7 °C Budapest

Ki nem találod, mivel tölti a hétvégéit Elon Musk, Bill Gates

2017. január 30. 14:35

Hazánkban a legtöbben a családdal közös pihenéssel szeretik tölteni a hétvégét. Bármilyen meglepő, a világ legsikeresebb emberei sincsenek ezzel másként, igaz, a legtöbbjüknél a munka is szerves része a hétvégének. Utánajártunk, mit csinál Bill Gates, vagy a Google-alapítója, Sergey Brim a szabadidejében.

A hétvégén legtöbben pihenéssel és a családdal szeretik tölteni, ez a szellemi és fizikai pihenésre is egyaránt jó alkalom. Persze nem mindenki van ezzel így, a világ legsikeresebb cégvezetői közül többen ilyenkor is dolgoznak.

A Google-nél nincs megállás

Sergey Brin, a Google társalapítójánál hétvégén sincs megállás, azonban a heti munka szellemi megpróbáltatásait elsősorban fizikaira cseréli. Ez azt jelenti, hogy az extrém sportok mellett teszi le a voksát. Ha kikapcsolódásról van szó, az ejtőernyőzéstől kezdve, a görhokizáson keresztül a gimnasztikáig szinte mindent kipróbált már.

Mindig csak a munka

A Huffington Post alapítója, Ariana Huffingtonnál a szombat az e-mailek megválaszolásának napja. Azt nem várja el az alkalmazottaitól, hogy ilyenkor válaszoljanak is a levélre ilyenkor is, egész egyszerűen ekkor van ideje arra, hogy válaszoljon a leveleire.

Van, aki megállás nélkül randizik

Van olyan cégvezető, akinek a hétvége a véget nem érő randevúkról szól, nincs ezzel másként Adam Nash, a Wealthfront befektetésekkel és online pénzügyi tanácsadással foglalkozó cég vezérigazgatója sem. Ő leggyakrabban étterembe szeret menni feleségével, ahol kipihenhetik a hét fáradalmait.

Korán kel és dolgozik

A Dictionary.com vezérigazgatója hétvégén is reggel 6-kor kel és naponta 2-3 órát dolgozik. Ezzel ugyanis mire a család többi tagja felébred, addigra letudja a teendőket. Persze az e-mailekre ő is gyakran ránéz nap közben, azonban igyekszik, hogy a családdal töltött időt ilyenkor se zavarja meg.

Persze a család is fontos

A Tesla és a SpaceX űrrakétát gyártó cég vezetője, Elon Musk viszont elég tradicionálisan a családdal tölti a hétvégét. Elsősorban ilyenkor van arra ideje, hogy mind az öt gyerekére odafigyeljen. Bevallása szerint egyébként ilyekor foglalkozik az e-mailekkel is, szerinte ugyanis ezek nem igényelnek azonnali figyelmet, így ekkor is elegendő válaszolni rájuk.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Mit csinál a leggazdagabb ember?

A világ egyik leggazdagabb embere, Bill Gates ritkán beszél arról, hogy mit szokott csinálni hétvégén. Az alapítványa mellett azonban főleg a családjával tölti ezt az időt. Elmondása szerint egyszer előfordult, hogy az egész hétvégét azzal töltötte, hogy a lánya lovas oktatását figyelte. Régebben egyébként ő is munkamániás volt, akár napokig ki sem mozdult az irodából, ilyenkor a hétvégék sem voltak kivételek.

Gyúrással kezdődik a hétvége

A milliárdos üzletember, Mark Cubannak a hétvégéje azzal kezdődik, hogy feleségével együtt elmennek edzeni, amíg a dadus vigyáz a gyerekekre. Ezután viszont mindent maguk csinálnak, nem szeretik ugyanis, ha szolgálgatják őket, így ráadásul sokkal bensőségesebb a családdal töltött idő.

Egy nap a múzeumban

A híres amerikai tévés, Tim Gunn minden vasárnapot a new yorki Metropolitan Museumban tölt. A Central Parkon keresztül, sétálva közelíti meg a múzeumot, majd a kiállításokat a görög vagy a római gyűjtemény megtekintésével kezdi. Később általában egy bor vagy egy tea mellett olvas utána a látottaknak a múzeum erkélyén.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem