2018. július 21. szombat Dániel, Daniella

Fizetésemelés jön a rendőrségnél: nekik lesz 394 ezres bruttójuk


Korábban foglalkoztunk egy álláshirdetéssel, amelyben informatikust kerestek a rendőrségre. Felvetődött, hogy nem okoz-e majd bérfeszültséget az állományban, hogy viszonylag magas fizetésért, 394 ezres bruttóval kerestek kezdő kollégát. Az Országos Rendőr-főkapitányságon (ORFK) nem tartottak ettől, ugyanakkor egy név nélkül nyilatkozó forrásunk elmondta, hogy ő rendszergazda a rendőrségnél, és ennél sokkal rosszabbul keres. Ezek után újabb kérdésekkel fordultunk az ORFK-hoz a rendőrség informatikai dolgozóinak bérével kapcsolatban, ahonnan azt közölték a Pénzcentrummal, hogy minden, az álláshirdetésben hivatkozott pozíciót betöltő informatikus bérét 394 ezer forintra fogják emelni július 1-jéig.

A Szárnyas Fejvadász Facebook-oldalán szúrtunk ki még márciusban egy álláshirdetést, amelyben 394 ezres bruttó bérrel kerestek rendszergazdát a rendőrséghez. A pozíció betöltéséhez nem volt szükség tapasztalatra. Mivel a kezdő rendőrök fizetése jóval alacsonyabb ennél az összegnél, megkerestük az Országos Rendőr-főkapitányságot (ORFK), hogy nem tartanak-e bérfeszültség kialakulásától.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálatától azt közölték a Pénzcentrummal, hogy nem tartanak tőle, mindemellett megkeresett minket egy olvasónk, aki elmondása szerint a rendőrségnél dolgozik informatikusként.

A bérfeszültség már ott kezdődik, hogy a több tíz éve a rendőrségen dolgozó informatikusok (köztük én is) 220-230 ezer bruttót keresnek

- írta meg nekünk. Ezt követően részletes adatokat kértünk a rendőrségtől az állományukban dolgozó informatikusok béréről, a rendőrségnél eltöltött idő szerinti bontásban. Ezt nem küldték el a Pénzcentrumnak, mivel válaszuk szerint az eltöltött időnek az illetménymegállapítás során a rendőrségnél nem minden jogviszonyban van relevanciája, ugyanakkor közöltek néhány adatot a fizetésekről.

Válaszukban a legaktuálisabb, hogy a márciusi álláshirdetésben hivatkozott munkaköri feladatot ellátó és már a rendőrség állományába tartozók illetményét 2018. július 1-jéig megemelik, még pedig 394 ezer forintra.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálatától származó információk szerint az informatikai területen dolgozók átlagos keresete 

  • az ORFK-nál 446 212 forint, 
  • a megyei (fővárosi) rendőr-főkapitányságokon pedig 247 881 forint és 354 111 forint között alakul.

Fontos, hogy ezekbe az összegekbe beleszámolták minden olyan munkavállaló fizetését, aki ezen a területen dolgozik, tehát például a fizikai dolgozók bérét is. A mozgóbérelemeket ugyanakkor nem tartalmazza ez az érték, ezek közé tartozik a túlszolgálat díjazása és az éjszakai pótlék is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 34 571 forintos törlesztőrészlettel a K&H Bank nyújtja, de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen Bank 35 018 forintos törlesztőt ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, és az ERSTE Bank konstrukcióját is. Az OTP Bank ügyfelei viszont jobb, ha résen vannak, náluk ugyanis 19,55%-os THM fut, ami 45 604 forintos törlesztőt jelent. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Gigabírság szedi áldozatait az Adrián: sokan nem is sejtik, hogy ez tilos!
Ezt nem árt tudnod, ha a tengernél nyaralsz idén, 132 ezer forint is lehet a büntetés.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
schrammelivett
2018. 07. 21. 09:36
A Rolling Stones koncert pszichológus szemmel

Mit jelent az életkor? Mi az, ami összeköt? Szükség van-e filterekre? Néhány napja volt szerencsém...

ajovomunkahelye
2018. 07. 20. 10:08
Akik az adatok mögé látnak

Az adatelemzők nem szürke kockák. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az Aon Magyarország adatelemző...

legacykft
2018. 07. 20. 09:00
Változásnál elég önmagában a vezetői kommunikáció?

A szervezeti változások kapcsán gyakran találkozunk azzal az elgondolással, hogy a vezetőknek ilyenkor...

icoachu
2018. 07. 19. 16:30
Te milyennek képzeled el a karrieredet hosszú távon?

Újfajta karrier modellre lenne szükségünk Laura Carstensen stanfordi pszichológus szerint. A várható...

laskainelli
2018. 07. 19. 11:06
Mit tehet az, akit a társa nem tesz boldoggá?

A párkapcsolatok természetéből fakadóan, mikor két ember nem táplálja a közösségüket, akkor...

hr-tippek-profiknak
2018. 07. 19. 11:00
Megtartani munkatársainkat - kezdjük az alapoktól

Mire jó az önismeret? Egyetlen szóval válaszolva: mindenre. Számtalanszor kérdezik tőlem azok...

hellokarrierista
2018. 07. 19. 05:20
4 dolog, amit a kutyádtól tanulhatsz

Néhány hete, hogy életem eddigi legnehezebb döntését meghozva, a blog szerkesztőségének Senior...

NÉPSZERŰ
FRISS