2020. július 8. szerda Ellák
HR Centrum

Jövő hétfőn osztják a tankönyveket; elvileg...

  • Pénzcentrum.hu/InfoRádió
  • 2014. augusztus 25. hétfő 15:03

Az első tanítási napon osztják majd a tankönyveket az iskolákban. Aki augusztus 15-e után fizette be a tankönyvek árát, annak az iskolában - az átvételkor - kell igazolnia a befizetés tényét.


A minisztérium minden intézkedést megtett annak érdekében, hogy augusztus 31-ig minden iskolába megérkezzenek a tankönyvek - jelentette ki a köznevelésért felelős államtitkár a hétvégén. Czunyiné Bertalan Judit szerint a tankönyvek kiszállítása folyamatos és eddig minden az előre meghatározott ütemterv szerint zajlik.

"Az idei esztendőben a tankönyv ellátásának biztonsága érdekében minden előzetes intézkedést megtettünk, így azoknak a kiadóknak a nevét nyilvánosságra hoztuk, amelyek nem szállították időben a könyvtárellátásért felelős szervezet raktárába a tankönyveket. Át fogjuk rájuk hárítani azt a külön költséget, amellyel az esetleges hiányzó tankönyvek szállításából ered, hiszen a tankönyvellátásért felelős szervezet azt az utasítást kapta az államtitkárságtól, hogy minden tankönyvet augusztus végéig az iskolákba juttasson el."

A tankönyvek kiosztása jövő hétfőn, az első tanítási napon lesz. Ugyanis a Könyvtárellátó Nonprofit Kft ezt javasolta az intézményeknek. Többen azonban a megadott határidőig nem kapták meg a csekket vagy nem fizették be a tankönyvek árát.

"Vannak sajnos olyan esetek, amikor nem tudtuk célba juttatni a csekket, a díjbekérőt, ez összességét néhány ezres példányszámot jelent, ezeket eljuttattuk az iskolába, ott át tudják venni a szülők. Augusztus 15-ig kértük, hogy fizessék be a tankönyvek vételárát, ha ez utána történt meg, az átvételkor igazolni kell a befizetés tényét. Ha nem fizetik ki az árut, adott esetben a tankönyvet, nem feltétlenül kell, hogy megkapja, de az iskolákra van bízva annak mérlegelésének lehetősége, hogy ha valaki nem tudja kifizetni, tudnak-e többletforrást biztosítani arra, hogy térítésmentes legyen a tankönyv, vagy átadják és elfogadják, hogy a szülők később fogja igazolni a befizetés tényét" - mondta el Arany László Tamás, a Könyvtárellátó ügyvezető igazgatója.

Az idén immár 730 ezer gyerek kapja ingyen a tankönyveket. Az illetékes államtitkár tájékoztatása alapján a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő, illetve a szociális okokból jogosult családokon túl, az első osztálytól felmenő rendszer miatt, minden évben eggyel több évfolyam kapja ingyen a tankönyveke.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2020. 07. 08. 08:53
Képezhető fejlesztési tartalék, ha a negatív az eredménytartalék?

A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény 7. § (1) bekezdése...

ajovomunkahelye
2020. 07. 07. 09:42
Alkalmazkodás a változásokhoz

A koronavírus-járvány iparágtól függetlenül egy dologra biztosan megtanított minden vállalatot:...

vezetoi-coaching
2020. 07. 06. 16:54
Olvasónapló - Nagy Lajos: Budapest Nagykávéház...

Csak ízelítőül, hogy mire számítsunk... 1935. július 3-án késő este a Budapest Nagykávéházban...

hrdoktor
2020. 07. 06. 08:50
Betegségek, amiket a légkondi terjeszthet

A nem megfelelően működtetett klíma többet árt, mint használ: betegségek okozója lehet. De milyen...

legacykft
2020. 07. 03. 09:00
A mondat, ami mindenféle szerepedben gátol

Van egy mondat, amit ha eleget mondogatsz magadnak, meggátolhat abban, hogy sikeresen töltsd be a számodra...

jobangel
2020. 06. 30. 15:30
A fizetési igényről másképp: tárgyalj róla!

Ez sajnos rendszeres „taktika”, és nagyon rossz taktika: az álláskeresők kétségbeesésükben...

tippekafejvadasztol
2020. 06. 19. 11:23
Álláskeresés karantén után

Nem kérdés, hogy jelen helyzetben azok is állást kereshetnek, akik eddig teljesen biztosnak hitték...

NÉPSZERŰ
FRISS