13 °C Budapest

Ide menekíti gyerekeit a magyar elit: licitálnak a helyekre

2017. december 10. 17:30

Ezek voltak a 49. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes cikk elolvasásához kattints a címre.

Ebbe a budai iskolába menekíti gyermekeit a magyar elit: licitálnak a helyekre

Az iskolák Horn György szerint alapvetően katonai intézményekhez hasonlóan jöttek létre, és ilyenek is maradtak a 20. században. Az állami intézményekhez képest alternatívaként hozták létre a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnáziumot, az AKG-t, ami a pedagógiai vezető szavai szerint, szándékaiktól függetlenül elit gimnáziummá vált.

Pénzre van szükséged?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb finanszírozási ajánlatokat. Ha vállalod, hogy a jövedelmedet az adott bankhoz utalod, akkor 500 ezer forintot 60 hónapra a Sberbanknál 10,97 százalékos THM-mel, 10 736 forint havi törlesztő mellett vehetsz fel. A CIB Banknál a THM 11,73 százalék, a törlesztő pedig csak egy kicsit magasabb, 10 907 forint, az MKB Banknál a törlesztőrészlet 10 617 forint (THM: 12,46%), de itt számolnod kell 5 000 forint kezdeti költséggel. A K&H-nál nincs kezdeti költség, a törlesztő pedig 10 621 forint (THM: 12,54%), Az Ersténél és a Cetelemnél ehhez képest több mint ezer forinttal magasabb a törlesztő, 11 892 forint, ami a THM-ükben is meglátszik (17,47%). Az árverseny negatív győztese pedig a Budapest Bank, a havi törlesztő 12 918 forint, és náluk már a THM is 20 százalék fölé csúszik (20,5%).

Családi házad van? Pályázat nélkül osztják korszerűsítésre az ingyenpénzt

Iparági előrejelzések szerint egyértelműen megjelenik majd a fogyasztói árakban, hogy január elsejétől a napelem után fizetendő termékdíj a felére esik. Az alacsony kamatkörnyezet miatt sokszor már eddig is megérte kiaknázni a napenergiát, de a törvényi módosítás nyomán várható árcsökkenéssel szinte az összes, hitelből megvalósított beruházás is önfinanszírozó lehet. Mutatjuk a tudnivalókat.

Íme a nagy C-vitamin-titok: feleslegesen tömnek minket pirulákkal?

Évek óta folyik a tudományos vita arról, hogy tulajdonképpen mennyire jó ötlet vitaminokkal és étrend-kiegészítőkkel tömni magunkat. Egy most megjelent gyűjtés sorba vette, hogy a legfrissebb eredmények szerint mely tápanyagokat érdemes tabletták formájában bevinni és melyeket nem. A C-vitamint például nem, de vannak egyéb meglepetések is.

Ez komoly? Már 250 ezer forintból okosotthont csinálhatsz a lakásodból

A magyarok közel kétharmada élne szívesen okosotthonban egy tavalyi felmérés szerint. Sokakat az esetleges költségek tartanak vissza, pedig az épület automatizálási rendszerek kiépítése az egyik leggyorsabban megtérülő befektetés. Különösen igaz ez a fűtésre, amelynek korszerűsítése ma már nem kerül vagyonokba.

Súlyos a helyzet a boltokban: ilyen is rég volt Magyarországon

Közeleg a karácsony, a szokásoshoz képest ilyenkor jóval több pénzt hagyunk a pénztárnál. Korántsem csak ajándékokra költünk, az év ezen időszakában az élelmiszereken sem spórolunk. Becslések szerint egy átlag magyar család nagyjából 24 ezer forintot költ majd idén az ünnepi fogásokra. Ebből már elég jó ünnepi menüt lehet összehozni, viszont valószínűleg kevesebb sütit tudunk majd készíteni, mint tavaly ilyenkor: a fogyasztói árak jóval magasabbak, mint 2016-ban voltak.

Nagyot kaszálhatsz most ingatlannal: mutatjuk, hol érdemes vásárolni

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Idén is folytatódott a lakásárak országos emelkedése, de egyes részpiacokon már látszódik a megtorpanás. A lakáspiac mellett a befektetők pedig szinte sorban állnak a legjobb elhelyezkedésű irodafejlesztésekért, illetve kiskereskedelmi egységekért. Mutatjuk, mi újság most, és mi várható a hazai ingatlanpiacon.

Tömegek kaptak mikuláscsomagot Budapesten, pedig fizettek a parkolásért

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy egy meglehetősen visszás reklámkampány terjed Óbudán. Egy online barkácsáruház megbízásából tesznek piros mikuláscsomagokat az autók szélvédőjére, amelyek megtévesztésig hasonlítanak a parkolási büntetésekre.

Nesze neked termékbotrány: ezen múlik a magyar téliszalámi jövője?

"Azt a képet kialakítani az élelmiszeriparról, az élelmiszeripar magyar és nemzetközi szereplőiről, hogy szakmányban, szándékosan eltérő minőségű termékeket dobnak különböző piacokra, rendkívül kártékony" - szögezte le a Portfolio múlt csütörtöki agrárkonferenciáján Éder Tamás. Az ÉFOSZ elnöke szerint az idei év (szak)politikusi nyilatkozatai általában véve rongálták az élelmiszeripar, és ezen belül a magyar élelmiszeripar reputációját az átlagos fogyasztók szemében. Tudósítás

Ennyit kereshetsz 30 órában az Aldinál: diploma sem kell hozzá

Magyarországon nehéz részmunkaidőben elhelyezkedni, emiatt például a kisgyerekes szülőknek jelentős dilemmát okoz, hogy dolgozzanak-e, vagy gyereket neveljenek. Az Aldinál viszont ez úgy tűnik áthidalható akadály, friss Facebook-hirdetésük szerint 20, 25 és 30 órában is keresnek bolti eladókat.

Így mehetsz orvoshoz várólista és hálapénz nélkül: a főnöködtől kérheted

"Új világot építünk, ez pedig nagyon sok energiát kíván humánerőforrás oldalról is. A munkavállalók áldozatos munkája sok esetben vezethet kimerültséghez, egyes betegségek megjelenéséhez" - hívja fel a figyelmet Bába-Szabó Magda. A Generali Biztosító HR és Kommunikációs Igazgatóságának vezetőjével az OECD friss egészségügyi jelentéséről, a magyar cégek felelősségéről, illetve a versenyképesség fenntartásának kulcskérdéseiről beszélgettünk.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem