2020. július 8. szerda Ellák
HR Centrum

Ezekkel a módszerekkel verik át a magyar melósokat külföldön saját honfitársaik


Hogy pontosan hány magyar dolgozik külföldön, nem lehet tudni, csupán óvatos becsléseink vannak erre vonatkozóan. Annyi biztos, hogy Németországba érkeznek a legtöbben munkát vállalni, mivel ott is komoly munkaerőhiánnyal küszködik az ipar, szükség van szakemberekre. ezért sokan próbálnak megélni a munkaerő közvetítéséből, hasznot húzni a gyanútlan magyarok tapasztalatlanságukból - olvasható az Index.hu cikkében.

Ahogy hazánkban, úgy Németországban is egyre kevesebb a szakember, főleg az iparban: hiány van gyári munkásokból, esztergályosokból, lakatosokból, elektrotechnikusokból, fröccsöntőkből, ipari lakkozókból, de az egészségügy területén is bármikor könnyedén elhelyezkedhet, akinek van végzettsége. A német vállalatok kelet felől próbálják feltölteni emberrel a szektort, nagyrészt munkaközvetítők segítségével. Közülük azonban sokan húznának nagyobb hasznot honfitársaikból, mint járna nekik, ezért a legkülönfélébb trükkökkel rövidítik meg őket.

Az egyik trükk, hogy a magyar nyelvű Facebook csoportokban feladott hirdetésekben közvetítői díjat kérnek a leendő munkavállalóktól, és mire az kiutazik, kiderül, hogy nincs is semmiféle munka, se cég, se szerződés. Éppen ezért mindig legyenek gyanúsak azok, akik sok pénzt kérnek a munkalehetőségért cserébe.

A másik módszer, amivel közvetítők átverik a munkásokat, amikor elvégeztetik velük a munkát, de pénzt nem adnak nekik arra hivatkozva, hogy a német cég sem fizetett nekik. De az sem ritka, hogy a hazai közvetítő cégek magukhoz jelentik be a munkásokat minimálbérre, úgy dolgoznak kint, és a két fizetés közti különbséget kiküldetési díjként, zsebből fizeti ki. Ez esetben a munkavállaló hiába dolgozik rengeteget, nehéz helyzetbe kerül, hiszen nincs bejelentve Németországban, nincs kinti egészségbiztosítása sem. Arról nem is beszélve, hogy sok esetben 5-10 ember zsúfolófik be egy cseppnyi tömegszállásra, szinte már embertelen körülmények között élnek. Éppen ezért egy magyar munkaközvetítő azt javasolja, hogy legyünk mindig nagyon óvatosak és körültekintőek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2020. 07. 08. 08:53
Képezhető fejlesztési tartalék, ha a negatív az eredménytartalék?

A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény 7. § (1) bekezdése...

ajovomunkahelye
2020. 07. 07. 09:42
Alkalmazkodás a változásokhoz

A koronavírus-járvány iparágtól függetlenül egy dologra biztosan megtanított minden vállalatot:...

vezetoi-coaching
2020. 07. 06. 16:54
Olvasónapló - Nagy Lajos: Budapest Nagykávéház...

Csak ízelítőül, hogy mire számítsunk... 1935. július 3-án késő este a Budapest Nagykávéházban...

hrdoktor
2020. 07. 06. 08:50
Betegségek, amiket a légkondi terjeszthet

A nem megfelelően működtetett klíma többet árt, mint használ: betegségek okozója lehet. De milyen...

legacykft
2020. 07. 03. 09:00
A mondat, ami mindenféle szerepedben gátol

Van egy mondat, amit ha eleget mondogatsz magadnak, meggátolhat abban, hogy sikeresen töltsd be a számodra...

jobangel
2020. 06. 30. 15:30
A fizetési igényről másképp: tárgyalj róla!

Ez sajnos rendszeres „taktika”, és nagyon rossz taktika: az álláskeresők kétségbeesésükben...

tippekafejvadasztol
2020. 06. 19. 11:23
Álláskeresés karantén után

Nem kérdés, hogy jelen helyzetben azok is állást kereshetnek, akik eddig teljesen biztosnak hitték...

NÉPSZERŰ
FRISS