2020. október 21. szerda Orsolya
HR Centrum

Ki nem találod, mivel tölti a hétvégéit Elon Musk, Bill Gates


Hazánkban a legtöbben a családdal közös pihenéssel szeretik tölteni a hétvégét. Bármilyen meglepő, a világ legsikeresebb emberei sincsenek ezzel másként, igaz, a legtöbbjüknél a munka is szerves része a hétvégének. Utánajártunk, mit csinál Bill Gates, vagy a Google-alapítója, Sergey Brim a szabadidejében.

A hétvégén legtöbben pihenéssel és a családdal szeretik tölteni, ez a szellemi és fizikai pihenésre is egyaránt jó alkalom. Persze nem mindenki van ezzel így, a világ legsikeresebb cégvezetői közül többen ilyenkor is dolgoznak.

A Google-nél nincs megállás

Sergey Brin, a Google társalapítójánál hétvégén sincs megállás, azonban a heti munka szellemi megpróbáltatásait elsősorban fizikaira cseréli. Ez azt jelenti, hogy az extrém sportok mellett teszi le a voksát. Ha kikapcsolódásról van szó, az ejtőernyőzéstől kezdve, a görhokizáson keresztül a gimnasztikáig szinte mindent kipróbált már.

Mindig csak a munka

A Huffington Post alapítója, Ariana Huffingtonnál a szombat az e-mailek megválaszolásának napja. Azt nem várja el az alkalmazottaitól, hogy ilyenkor válaszoljanak is a levélre ilyenkor is, egész egyszerűen ekkor van ideje arra, hogy válaszoljon a leveleire.

Van, aki megállás nélkül randizik

Van olyan cégvezető, akinek a hétvége a véget nem érő randevúkról szól, nincs ezzel másként Adam Nash, a Wealthfront befektetésekkel és online pénzügyi tanácsadással foglalkozó cég vezérigazgatója sem. Ő leggyakrabban étterembe szeret menni feleségével, ahol kipihenhetik a hét fáradalmait.

Korán kel és dolgozik

A Dictionary.com vezérigazgatója hétvégén is reggel 6-kor kel és naponta 2-3 órát dolgozik. Ezzel ugyanis mire a család többi tagja felébred, addigra letudja a teendőket. Persze az e-mailekre ő is gyakran ránéz nap közben, azonban igyekszik, hogy a családdal töltött időt ilyenkor se zavarja meg.

Persze a család is fontos

A Tesla és a SpaceX űrrakétát gyártó cég vezetője, Elon Musk viszont elég tradicionálisan a családdal tölti a hétvégét. Elsősorban ilyenkor van arra ideje, hogy mind az öt gyerekére odafigyeljen. Bevallása szerint egyébként ilyekor foglalkozik az e-mailekkel is, szerinte ugyanis ezek nem igényelnek azonnali figyelmet, így ekkor is elegendő válaszolni rájuk.

Mit csinál a leggazdagabb ember?

A világ egyik leggazdagabb embere, Bill Gates ritkán beszél arról, hogy mit szokott csinálni hétvégén. Az alapítványa mellett azonban főleg a családjával tölti ezt az időt. Elmondása szerint egyszer előfordult, hogy az egész hétvégét azzal töltötte, hogy a lánya lovas oktatását figyelte. Régebben egyébként ő is munkamániás volt, akár napokig ki sem mozdult az irodából, ilyenkor a hétvégék sem voltak kivételek.

Gyúrással kezdődik a hétvége

A milliárdos üzletember, Mark Cubannak a hétvégéje azzal kezdődik, hogy feleségével együtt elmennek edzeni, amíg a dadus vigyáz a gyerekekre. Ezután viszont mindent maguk csinálnak, nem szeretik ugyanis, ha szolgálgatják őket, így ráadásul sokkal bensőségesebb a családdal töltött idő.

Egy nap a múzeumban

A híres amerikai tévés, Tim Gunn minden vasárnapot a new yorki Metropolitan Museumban tölt. A Central Parkon keresztül, sétálva közelíti meg a múzeumot, majd a kiállításokat a görög vagy a római gyűjtemény megtekintésével kezdi. Később általában egy bor vagy egy tea mellett olvas utána a látottaknak a múzeum erkélyén.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2020. 10. 21. 09:05
Nem főállású kisadózói státusz

Hogy a kisadózót mikor kell nem főállásúnak tekinteni, azt a Kiva (2012. évi CXLVII.) törvény...

hrdoktor
2020. 10. 19. 09:51
Munkavégzés a menstruáció ideje alatt

Vannak nők, akiknél a menstruáció olyan erős tünetekkel jelentkezik, hogy akadályozza a munkavégzésüket...

legacykft
2020. 10. 16. 19:19
7 tipp, hogyan őrizd meg a belső békéd

Emlékszel még arra, amikor értetlenül hallgattad a felnőtteket a rohanó - őrült? - világról...

coachco
2020. 10. 16. 16:57
Mikor stoppoltál utoljára?

Nem tudom, a mai fiataloknak milyen arányban lehet stoppos élményük, közülük kik azok, akik még...

hrbonbon
2020. 10. 08. 13:45
A vezető tudatossága – amikor te magad vagy a megoldás egy problémára, és amit ez elárul rólad

Miért lettél vezető? James Bond kényszerített? Nem gondolom! Egy interjún a Megbízó regionális...

vezetoi-coaching
2020. 10. 06. 14:30
Konstruktív paranoia, avagy konstruktív konspirációs attitűd...

Miért van bennünk jó mélyen bedrótozva a negatív előítéletesség? Hogy többszörösen fáj...

ajovomunkahelye
2020. 09. 15. 08:35
A járvány meghozta a változást: a digitalizáció áll a középpontban

A járványhelyzet nemcsak a mindennapi életünket, de a munka világát is véglegesen megváltoztatta....

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Aldi

10.15-10.21
Országos

Lidl

10.15-10.21
Országos

Auchan

10.15-10.21
Országos

Tesco

10.15-10.21
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó