2018. november 21. szerda Olivér
HR Centrum

Így lehet kijátszani az új cafeteria-szabályokat: még utoljára


A 2019-re elfogadott adótörvény csomag jelentős emelkedést hoz sok népszerű juttatás közterheiben. Ezért különösen fontos lesz az év végi juttatások időzítése. Elég jelentős plusz költséget eredményezhet, ha egy adómentes juttatás pár nap késés vagy egy dokumentációs hiba miatt jövedelemként adózik majd.

Ha arra a kérdésre keressük a választ, hogy az év végén kiadott juttatások miként is adóznak, sokféle megközelítéssel találkozhatunk. A munkáltatók ugyanis e tekintetben is gyakran hivatkoznak saját juttatási rendszerükre vagy épp a bérfizetéshez kapcsolódó szabályokra. Ezek alapján a két leggyakoribb megközelítés:

  • Január elején adják ki a decemberi cafeteriát
  • A bérrel együtt a hó elején fizetik ki az előző havi juttatásokat

A juttatások közterheinek megállapításakor azonban mindkét módszer félrevezető lehet, ami nagyon sokba kerülhet 2019 elején - szögezte le a Pénzcentrumnak írt szakértői anyagában Fata László. Mint arra a Zukunft Personal Hungary bérezés, juttatások, ösztönzőrendszerek területének szakértője felhívta a figyelmet,

  • kézzel fogható termékek átadása esetén a jövedelem megszerzésének időpontja az a nap, amikor az adott termék átadásra kerül; míg
  • szolgáltatások juttatása esetén a személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint a jövedelem megszerzésének a napja legtöbbször a szolgáltatás igénybevételére való jogosultság megszerzésének napja.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy utalványok esetén az utalvány átadási időpontja vagy elektronikus utalvány esetén a feltöltés időpontja lesz a döntő. Számlával elszámolt juttatásoknál pedig az nap lesz a juttatás időpontja, amikor a munkáltató téríti a számla értékét, és természetesen erre a napra vonatkozó szabályok alapján kell megfizetni az adót.

Ha tehát egy színházjegy átadása 2018 decemberében megtörténik, akkor az idei szabályok szerint lehet akár adómentes juttatás is. Ellenben, ha ezt 2019 január elején veszi át a munkavállaló, akkor már a magasabb adóval kell számolni

- hoz példát a fenti szabályokra Fata László.

Átnyúló juttatások

Különösen érdekes ez az adózási kérdés azon juttatások esetén, melyek felhasználása majd csak 2019-ben történik meg. "Szerencsére nem befolyásolja a 2018-ban átadott utalványok, feltöltött elektronikus utalványok adózását az - hacsak külön szabály nem korlátozza ezt - hogy a munkavállaló ezt nem idén, hanem majd csak a jövő évben használja fel" - összegzi Fata László.

A szakértő szerint még különösebb lehet a helyzet, amikor a munkáltató már az átadáskor biztos lehet benne, hogy a munkavállalója a kapott juttatást 2019-ben használja fel. Ilyen lehet például a 2018 végén kiadott 2019-es (akár éves) helyi bérlet. Ez a juttatás bizony 2018 végén átadva (vagy a munkáltató nevére szóló számla alapján kifizetve) még a 2018-as szabályok szerint adózik, tehát

40,71 százalékos közteherrel adható idén még akkor is, ha jövőre utazik vele a munkavállaló.

Hasonlóan érdemes figyelni a kulturális szolgáltatásra, sportrendezvényre szóló belépők/bérletek időzítésére. Ha valaki nem használta ki az idei adómentes keretet, akkor év végén akár 2019-es fesztiválokra, előadásokra, koncertekre, meccsekre szóló jegyeket/bérleteket is nyújthat még adómentesen. Ha 2018-ban kerül ez átadásra, kifizetésre, akkor 2018-as juttatás lesz. Az idei szabályok szerint adómentes lehet, de az idei adómentes keretet fogyasztja.

Egyedi haladékok átmeneti szabályok alapján

A biztosítások esetében is előfordul, hogy az idén megkötött biztosítás esetén a kapcsolódó szolgáltatást a biztosító 2019-ben nyújtja. A megszavazott adótörvény tartalmaz egy külön rendelkezést éppen a kockázati biztosítások adómentességéhez.

Az adómentes kockázati biztosításra vonatkozó szabályokat a 2018-ban kezdődő biztosítási évre - de legfeljebb 2019. december 31-éig - megfizetett biztosítási díjakra lehet alkalmazni. Tehát az idén indított, de 2019-re is átlógó biztosítási évekre még alkalmazhatók az adómentességi szabályok.

A lakáscélú támogatásra is tartalmaz egy átmenetei szabályt a személyi jövedelemadóról szóló törvény 2019-es verziója. Eszerint a 2018-ban nyújtott lakáscélú támogatásokra is alkalmazni kell a jövőben az idei szabályrendszert. Az időzítés szempontjából ez azt jelenti, hogy lesz némi haladék a juttatások felhasználásában.

Az biztos, hogy az adómentesség szükséges feltétele, hogy a támogatást az idei évben nyújtsa a munkáltató. Ráadásul hitel törlesztés esetén a támogatás felhasználásának még a 2018-as évben meg is kell történnie. Lakás vásárlás és építés esetén azonban a jogszabályi környezet tartalmaz egy kis rugalmasságot a felhasználáshoz.

2018-ban lakás vásárlásra adott támogatást legkésőbb 2019. március 31-ig kell felhasználnia a magánszemélynek. Építés, bővítés, korszerűsítés közvetlen munkáltatói támogatása esetén az idén kapott összeget 2019. december 31-ig kell a meghatározott lakáscélokra elkölteni.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 7 millió forintot, 15 éves futamidő mellett már 2,04 százalékos THM-el, és havi 44 981 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a legnagyobb kereskedelmi bankok ajánlatai sem: a Budapest Banknál például 47606 forintos törlesztőt ígér a 2,13 százalékos THM; míg az OTP Banknál némileg magasabb, 2,23 százalékos THM is alacsonyabb, 44949 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek, és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Kis trükk, nagy pénz: éhbérért güriző melósként is durván eladósodhatsz
Nagy összegű hitelre vágysz, de alacsony a jövedelmed? Nem akadály!


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
coachco
2018. 11. 21. 12:30
Supergroup vagy egy szuper csapat? A siker titkainak hiteles feltárása

Annyi helyen olvashatunk arról az utóbbi időben, hogy milyen jelentősége van az együttműködéseknek...

perfekt
2018. 11. 21. 09:02
Egyenlő bánásmód

Egy jogeset margójára: egyenlő munkáért egyenlő bért! [...] Bővebben!

coachyourself
2018. 11. 21. 08:50
Így manipulálhatod a saját gondolkodásodat.

  Biztosan Te is sokat hallottál már a pozitív gondolkodás erejéről, próbáltad is alkalmazni...

hrdoktor
2018. 11. 19. 11:01
Őszi agyturbó

A napsütéses órák számának csökkenésével mintha figyelmünk is egyre inkább beszürkülne....

jobangel
2018. 11. 18. 19:06
Személyes konfliktusok a munkahelyen, avagy a mobbing anatómiája

Prológus: Figyelem! Ez nem útmutató kezdő szociopatáknak a mobbing tökéletes kivitelezésére! ---- A...

laskainelli
2018. 11. 18. 17:22
A megcsalt fél 5 leggyakoribb kérdése

A mi kultúránk hűtlenség esetén leosztja a lapokat jó emberre és rossz emberre. A megcsalt fél...

legacykft
2018. 11. 16. 09:00
Miért csalódunk az új módszerekben?

Számos szervezet felismerte, hogy ha a jövőben is sikeresek akarnak maradni, nem mehetnek tovább...

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk