11 °C Budapest

Itt a Lidl nagy bejelentése: ennyivel emelkedik a bolti dolgozók fizetése

2019. február 14. 14:10

Országos szinten egyedülálló ütemben és mértékben növeli munkavállalóinak bérét a Lild Magyarország. A 2018-as béremelési hullámot követően ezúttal 2019. március 1-jével további, átlagosan 15 százalékkal emeli bolti és raktári dolgozó munkavállalói munkabérét.

A kiskereskedelmi szektorban Magyarországon egyedülálló módon, 2016 januárja óta összesen 75 százalékos béremelést valósít meg a Lidl Magyarország a bolti és raktári dolgozó munkavállalók körében. Közel 4600, az üzletekben és a raktárakban dolgozó munkavállalót érintő, átlagosan 15 százalékos béremelést hajt végre a Lidl Magyarország 2019. március 1-jétől. A béremelést követően az áruházakban dolgozó bolti eladó munkatársak

kezdő havi bruttó járandósága 267 ezer és 287 ezer forint között alakul, míg a már három év munkaviszonnyal rendelkező bolti eladók számára az elérhető legmagasabb bruttó havi járandóság 297 ezer forinttól 317 ezer forintig terjedhet,

8 órás munkaidőben, amely összeg a havi bruttó alapbér és a béren kívüli juttatás összegét tartalmazza. Továbbá ezen felül kerülnek kifizetésre a pótlékok, melyek összege előre nem meghatározható, de a tavalyi évben átlagosan havonta bruttó 32 ezer forintot jelentett.

A logisztikai központokban dolgozó komissiózó feladatkört ellátó munkavállalók esetében a kezdő havi bruttó járandóság 277 ezer és 313 ezer forint között alakul, míg a már három év munkaviszonnyal rendelkező komissiózó számára a legmagasabb bruttó havi járandóság 342 ezer és 393 ezer forint között érhető el, 8 órás munkaidőben, amely összeg a havi bruttó alapbér és a béren kívüli juttatás összegét tartalmazza. Továbbá ezen felül kerülnek kifizetésre a pótlékok, melyek összege előre nem meghatározható, de a tavalyi évben átlagosan havonta bruttó 55 ezer forintot jelentett.

A logisztikai központokban dolgozó targoncavezető feladatkört ellátó munkavállalók esetében a kezdő havi bruttó járandóság 302 ezer és 333 ezer forint között alakul, míg a már három év munkaviszonnyal rendelkező targoncavezető számára az elérhető legmagasabb bruttó havi járandóság 370 ezer és 413 ezer forint között alakul, 8 órás munkaidőben, amely összeg a havi bruttó alapbért és a béren kívüli juttatás összegét tartalmazza. Továbbá ezen felül kerülnek kifizetésre a pótlékok, melyek összege előre nem meghatározható, de a tavalyi évben átlagosan havonta bruttó 60 ezer forintot jelentett.

Emellé a vállalat a Lidl Egészségprogram keretében éves szinten nagyértékű komplex egészségügyi szolgáltatást is biztosít minden munkavállalója számára, amely országszerte magánklinikai környezetben kínál számukra prevenciós és a gyógyulást elősegítő kényelmes, gyors és ingyenes megoldásokat.

Az üzletvezetők esetében a kezdő havi bruttó járandóság 449 ezer és 523 ezer forint között alakul, míg a már három év munkaviszonnyal rendelkező üzletvezetők számára a legmagasabb bruttó havi járandóság 632 ezer és 695 ezer forint között érhető el, 8 órás munkaidőben, amely összeg a havi bruttó alapbért és a béren kívüli juttatás összegét tartalmazza. Továbbá ezen felül kerülnek kifizetésre a pótlékok, melyek összege előre nem meghatározható, de a tavalyi évben átlagosan havonta bruttó 69 ezer forintot jelentett.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ezen felül az áruházlánc - korlátlan magáncélú használattal, minden költséget 100 százalékban átvállalva - személyautót is biztosít üzletvezetőinek, akik szintén igénybe vehetik a vállalat által garantált egészségügyi szolgáltatást is.

"A Lidl Magyarország nem csak szavakkal, hanem tettekkel is kifejezi munkavállalói iránti megbecsülését. A kiskereskedelmi szektorban egyedülálló módon 2016 januárja óta összesen 75%-os béremelést hajt végre." - emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A vállalat munkavállalói bérét számos további juttatással egészít ki, így többek között egy közel 50 partner-üzlethálózatban érvényesíthető akár 50 százalék árengedményt jelentő kedvezményprogrammal, valamint a törvényi előírásoknál nagyobb mértékben, 100 százalékban téríti a dolgozók munkába járási költségét is.

A kiemelkedő bérezés mellett a hazai kiskereskedelmi szektor legdinamikusabban fejlődő szereplője, a Lidl Magyarország, képzésekkel és különböző programokkal járul hozzá a mindennapokhoz: folyamatos fejlődést és csapatkohéziót erősítő aktivitásokkal támogatja munkavállalóit.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem