2018. szeptember 24. hétfő Gellért, Mercédesz
HR Centrum

Hajléktalanságáról vallott a Barátok közt sztárja: padon aludt és éhezett


Évekig élt létbizonytalanságban, de a nehézségek után végül révbe ért Gyebnár Csekka.  Hasonlóan a Barátok közt színésznőjéhez mai is rengetegen tesznek fel mindent egy lapra, és kezdenek új életet otthonuktól távol. Mutatjuk a statisztikákat.

Évekig élt létbizonytalanságban Gyebnár Csekka, a Barátok közt színésznőjével az is előfordult, hogy nem volt fedél a feje felett. "A színiiskolás éveim alatt egyik napról a másikra éltem. Így fordulhatott elő, hogy albérlet nélkül maradtam, és kénytelen voltam pár éjszakát a Gellért-hegy egyik padján tölteni" - számolt be a Hot! magazinnak élete egyik legnehezebb időszakáról a színésznő, akinek állítása szerint nem okozott különösebb traumát a nélkülözés.

Meg sem kottyant, fel sem fogtam a veszélyeit, egy vállrándítással elintéztem, hogy nincs hol laknom, aludnom

- fogalmazott Gyebnár Csekka.

A színésznő persze nem törődött bele sorsába, bármit elvállalt, hogy a fővárosban maradhasson, és elérje vidéki kislányként dédelgetett céljait. "Mosogatásból, takarításból éltem, de pultoztam is diszkókban, kocsmákban. Csak az számított, hogy tovább tudjam vinni az álmomat. Az én drága jó szüleim mindent saját erőből teremtettek meg, végtelen kitartás volt bennük, amiből szerencsére rám is átragadt valamennyi.

A vidéki kislány feljön az isten háta mögül egy normális értékrenddel - elkerülhetetlen, hogy kapjon pár pofont a nagyvárosban

- összegezte fiatalkori éveit Gyebnár Csekka.

Rengetegen próbálnak szerencsét

Gyebnár Csekkához hasonlóan ma is rengetegen tesznek fel mindent egy lapra, és kezdenek új életet otthonuktól távol. Habár az országon belüli migrációi is számottevő - sokan költöznek például a nagyobb vidéki városokba, vagy épp a fővárosba, hogy megvalósítsák karrierálmaikat -, a statisztikák szerint ma a külföldi munkavállalás jelenti igazából a "világot jelentő deszkákat". A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) munkaerő-felmérés szerint

minden huszadik 15-74 éves válaszadó mondta, hogy a következő két évben munkavállalás céljából külföldre költözne, a megkérdezettek 84 százalékának ugyanakkor nincs ilyen szándéka. Tíz megkérdezettből nyolc az országon belül sem költözne máshová a munkalehetőségért.

A külföldi munkavállalást tervezők 46 százaléka két évnél hosszabb ideig dolgozna másik országban, végleges letelepedést 14 százalékuk tervez. Tavaly 109 ezren - a foglalkoztatottak 2,5 százaléka - jelöltek meg külföldi telephelyet a KSH munkaerő-felmérésében. A külföldön dolgozók száma egy év alatt 7 ezerrel csökkent, de az öt évvel korábbinál 29 ezerrel nagyobb.

Jellemzően a szakiskolát, szakmunkásképzőt végzett, 25-44 év közötti férfiak vállaltak külföldön munkát, 85 százalékuk Ausztriában, Németországban és az Egyesült Királyságban. A legtöbben a Győr-Moson-Sopron, Borsod-Abaúj-Zemplén és Vas megyében, valamint Budapesten élők közül mentek külföldre dolgozni.

JÓL JÖNNE 3 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 3 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 51 798 forintos törlesztővel a Raiffeisen Bank (THM 8,27%) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank (51 856 Ft/hó; THM 8,10%); illetve a Budapest Bank (52 219 Ft/hó; THM 7,90%) ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2018. 09. 24. 09:01
Ne felejtsük el visszaigényelni az áfa-t!

Fontos határidő van a láthatáron, legalábbis azokat az adózókat érintően, akik belföldön letelepedett...

laskainelli
2018. 09. 23. 21:18
Mi a jó reakció, ha kiderül a megcsalás?

A megcsalás vagy kiderül, vagy nem a társ számára, azonban a titok jelenléte általában érzékelhető....

legacykft
2018. 09. 21. 09:00
Fejlesztenünk kellene a vezetőket, na de hogy’ kezdjünk hozzá?

Ma már több cikkben olvashatunk arról, hogy mennyire fontos a vezetők fejlesztése és ezen belül...

coachco
2018. 09. 18. 17:32
Egy baráti tanács: ne öregedj meg és halmozz fel időben jelentősebb vagyont!

Állítólag van egy kínai mondás, miszerint jobb szépnek, fiatalnak és gazdagnak lenni, mint csúnyának...

icoachu
2018. 09. 18. 16:23
ÍME 3 TIPP, HOGY AZ ÖNÉLETRAJZOD LEGMOSTOHÁBB RÉSZE IS ÁTÜTŐ LEGYEN

Vajon beleírjam-e az önéletrajzomba, hogy blogolok, önkéntes munkát szoktam vállalni vagy hogy...

hrdoktor
2018. 09. 17. 10:41
Adatvédelem a foglalkozás-egészségügyi orvosnál

Mi történik a vizsgálati eredményekkel, mit tudhat meg a munkáltató a foglalkozás-egészségügyi...

jobangel
2018. 09. 17. 06:00
Bántalmazott nő állást keres

Miután az ebbe a körbe tartozók is elég gyakran kérnek segítséget, a problémákat is látom...

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk