2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta
HR Centrum

Ilyet sem láttunk még Kormányablakban: ez ugye csak vicc?


"Hálával tartozunk szüleink nevében, mert szívesen segítenek családunk ügyében" - énekelték nemrég óvodások egy Kormányablak megnyitóján. Ma én is szerencsét próbáltam.


Régi ismerősök nagy találkozása - dióhéjban így összegezhetném a mai délelőttömet, amit az egyik XII. kerületi kormányablakban töltöttem. Az egyetlen probléma a családias hangulattal mindössze annyi volt, hogy az ügyfelek többsége a magánéletben még sohasem találkozott, csak a többszöri sikertelen ügyintézés hozta őket össze, ismét...

De ne szaladjunk ennyire előre. Ha ugyanis hiszek a sorszámosztó automatára kiaggatott felhívásnak, akkor azonnal sarkon fordulok. Megjegyzem, néhány nappal ezelőtt éppen így tettem.

Mivel azonban 4-5 várakozónál ezúttal nem volt több az ügyféltérben, gondoltam próbára teszem a szerencsémet, és "információért fordulok a munkatársakhoz", hogy

mégis hogy fogyhattak el a sorszámok alig 45 perccel nyitás után?

A karakán kérdésre meglepő válasz érkezett: igazából nem is fogytak el a sorszámok, csak a fényképes ügyintézés (személyi, útlevél, stb.) nem elérhető technikai probléma miatt.

Ha nem ilyen ügyet szeretne intézni, hajtsa fel nyugodtan az automatán a felhívást és kérjen sorszámot

- mondta a kormányablak egyik munkatársa.

Micsoda mázli, hogy mertem kérdezni - gondoltam magamban, és akkor az sem érdekelt, korábban vajon hányan dőltek be és távoztak azonnal a trükkös felhívás miatt.

A jelmagyarázatot figyeld!

Ugyan nem volt könnyű megtalálni az automatán az "ügyfélkapu regisztráció" menüpontot, mivel annyira lekötött a vélhetően nem EU-forrásokból finanszírozott jelmagyarázat, azért nagy nehezen csak sikerült.

Ha valakinek nem lenne egyértelmű, a fenti képen az látszik, hogy az érintőképernyőre különböző cetliket ragasztottak, hogy "megkönnyítsék" az ügyintézést. Minek is bajlódtak volna az átprogramozással...

A nagy találkozás

A várakozás közben tűnt fel csak a korábban már említett családias hangulat, amelynek tetőzése a következő kedves gesztus volt:

Sok sikert, ezúttal biztos sikerül

- bíztatott egy idősebb férfi egy középkorú nőt, aki elhunyt édesapja autóját szerette volna a nevére íratni, immár harmadjára. A férfi amúgy már ötödjére volt a hivatalban, ráadásul ugyanazzal az üggyel - súgta oda nekem az autós nő még a várakozás során.

Az idősebb férfi közben azt is kiderítette, mi az oka a nyögvenyelős ügyintézésnek. Mint azt a kormányablak egyik munkatársától megtudta,

elvileg a különböző uniós források lehívásához szükséges továbbképzések annyira leterhelik a munkatársakat, hogy a tényleges feladatok ellátására már alig marad erejük.

Ha ez igaz, akkor már azt is értem, miért csak 2 "ablaknál" ültek az 5-ből.

Ügyfélkapu: pipa; Útlevél: ???

Ehhez képest én igen jól jártam: befogadott egy összetartó "család", gazdagabb lettem néhány remek történettel, jót szórakoztam a közmunkások tesztjét idéző jelmagyarázaton, ráadásul mindezt munkaidőben. Arról már nem is beszélve, hogy az Ügyfélkaput - érkezéstől a távozásig - kb. 30 perc alatt sikerült elintéznem.

Arra azért kíváncsi vagyok, az útlevéligénylés - ami szintén esedékes - is ilyen flottul megy-e majd, vagy én is szert teszek néhány újabb régen látott ismerősre.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 4 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
vezetoi-coaching
2020. 07. 03. 16:36
A kritikai gondolkodásról...

A kritikai gondolkodás, ha nincs is kiveszőben, ritka... az nem kritikai gondolkodás, ha senkinek...

legacykft
2020. 07. 03. 09:00
A mondat, ami mindenféle szerepedben gátol

Van egy mondat, amit ha eleget mondogatsz magadnak, meggátolhat abban, hogy sikeresen töltsd be a számodra...

perfekt
2020. 07. 01. 08:43
Az új társadalombiztosítási járulék

Annak ellenére, hogy a magánszemélytől levonandó egyéni járulékok mértékében nem történik...

jobangel
2020. 06. 30. 15:30
A fizetési igényről másképp: tárgyalj róla!

Ez sajnos rendszeres „taktika”, és nagyon rossz taktika: az álláskeresők kétségbeesésükben...

ajovomunkahelye
2020. 06. 29. 14:44
Új feladatok és nehézségek várnak a vezetőkre

A koronavírus-járvány az FMCG (Fast-Moving Consumer Goods), vagyis a gyorsan forgó fogyasztási cikkek...

hrdoktor
2020. 06. 29. 04:59
Üss vagy fuss – avagy miképp lehet segítségünkre vagy éppen terhünkre a stresszreakció?

A stressz szóról legtöbbünknek egy negatív fogalom jut eszébe: ez valami káros; valami, amit szeretnénk...

tippekafejvadasztol
2020. 06. 19. 11:23
Álláskeresés karantén után

Nem kérdés, hogy jelen helyzetben azok is állást kereshetnek, akik eddig teljesen biztosnak hitték...

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk