Így kell csinálni: sok cég tanulhatna a kaposváriak példájából

HelloVidék2019. augusztus 14. 08:15

Olyan sikert ért el egy év alatt a kaposvári Szabó Fogaskerékgyártó Kft., amely csak kevés vállalkozásnak sikerül Magyarországon. A cég közel 50 százalékkal tudta növelni nettó árbevételét az előző évhez képest. A változó gazdasági környezetben is fejlesztő, a piaci trendekre fókuszáló és képzési struktúrával, karriermodellel, valamint bizonyítottan jól működő vállalatirányítási rendszerüknek köszönhetően tudták árbevételüket ilyen mértékben növelni.

Elsőre talán nem is gondolnánk, de a fogaskereket kis túlzással szinte minden eszközben megtalálhatjuk. Ez az a gépelem, amely megjelenik az autóipartól kezdve a mezőgazdaságon és a vasútiparon át a repülőgép iparig. És a paletta még ennél is szélesebb. Mondhatjuk, hogy ez az egyik legbonyolultabb és a legnagyobb hozzáadott értéket képviselő gépelem.

Már több mint negyven éve jelen vagyunk a piacon, ahol azóta igyekszünk igazodni a követelményekhez és a folyamatosan változó környezethez. Ez utóbbi nem könnyű feladat, de mégsem lehetetlen. A siker kulcsa, hogy figyelni kell az aktuális piaci trendeket, amelyekre viszonylag rugalmasan reagálunk. Ez segített át mindket például a gazdasági válságon

- mondta Szabó Krisztián, a Szabó Fogaskerékgyártó Kft. gazdasági igazgatója. A kaposvári cég 1976-ban alakult. Eleinte alapvetően mezőgazdasági gépipari termékekhez gyártottak fogaskereket, majd a kor kihívásaihoz igazodva fejlődtek. Fő profiljukba tartozik a forgácsoló munkák kivitelezése; a fogazott alkatrészek (fogaskerekek, kúpkerekek, tengelyek, bordástengelyek, hajtóművek) gyártástervezése és gyártása, valamint ezen túlmenően hőkezelést is végeznek. A kaposvári telephelyen jelenleg több mint 50 munkavállalót foglalkoztatnak.

A munkaerő-piaci helyzetet vizsgálva azt érzékeljük, hogy a korábban nem tapasztalt fluktuáció megnőtt, főként az újonnan belépő kollégák esetében. Látjuk, hogy megváltoztak a munkavállalási trendek, de mi mindenkit úgy fogadunk, hogy ha bizonyítja szakmai tudását és rátermettségét, akkor könnyedén tovább tudjon fejlődni. Végig kell járni a megfelelő szakmai előremeneteli lépcsőfokokat és a komoly karrier célokkal hozzánk érkezőknek hosszú távon is megfelelő szakmai és anyagi honoráriumot biztosítunk

- beszélt a munkavállalókkal kapcsolatos kihívásokról a gazdasági vezető. A több éve bevezetett és hatékony, úgynevezett képzés-képesség mátrix abban segít, hogy a munkavállalók minél több eszközt tudjanak kezelni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A teljes cikk a HelloVidék oldalán olvasható.

Címkék:
munka, munkaerőhiány, fogaz,