Kész, vége: szinte az összes ember felmondott Magyarország legnagyobb online lapjánál

Pénzcentrum2020. július 24. 18:01

Két nappal Dull Szabolcs, az Index főszerkesztőjének kirúgása után péntek délutánra már majdnem a 90 fős szerkesztőség összes tagja beadta a felmondását. Bodolai László, a lapot tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke pénteken azt mondta, hogy zsarolás volt a szerkesztőség részéről, hogy vonja vissza a főszerkesztő kirúgását.

Pénteken kezdeményezte munkaviszonya megszüntetését az Index szerkesztőségének három vezetője, Tóth-Szenesi Attila vezető szerkesztő, illetve Munk Veronika és Haász János főszerkesztő-helyettesek - jelezte az Index szerkesztősége a portálon pénteken megjelent szolgálati közleményben. Távozásukkal egyidejűleg a szerkesztőség több mint nyolcvan munkatársa szintén kezdeményezte a felmondását. A szerkesztőség úgy véli, hogy a főszerkesztő kirúgásával sérült az Index független működésének feltétele.

Ezzel kapcsolatban Bodolai László az azonnali.hu-nak adott pénteki nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy zsarolás volt a szerkesztőség részéről, hogy Dull visszahelyezését követelték. Bodolai szerint lehetetlen feltételt támasztott a szerkesztőség azzal, hogy az általa kirúgott Dull Szabolcs főszerkesztő visszavételét követelték. Elmondása szerint ő próbált egyeztetni a főszerkesztővel az elmúlt időszakban, de annyira elfajultak a dolgok, hogy kénytelen volt felmondani neki. Azt elárulta, hogy nem gondolta volna, hogy ilyen nagy arányban mondanak fel a portál újságírói

Címkék:
hrcentrum, karrier, pénzcentrum.hu, index,