérték, így egyre ritkábban futhatunk olyan semmitmondó bérajánlatokba, mint a "versenyképes jövedelem", a "kiemelt bérezés", vagy a "magas kereseti lehetőség". A transzparens álláshirdetésekből nem csak álláskeresőként, hanem a munkáltatóhoz lojális munkavállalóként is profitálhatunk. Az álláshirdetésekben szereplő bérekkel ugyanis azt is könnyedén megítélhetjük, hogy mennyire becsül meg minket jelenlegi munkaadónk.

Ha úgy érezzük, van mozgástér, álljunk bátran a főnök elé!

És, hogy ezen a héten se maradjunk konkrétumok híján, ezúttal a Jófogás álláshirdetéseit vettük alaposabban is górcső alá. Heti gyűjtésünkben egy szűk szegmensre fókuszáltunk, a benzinkutak, autómosók, és autókozmetikák világába kalauzoljuk el a munkaerő-piaci aktualitásokra, főként bérhelyzetre fogékony olvasókat, na meg az álláskeresőket. Előre szólunk, gyűjtésünk során meglepő fizetésekkel is találkoztunk. Nézzük a felhozatalt!

Teljes munkaidő, fő és mellékállában is - nettó 133 ezer Ft/hó

XVII. kerületben lévő, állandó ügyfélkörrel rendelkező kézi autómosó-kozmetikába keresünk megbízható női-férfi kollégákat hosszú távra, akár betanítással is! Fő és mellékállában is végezhető! Napi bérkifizetés! Munkakezdés azonnal

- olvasható a Csilivili autómosó Kft. álláshirdetésében, amelyből az is kiderül, hogy a jelentkezők 200 ezer forintos bruttó bérre számíthatnak.

Ez a Pénzcentrum kalkulációi szerint, adókedvezmények nélkül 133 ezer forintos havi nettót jelent

Teljes munkaidő, nappali munkavégzés - nettó 280 ezer Ft/hó

Budapest VII. kerületben található Mezcon Kézi Autómosóba keresünk 2 fő megbízható, munkájára igényes munkatársat nappalos műszakra, bejelentett, hosszú távú munkalehetőséggel. Cégünk 20 éves múlttal rendelkezik az autóápolás területén. Ha nincs gyakorlatod az sem baj, betanítunk! (...) Akár szállást is tudunk biztosítani mely nem munkásszálló, hanem egy általunk fenntartott lakás az V. kerületben a Bazilika mellett 15 perc sétára a munkahelytől

- írja hirdetésében a Parkolóház Autómosó Kft. A pályázóknak további segítség, hogy a cég nem bajlódik a bruttóval, feketén-fehéren leírják:

"Kereseti lehetőség: 240.000 Ft. - 280.000 Ft. (nettó!!!)"

6 órás műszak, éjszakai munkavégzés - nettó 11970 Ft/nap

Hosszú távú, biztos munkahelyre keresünk kútkezelő és shopos munkatársakat Kerepesi úti (X.) és Budafoki úti (XI.) OMV töltőállomásokra, kétműszakos vagy állandó éjszakás munkarendbe. Tapasztalat vagy kereskedelmi végzettség előnyt jelent. Főállású és részmunkaidős megoldás is lehetséges

- derül ki a P-Station Kft. álláshirdetéséből. A foglalkoztatás jellegénél annyit írnak, hogy 6 órás részmunkaidős pozícióról van szó, amelyért napi (ez nem egyértelmű, de ha nem elírás az összeg, akkor vélhetően napi bérről van szó - a szerk.) 18 ezres bruttóra számíthat a pályázó.

Ez a Pénzcentrum kalkulációi szerint, adókedvezmények nélkül 11 970 forintos napi nettót jelent.

 

JÓL JÖNNE 300 EZER FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 24 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank (THM 16,99%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Provident és a Budapest Bank gyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
legacykft
2018. 05. 18. 09:00
Fut a Team – hát már nem csak a főnök?!

Korábbi bejegyzésemben arról írtam, hogy vajon miért olyan népszerű a futás a vezetők körében....

happyhunter
2018. 05. 17. 15:48
Közös délután a Gyömrői Gyermekotthonban

Tavaly decemberben vettük fel a kapcsolatot a Gyömrői gyerekotthonnal, karácsonykor kézműves délutánt...

perfekt
2018. 05. 16. 09:01
Együtt, mégis külön?

Nyilatkozattétel konzorciumi partnerek esetén   Közbeszerzési pályázatokon gyakran indulunk...

laskainelli
2018. 05. 16. 07:39
5 dolog, amit gyorsan fejezz be, ha boldog akarsz lenni

Vágyunk a boldogságra. De vajon tényleg boldogtalanok vagyunk, vagy csak boldogabbak akarunk lenni?  A...

hrdoktor
2018. 05. 14. 14:27
Miért tör ránk munka közben a nassolási vágy?

Biztosan Önnek is van olyan kollégája, akinek munkaállomása néha napján nem író-, hanem inkább...

ajovomunkahelye
2018. 05. 14. 10:11
A fejlődés és a tanulás motivált mindig

Gyakornokból a cég vezetői csapatába. 5 év alatt tette meg ezt az utat Ligety Sára, az Aon Magyarország...

jobangel
2018. 05. 14. 06:00
Anyaság és új vállalkozás egyszerre? Lehetséges!

Az új blogfelület új logoval is jár, amit ajándékba kaptam. A története ennek is különleges...

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

05.17-05.23
Országos

Interspar

05.17-05.23
Országos

Spar

05.17-05.23
Országos

Aldi

05.17-05.23
Országos

Auchan

05.17-05.23
Országos

Tesco

05.17-05.23
Országos

Auchan

Bor & Streetfood
05.10-05.23
Országos

Interspar

Nyár
05.09-06.20
Országos