21 °C Budapest

Home office alatt is simán kiéghetsz: 5 szabály, amit tarts be a téboly ellen

2020. április 9. 16:00

Negyedik hete nyomja otthonról az ipart rengeteg magyar. És bizony nehéz elválasztani a melót a szabadidőtől, főképpen ha most az otthonod lett egyben a munkahelyed is. Most szakértők adnak pár tanácsort, hogy könnyebben ki tudj szállni a napi mókuskerékből.

Lassan egy hónapja Magyarország jelentős része otthonról dolgozi. Bár ezzel el lehet kerülni a folyamatos ingázást, és minimalizálni lehet a fertőzésveszélyt, illetve jut időnk a házimunkára és a pihenésre is, azért egy nagy hátulütője mégis van a home office-nak. Rengetegen még este, munkaidő után is dolgoznak, nézegetik az e-maileket - mivel szinte lehetetlen teljesen kiszállni a melóból, ha lényegében az otthonod az irodád. A HuffPost most szakértőket kérdezett arról, hogyan kell időben kiszállni a mókuskerékből. Lássuk az ő tippjeiket.

Ügyelj arra, hol dolgozol: nem mindenki olyan szerencsés, hogy van egy külön dolgozószobája, mindenesetre érdemes olyan helyiségben dolgozni, ahol vélhetően nem fogod az estédet is tölteni. James Pacey és Rosa Connor, a Haptivate társalapítói arról beszéltek, hogy a hálószobában egyenesen tilos dolgozni!

A hálószobát csak alváshoz használd - így tudja a tested, hogy ideje kikapcsolni, amikor abban a helységben vagy

- mondták.

Legyen napi rutinod: az egészséges napi munkamenetet betartva könnyebben le tudod zárni a melót a nap végén. Suzy Reading, a Work Wellbeing szakértője arról beszélt, hogy nem kell bonyolult dolgokra gondolni:

Vesd be az ágyad, rendezd el a helyet, ahol dolgozol, húzd el a függönyöket, hogy a lehető legtöbb fény legyen. Zuhanyozz le, öltözz fel, mintha munkába mennél. Fontos a tápláló reggeli, ami közben már el is kezdhetsz a munkára hangolódni. Ha egy napi rutinot követsz, akkor valószínűleg a nap végén ragaszkodni fogsz hozzá, amikor lejár a munkaidő.

Vedd ki az ebédszüneted, hiszen az is kikapcsolódás egy nehéz nap közepén, esetleg a kertbe, teraszra is kimehetsz kicsit, hogy felrázódj. Lee Chambers, az Essentialise szakértője arról beszélt, fontos, hogy gyakran tarts szünetet nap közben: 90 percenként állj fel egy nagyed órára, és csinálj valami mást. Ha hullámokban dolgozol, sokkal könnyebb elvégezni a feladatokat, nem égsz ki.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Kapcsold ki, húzd ki a konnektorból!

Ha kinyomod a lapotopod, lenyomod a netet a telefonodról, akkor sokkal kisebb a kísértés, hogy lecsekkold az e-mailjeidet, vagy visszaírja a céges csetbe. Tedd is el a laptopodat a fiókba, ne is kerüljön szem elé a nap végén!

Chambers ezt "digitális naplementének" nevezi: leállítod a munkaeszközeid, és átmész egy másik helységbe, ahol aztán nyugodtan pihensz.

Pontokba szedve tehát:

  • Ne dolgozz a hálóban!
  • Olyan helységben melózz, ahol utána keveset vagy.
  • Állíts össze egy napi rutint.
  • Tarts szünetet!
  • Ha végeztél, ne is nézz a laptopra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem