2018. július 21. szombat Dániel, Daniella

Hajléktalanságáról vallott a Barátok közt sztárja: padon aludt és éhezett


Évekig élt létbizonytalanságban, de a nehézségek után végül révbe ért Gyebnár Csekka.  Hasonlóan a Barátok közt színésznőjéhez mai is rengetegen tesznek fel mindent egy lapra, és kezdenek új életet otthonuktól távol. Mutatjuk a statisztikákat.

Évekig élt létbizonytalanságban Gyebnár Csekka, a Barátok közt színésznőjével az is előfordult, hogy nem volt fedél a feje felett. "A színiiskolás éveim alatt egyik napról a másikra éltem. Így fordulhatott elő, hogy albérlet nélkül maradtam, és kénytelen voltam pár éjszakát a Gellért-hegy egyik padján tölteni" - számolt be a Hot! magazinnak élete egyik legnehezebb időszakáról a színésznő, akinek állítása szerint nem okozott különösebb traumát a nélkülözés.

Meg sem kottyant, fel sem fogtam a veszélyeit, egy vállrándítással elintéztem, hogy nincs hol laknom, aludnom

- fogalmazott Gyebnár Csekka.

A színésznő persze nem törődött bele sorsába, bármit elvállalt, hogy a fővárosban maradhasson, és elérje vidéki kislányként dédelgetett céljait. "Mosogatásból, takarításból éltem, de pultoztam is diszkókban, kocsmákban. Csak az számított, hogy tovább tudjam vinni az álmomat. Az én drága jó szüleim mindent saját erőből teremtettek meg, végtelen kitartás volt bennük, amiből szerencsére rám is átragadt valamennyi.

A vidéki kislány feljön az isten háta mögül egy normális értékrenddel - elkerülhetetlen, hogy kapjon pár pofont a nagyvárosban

- összegezte fiatalkori éveit Gyebnár Csekka.

Rengetegen próbálnak szerencsét

Gyebnár Csekkához hasonlóan ma is rengetegen tesznek fel mindent egy lapra, és kezdenek új életet otthonuktól távol. Habár az országon belüli migrációi is számottevő - sokan költöznek például a nagyobb vidéki városokba, vagy épp a fővárosba, hogy megvalósítsák karrierálmaikat -, a statisztikák szerint ma a külföldi munkavállalás jelenti igazából a "világot jelentő deszkákat". A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) munkaerő-felmérés szerint

minden huszadik 15-74 éves válaszadó mondta, hogy a következő két évben munkavállalás céljából külföldre költözne, a megkérdezettek 84 százalékának ugyanakkor nincs ilyen szándéka. Tíz megkérdezettből nyolc az országon belül sem költözne máshová a munkalehetőségért.

A külföldi munkavállalást tervezők 46 százaléka két évnél hosszabb ideig dolgozna másik országban, végleges letelepedést 14 százalékuk tervez. Tavaly 109 ezren - a foglalkoztatottak 2,5 százaléka - jelöltek meg külföldi telephelyet a KSH munkaerő-felmérésében. A külföldön dolgozók száma egy év alatt 7 ezerrel csökkent, de az öt évvel korábbinál 29 ezerrel nagyobb.

Jellemzően a szakiskolát, szakmunkásképzőt végzett, 25-44 év közötti férfiak vállaltak külföldön munkát, 85 százalékuk Ausztriában, Németországban és az Egyesült Királyságban. A legtöbben a Győr-Moson-Sopron, Borsod-Abaúj-Zemplén és Vas megyében, valamint Budapesten élők közül mentek külföldre dolgozni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja, náluk 20 033 forintos törlesztőt ígér a 8,81%-os THM; de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében 20 252 forintos törlesztővel számolhatunk havonta. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, a Budapest Bank, a Cofidis, az ERSTE Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Ennyiért gályáznak a napszámosok a magyar gyümölcsösökben
Jócskán emelkedtek az órabérek tavalyhoz képest.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
ajovomunkahelye
2018. 07. 20. 10:08
Akik az adatok mögé látnak

Az adatelemzők nem szürke kockák. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az Aon Magyarország adatelemző...

legacykft
2018. 07. 20. 09:00
Változásnál elég önmagában a vezetői kommunikáció?

A szervezeti változások kapcsán gyakran találkozunk azzal az elgondolással, hogy a vezetőknek ilyenkor...

icoachu
2018. 07. 19. 16:30
Te milyennek képzeled el a karrieredet hosszú távon?

Újfajta karrier modellre lenne szükségünk Laura Carstensen stanfordi pszichológus szerint. A várható...

laskainelli
2018. 07. 19. 11:06
Mit tehet az, akit a társa nem tesz boldoggá?

A párkapcsolatok természetéből fakadóan, mikor két ember nem táplálja a közösségüket, akkor...

hr-tippek-profiknak
2018. 07. 19. 11:00
Megtartani munkatársainkat - kezdjük az alapoktól

Mire jó az önismeret? Egyetlen szóval válaszolva: mindenre. Számtalanszor kérdezik tőlem azok...

hellokarrierista
2018. 07. 19. 05:20
4 dolog, amit a kutyádtól tanulhatsz

Néhány hete, hogy életem eddigi legnehezebb döntését meghozva, a blog szerkesztőségének Senior...

perfekt
2018. 07. 18. 09:01
Off shore kizáró ok igazolása a közbeszerzési eljárásokban

A közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 62. §-a tartalmazza...

NÉPSZERŰ
FRISS