16 °C Budapest

Hatalmas tartozástól szabadult meg a magyar zenészlegenda

2017. május 29. 17:30

Nehéz évek állnak Takáts Tamás mögött, de szerencsére ez már csak a múlt. Ma már ismét rengeteg fellépése van, és túlvan az adósságain is.

Nem titkolta Takáts Tamás, hogy évekig súlyos anyagi problémái voltak. Óriási közüzemi tartozást halmozott fel, a közös költséget sem tudta fizetni, és csak alig járt fellépni. Anyagi megfontolásból 2012-ben vidékre költözött anyósa lakásába, már azonban sikerült talpra állnia.

Ez a tél hideg volt, de áprilisban már mindkét zenekarom dübörgött, és szeptemberre egy East-buli is körvonalazódik, méghozzá szimfonikus zenekarral. Volt négy nehéz évem, anyagi gondokkal küzdöttem, ezt elismerem, de ez már a múlté. Hittem benne, hogy meg fog oldódni, és ez így is történt. Ám nem én oldottam meg"

- mondta a Blikknek Takáts Tamás.

Ereszteni kezdett a túltermelési válság lufija. Úgy két éve még, ha eldobott az ember egy kavicsot a járdán, akkor egy önjelölt énekest biztosan eltalált. Ez lecsengett. A megrendelők is felismerték, legfeljebb egy-két valódi tehetség jön elő ezekből a tévéműsorokból, úgyhogy újra van munka. Tavaly nagyon dübörgött az elefánt. A Karthagónak közel harminc bulija volt, közben a bluesbandámmal és szólóban is jártam fellépni, és ebből tartalékolni is tudtam"

- tette hozzá a Karthago frontembere.

A közüzemi tartozás a hírességek körében sem ismeretlen, korábban Bereczki Zoltán mesélt arról, hogyan sakkozott a sárgacsekkekkel, amikor indította a vállalkozását. Nemrég pedig a március végén megválasztott Nemzet Színésze, Csomós Mari mondta, hogy a díj mellé járó juttatás abban is segít majd neki, hogy be tudja fizetni a számláit.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A sárgacsekkek befizetése nagyon sok magyarnak okoz nehézséget még napjainkban is. Több mint egymillió fogyasztónak volt áramszámla-tartozása a tavalyi év végén, közülük 296 ezer háztartás pedig már egy éven túli díjtartozással is rendelkezett. Emiatt 21 404 lakossági fogyasztónál ki is kapcsolták az áramot. Az összes tartozás, több mint 26 milliárd forint.

A gázszámlák fizetése szintén nagy gondot jelent a lakosságnak: tavaly decemberben 434 ezer fogyasztónak volt elmaradása, 36 ezren pedig már több mint egy éve nem fizettek gázszámlát. A tartozások miatt 71 417 lakossági fogyasztónál kapcsolták ki az áramot. A teljes tartozás összesen 24 milliárd forint. A távhődíjtartozás összesen 12 milliárd forint, 166 ezer fogyasztónak volt elmaradása, és 6410 háztartásban ki is kapcsolták a szolgáltatást.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem