12 °C Budapest

Itt a bizonyíték: ennyit fizet a kezdő kasszásoknak az Aldi

2017. május 23. 14:08

Egyre nagyobb méreteket ölt a kiskereskedelmi szektorban (is) a munkaerőhiány, amelyet részben bérkorrekcióval igyekeznek fékezni a piaci szereplők. Egy friss álláshirdetés szerint most az is kiderült, pontosan mit is jelent a versenyképes jövedelem ígérete az Aldinál.

A napokban friss álláshirdetést tett közzé holnapján az Aldi Magyarország - szúrta ki a Pénzcentrum. Az alábbi képernyőképen is látható felhívás szerint soproni egységükbe keresnek bolti eladót, a heti 30 órás "pozícióban elérhető, pótlékokkal (kivéve a vasárnapi pótlék*) növelt legmagasabb

havi bruttó fizetés: 233.325 Ft."

A hirdetés szövege szerint "az ideális jelölt gyorsan és pontosan dolgozik", illetve "megbízható, felelősségteljes, elkötelezett", ugyanakkor kereskedelmi végzettség és korábbi tapasztalat nem feltétel, ugyanis a kiválasztottak betanulási programban vesznek majd részt.

Csak összehasonlításképp, alig két hónappal ezelőtt futottunk bele egy közösségi oldalon a CBA Príma álláshirdetésébe. Ők pénztáros és árufeltöltő munkatársakat kerestek, napi 8 órás műszakra, havi nettó 130 ezer forintos fizetésért. Később a CBA kommunikációs igazgatója pontosította a pozíció juttatásait:

A meghirdetett pozíció betöltőjének képzettségétől, szakmai tudásától, a szakmában eltöltött idejétől függően átlagban 200.000 Ft bruttó fizetést biztosít az említett üzletet működtető franchise partnerünk

- írta.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A konkrét példákon túl természetesen érdemes felidézni az ágazati átlagokat is. Nos, tegnapi összeállításunkból például kiderült, csak az elmúlt egy évben mintegy ötödével emelkedett Magyarországon a boltosok fizetése. A teljes kereskedelmi szektorra vetítve ugyanakkor továbbra is nagy a szórás, a blokkk.com adatai szerint továbbra is az élelmiszer szakboltok adják a legkevesebb fizetést.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm