2020. október 25. vasárnap Blanka, Bianka
HR Centrum

Ezek a pozíciók a legnépszerűbbek a koronavírus-járvány óta: óriási a tolongás


A koronavírus-járvány kitörése óta a legtöbb álláskereső (17 százalék) a szakmunka és fizikai munka területén volt, az emberek 11 százaléka asszisztencia és adminisztráció, 9 százalék pedig értékesítési és kereskedelmi pozíciókban szeretett volna elhelyezkedni. Mindez egy új, munkaerőpiaci kutatásából derült ki.

"Az értékesítés és kereskedelem kategóriába jellemzően a kiskereskedelmi hálózatok tartoznak, és ez az egyetlen terület, ahol a kereslet igazodik a kínálathoz, vagyis nem csak az álláskereső sok, hanem a toborzás is erős. A márciustól szeptemberig tartó időszakban ugyanis az oldalunkon megjelenő álláshirdetések 8 százaléka ebben a kategóriában jelent meg, ami elég magas arány." - mondta el Balla Zoltán, a Cvonline.hu ügyvezető igazgatója.

Érdemes tehát az értékesítés és kereskedelem területén munkát keresni, mert az álláskereső számára egyáltalán nem mindegy, hogy egy-egy meghirdetett pozícióra rajta kívül hány ember pályázik még. Minél többen jelentkeznek ugyanis egy állásajánlatra, az annál jobb hír a toborzó cégeknek, de nehezíti az álláskeresők helyzetét. Ebben a tekintetben jelenleg a legnagyobb konkurenciaharc az adminisztráció területén van, hiszen ebben kategóriában érkezik a legtöbb jelentkezés egy álláshirdetésre, de ugyanígy az átlagosnál magasabb a jelentkezőszám az ügyfélszolgálatok és szolgáltatások, a marketing és PR, valamint a HR területén.

Ezek az iparágak március óta sajnos egyre nehezebb helyzetbe kerültek, így egyre kevesebb az álláshirdetés, miközben az álláskeresők száma fokozatosan növekszik.

- magyarázta Balla Zoltán. Ami a regionális eloszlást illeti, a munkaerőpiac továbbra is főváros központú. Az álláskeresők 38 százaléka Budapesten szeretne dolgozni, a koronavírus idején meghirdetett állások legtöbbje (15 százalék) pedig szintén a fővárosban volt. "Érdekesség, hogy megyei bontásban nem találkozik a kereslet a kínálattal. Míg a budapesti állásokon kívül leginkább Pest és Komárom-Esztergom megyében toboroznak a cégek (előbbi régióban az állások 9 százaléka, utóbbiban 5 százalék jelenik meg), addig a legtöbb álláskereső Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van, 7 illetve 6 százalékkal." - tette hozzá Balla Zoltán.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2020. 10. 22. 10:36
A tagok, vezető tisztségviselők tartozásokért való felelőssége - 3.

A cikksorozat második részében a Cstv. 33/A[1].§-a alapján történő igényérvényesítéssel...

hrdoktor
2020. 10. 19. 09:51
Munkavégzés a menstruáció ideje alatt

Vannak nők, akiknél a menstruáció olyan erős tünetekkel jelentkezik, hogy akadályozza a munkavégzésüket...

legacykft
2020. 10. 16. 19:19
7 tipp, hogyan őrizd meg a belső békéd

Emlékszel még arra, amikor értetlenül hallgattad a felnőtteket a rohanó - őrült? - világról...

coachco
2020. 10. 16. 16:57
Mikor stoppoltál utoljára?

Nem tudom, a mai fiataloknak milyen arányban lehet stoppos élményük, közülük kik azok, akik még...

hrbonbon
2020. 10. 08. 13:45
A vezető tudatossága – amikor te magad vagy a megoldás egy problémára, és amit ez elárul rólad

Miért lettél vezető? James Bond kényszerített? Nem gondolom! Egy interjún a Megbízó regionális...

vezetoi-coaching
2020. 10. 06. 14:30
Konstruktív paranoia, avagy konstruktív konspirációs attitűd...

Miért van bennünk jó mélyen bedrótozva a negatív előítéletesség? Hogy többszörösen fáj...

ajovomunkahelye
2020. 09. 15. 08:35
A járvány meghozta a változást: a digitalizáció áll a középpontban

A járványhelyzet nemcsak a mindennapi életünket, de a munka világát is véglegesen megváltoztatta....

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó