16 °C Budapest

Hány nap van még hátra a nyári szünetből?

2015. július 21. 10:55

A vakáció felénél bekapcsoltuk a visszaszámlálót. Valaki szomorú, valaki örül: még hátra van egy hónap és 10 nap, mielőtt vissza kellene ülni az iskolapadba.

Az idei tanév 2015. szeptember elsején, kedden kezdődik, az utolsó tanítási nap pedig 2016. június 15. szerda. A tanítási napok száma egyelőre elég ijesztően hangzik 183 nap, szakiskolában és nappali középiskolákban pedig 182 nappal kell számolni. Az első félév vége január 15 - áll az Emberi Erőforrások Minisztériumának rendeletében. Január 22-ig pedig mindenkinek meg kell kapnia a félévi bizonyítványt, értékelik a tanulmányi eredményeket.

A szünetek

  • Őszi szünet: 2015. október 26-tól október 30-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2015. október 22. A szünet utáni első tanítási nap november 2. hétfő.

  • Téli szünet: 2015. december 23-tól december 31-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2015. december 22. A szünet utáni első tanítási nap 2016. január 4.

  • Tavaszi szünet: 2016. március 24-től március 29-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap március 26. A szünet utáni első tanítási nap március 30. szerda.

Ezek mellett a szünetek mellett az iskola más időpontokban is adhat a tanulóknak szünetet, illetve a szünetek kezdő és befejező napját is módosíthatja, bár ehhez esetenként akár szombatonként kell pótolni az extra napokat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A munkanap áthelyezések ugyanúgy érvényesek az iskolákra is, azaz ha például szombaton le kell előre dolgoznunk a négynapos hétvégénk nem ünnepnap részét, akkor a gyerekeknek is tanítás van. Illetve ezek mellett az is fontos, a szünetek munkanapokra eső részén

az iskolának gondoskodnia kell a fiatalok felügyeletéről, ha a szülő nem tudja máshogy megoldani.


Vizsgák, felmérések

Május 25-én országos felmérés lesz a hatodik, nyolcadik és tizedik évfolyamoknak matematikából és a szövegértési fejlődést is vizsgálják a tanulóknál. A jó hír az, hogy ezeknek a diákoknak aznap nincsenek tanórák, maximum művészeti és testnevelési órákon vehetnek részt a felmérések után.

Az érettségi vizsgák az őszi vizsgaidőszakban október 9-től november 20-ig lezajlanak, ez utóbbi időpontig befejeződnek a szóbeli vizsgák is. A tavaszi periódus első vizsgáját május 2-án tartják, az utolsó szóbeli pedig június 24-én lesz.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm