2018. szeptember 20. csütörtök Friderika
HR Centrum

Fellélegezhetnek a londoni magyarok: úgy néz ki, megússzák a Brexitet


80-85 százalékban sikerült megegyezni az Európai Uniónak és az Egyesült Királyságnak a Brexit utáni kapcsolatról - jelentette be hétfőn Michel Barnier, az EU főtárgyalója Szlovéniában a Bled Strategic Forum konferencián. A politikus a szigetországban élő magyarok számára is jó hírekkel érkezett, hiszen megtarthatják eddigi jogaikat. 

Fontos időket élünk ma Európában, amikor fontos döntéseket kell meghoznunk - mondta a Bled Strategic Forum rendezvényen nyitóbeszédében Borut Pahior szlovén elnök. A politikus szerint látszanak negatív folyamatok is, erre utal például a Brexit. Éppen ezért Pahor szerint most kellene összefogni azoknak, akik még hisznek a közös Európában és közösen lépni. A politikus úgy látja, hogy a kontinens jelenleg kicsit "befagyott" állapotban van, de hamarosan fontos kérdésekről kell megegyezni a tagállamoknak.

Jelenleg arról tudok beszámolni, hogy 80-85 százalékban készen van a megállapodás az Egyesült Királysággal - mondta a konferencia nyitó panelbeszélgetésében Michel Barnier. Az Unió főtárgyalója hozzátette: ahhoz, hogy jövő tavaszig minden fél ratifikálni tudja a megállapodást, hat-nyolc héten belül kellene a fennmaradó kérdésekben egyezségre jutni.

Én látok erre esélyt

- szögezte le Barnier. A politikus példaként kiemelte, hogy már sikerült megegyezni a szigetországban dolgozó európaiak és az Európában élő britek jogállásáról. Ezek az emberek megkapják az eddigi jogokat, ahogy a családjuk is, illetve az egyezség értelmében a szociális támogatásuk sem lesz kevesebb. Szintén sikerült megegyezni arról, hogy az Egyesült Királyság a jelenleg zajló uniós költségvetési ciklus végéig, 2020-ig befizeti az előzetesen megállapított hozzájárulást a közös európai kasszába, és azt követően is hozzájárul majd a terhekhez.

A még tárgyalás előtt álló kérdésekkel kapcsolatban Barnier példaként említette a mezőgazdaságot, az európai termékek jogait. Ez több tízezer terméket érint, melyeket az EU meg akar védeni, ide tartoznak például az európai tájak borai. Ennél is bonyolultabb kérdés az Ír-sziget majdani státusza, hiszen Írország az Unió része marad, Észak-Írország viszont az Egyesült Királyság részeként kilép majd.

"A Brexittel a britek nem csak az Európai Unióból lépnek ki, hanem mintegy 750 nemzetközi egyezményből is" - szögezte le Barnier. Példaként említette, hogy jövő március után ha például a British Airways valamelyik uniós fővárosban le akar szállni, akkor előtte külön megállapodásra lesz szükség. Vagyis az átfogó Brexit-megállapodáson kívül egy sor fontos tárgyalás vár még a briot politikusokra.

"Mi hivatalosan a brit kormánnyal tárgyalunk, arról tudunk tárgyalni, amiről ők szeretnének. A kilépés mellett döntöttek népszavazáson, erről kezdtünk tárgyalni. Van lehetőség arra, hogy egy ország az európai közös piac része maradjon vagy vámunióra lépjen az EU-val, mint Norvégia vagy Törökország, de ez kötelezettségekkel is jár" - mondta a főtárgyaló arra a kérdésre, hogy van-e realitása egy második brit népszavazásnak és esetleges visszakozásnak.

JÓL JÖNNE 3 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 3 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 51 798 forintos törlesztővel a Raiffeisen Bank (THM 8,27%) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank (51 856 Ft/hó; THM 8,10%); illetve a Budapest Bank (52 219 Ft/hó; THM 7,90%) ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Új autót vennél? Mutatjuk, hogy olcsóbb: magánszemélyként vagy cégre
Segítünk eligazodni a különböző konstrukciók költséges útvesztőjében.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2018. 09. 19. 09:02
Egyszerűsített végelszámolás – új lehetőségek a könyvelőirodáknak

A Cégtörvény 2018. július 1-jével hatályba lépett módosítása[1] az egyszerűsített végelszámolás...

laskainelli
2018. 09. 19. 08:50
Hogyan lehet sikeresen kilépni a szeretői viszonyból?

Amikor valaki szeretői viszonyt alakít ki, akkor van benne egy hiány, amit szeretne feltölteni, és...

coachco
2018. 09. 18. 17:32
Egy baráti tanács: ne öregedj meg és halmozz fel időben jelentősebb vagyont!

Állítólag van egy kínai mondás, miszerint jobb szépnek, fiatalnak és gazdagnak lenni, mint csúnyának...

icoachu
2018. 09. 18. 16:23
ÍME 3 TIPP, HOGY AZ ÖNÉLETRAJZOD LEGMOSTOHÁBB RÉSZE IS ÁTÜTŐ LEGYEN

Vajon beleírjam-e az önéletrajzomba, hogy blogolok, önkéntes munkát szoktam vállalni vagy hogy...

hrdoktor
2018. 09. 17. 10:41
Adatvédelem a foglalkozás-egészségügyi orvosnál

Mi történik a vizsgálati eredményekkel, mit tudhat meg a munkáltató a foglalkozás-egészségügyi...

jobangel
2018. 09. 17. 06:00
Bántalmazott nő állást keres

Miután az ebbe a körbe tartozók is elég gyakran kérnek segítséget, a problémákat is látom...

legacykft
2018. 09. 14. 09:00
Neked mi segít megbirkózni a változások okozta stresszel?

Vezetőkkel való munkánk során manapság gyakran téma a fokozott stressz megélése. Ha tudatosítjuk...

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk