15 °C Budapest

Kiakadt a Pedagógusok Szakszervezete: pontot tennének a COVID-táppénz körüli vitára

2020. november 4. 17:32

A Pedagógusok Szakszervezete nyílt levélben kéri a tanárokat, hogy jelezzék az Emberi Erőforrások Minisztériumának a koronavírus okozta megbetegedéseiket, amivel pont kerülhetne a 100 százalékos körüli vita végére.

A Pedagógusok Szakszervezetének nyílt levele felidézi, Kásler Miklós miniszter 2020. szeptember 16-án a Facebook oldalán megjelent interjúban a következőket nyilatkozta:

azok a pedagógusok, akik a munkahelyükön kapták meg a fertőzést, tehát Covid-pozitívak, ők teljes táppénzre jogosultak, de nemcsak ők, hanem a szoros kontaktjaik is, tehát mindazok a pedagógusok, akik a munkájukat az iskolában nem végezhetik, mert karanténban töltik az idejüket.

2020. november 3-án a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal ülésén Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár úgy nyilatkozott, hogy 1083 pedagógusnak fizettek eddig 100%-os táppénzt. Ennél biztosan többen voltatok Covid-fertőzés miatt táppénzen!

A kormányzati nyilatkozatok ellenére sok panasz érkezett a Pedagógusok Szakszervezetéhez, ami azt bizonyítja: az oktatásban dolgozók, a pedagógusok sikertelenül kezdeményezték, hogy a koronavírus-fertőzést a háziorvos foglalkozási megbetegedésnek (munkahelyi balesetnek) ismerje el, ezzel jogosultak legyetek a 100%-os táppénzre!

- írta a szakszervezet. Tekintettel arra, hogy az orvosokat kötik az érvényes jogszabályok, a kérésnek természetesen nem tudtak és jelenleg sem tudnak eleget tenni, hiába hivatkoztok ti, pedagógusok, oktatásban dolgozók az elhangzott nyilatkozatokra. Ráadásul, folytatják, a köznevelésért felelős államtitkár elismerte, hogy az Emmiben is tudnak a táppénz kifizetésével kapcsolatos anomáliákról, és ígérte, hogy a vitatott ügyeket kivizsgálja.

A továbbra sem egységes gyakorlat miatt, továbbá azért, hogy kivizsgálható legyen minden, az oktatásban dolgozóknak anyagi veszteséget okozó eset, a Pedagógusok Szakszervezete azt kéri minden oktatásban foglalkozatott, megfertőződött munkavállalótól, küldjön levelet az Emmi e-mail címére.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem