2017. február 20. hétfő Aladár, Álmos
Hírek » Karrier

Havi egy milliót bukhat Kiss Ramóna

Szerdán jelentette be Kiss Ramóna, hogy otthagyja a Barátok Köztöt. Ugyan nyárig még láthatjuk a színésznőt a sorozatban, utána viszont a színházi munkájára koncentrál. Ezzel a lépéssel a biztos jövedelem mellett havi több százezer forinttól búcsúzhat el a színésznő.

Szerdán este a Fókuszban jelentette be Kiss Ramóna, hogy otthagyja a Barátok Köztöt és inkább a színházi munkákra fog koncentrálni. A színésznő ugyan tudja, hogy ezzel a fix, biztos megélhetését adja fel, azonban ezt most még megteheti, mivel nincs férje, gyereke.

A kiszámíthatóság mellett a fizetése is csökkenhet ezzel a színésznőnek. Ugyan pontosan nem ismerjük a szerződését, azonban évekkel ezelőtti sajtóhírek szerint a Barátok Közt oszlopos tagjai havonta 800 ezer forint körüli összeget vihettek haza. Bár 2012-ben jelentősen, összesen 13 százalékkal csökkentették a sorozatban szereplő színészek fizetését, de az eltelt évek alatt ez már simán felkúszhatott akár havi 1 millió forintra is.

Ezzel szemben a színházban szereplő színészek nem tartoznak a jól kereső magyarok közé, a Fizetések.hu adatai szerint jelenleg 192 900 forint a bérük, vagyis jóval kevesebb, mint amennyit eddig kaphatott a színésznő az RTl-nél. Ez ráadásul bruttó bér, aminek a nettója kevesebb, mint 130 ezer forintra jön ki.

Tényleg ennyiből fog megélni Kiss Ramóna?

A színészi fizetés ugyan kirívóan alacsonynak tűnik, azonban ennél azért jóval magasabb is lehet:

Az átlagba a statiszták bérét is belekalkulálják, míg a színésznő inkább kiemelt szerepeket kap, így az alapbére is magasabb lehet.

  • A kiemelt szerepek után extra juttatásokat is kaphat.
  • A fővárosi színházakban jellemzően magasabbak a bérek, mint az átlag.
  • Egyszerre több színházban is dolgozhat a színésznő, amely további plusz bevételt jelenthet neki.

A jellemzően több színházban is játszó színészek egyébként sokszor nem is egy bérből élnek, hanem megbízási szerződéssel lépnek fel, akár vállalkozói jogviszonyban. Így viszont saját maga dönthet arról, hogy milyen adózást választ, amivel a bevételei és kiadásai fényében kiválaszthatja a neki leginkább megfelelő adózási formát.

Címlapkép: MTI / Kollányi Péter

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Okoskosár jöhet a magyar boltokban: nézd, hogy működik + videó
Felejtsd el a pakolást, a futószalagot, de a pénztárost is.


Feliratkozom a hírlevélre!
 

 

Egészségesen szeretnél enni? A szakértők elárulták, mi legyen mindennap a tányérodon

Manapság egyre nagyobb divatját éli az egészségtudatos életmód. A netes keresgélés közben azonban könnyen összezavarodhatunk. Aki szeretne odafigyelni, annak érdemes megfogadni a szakemberek tanácsait....
 

Horpadás miatt ne vidd karosszériáshoz a kocsit, elég egy filléres trükk

Lehetetlen elkerülni minden karcolást és horpadást, pláne, ha más hibájából adódnak ezek a sérülések. A karosszériás viszont nagyon drága, de behorpadt autóval sem szeret furikázni az ember. Otthon...
NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

02.23-03.01
Országos

Lidl

02.16-02.22
Országos

Aldi

02.16-02.22
Országos

Auchan

02.16-02.22
Országos

Tesco

02.16-02.22
Országos

Spar

02.16-02.22
Országos

Interspar

02.16-02.22
Országos

  Ajánlatunk