Ez a kedvenc könyve a világ leggazdagabb embereinek

2017. május 15. 15:08

A gazdag emberek sokszor merítenek ihletet nagy ötleteikhez kedvenc könyvükből. Ez különösen igaz a világ legsikeresebb vállalkozóira, akik rendszerint klasszikusból merítenek. Összegyűjtöttük, miket olvasnak a multimilliomosok.

Donald Trump

Az alig fél éve hivatalba lépett ameriaki elnök kedvenc könyve Norman Vincent Peale-től a Pozitív gondolkodás ereje. A könyv arról szól, hogyan zárjuk ki az életünkből a negatív gondolatokat. Érdekesség, hogy az elnök apjának barátja volt a szerző.

Mark Zukerberg

A Facebook-alapító kedvenc könyve a Virgilius Aeneas-a, a könyv Aeneas-ról szól, aki trójai hősből lett Róma ősatyja. Kicsit furcsa lehet, hogy a világ egyik vezető innovatív techcége egy ilyen régi (több mint 2000 éves) könyvet forgat legszívesebben, Zuckerberg szerint viszont ez egy örök darab. Egyes beszámolók szerint a cégvezér a meetingeken is szívesen idéz a könyvből.

Elon Musk

Sokkal inkább közel áll az elképzelésekhez a jövőt megalkotni kívánó Elon Musk kedvenc olvasmánya. A Tesla autók megálmodója ugyanis Isaac Asimov Alapítvány - trilógiáját olvasgatja legszívesebben szabadidejében. Ezek a sci-fi regények ugyanis egy elképzelt világban játszódnak, amely kiváló ötleteket adhat a technikai cégvezetőnek, mégsem emiatt kedveli Musk az Asimov-könyveket. Állítása szerint a könyv megmutatja, hogy semmilyen birodalom sem állandó, és az egyes civilizációk körforgása figyelhető meg.

Bill Gates

A Microsoft-vezér kedvenc könyve J. D. Salinger Zabhegyezője. Az 50-es években játszódó történet egy 16 éves fiú kalandjairól szól. A könyv elismeri, hogy a fiatalok némileg zavarodottak, de mégis lehetnek kiemelkedően okosak és olyan dolgokat is észrevehetnek, amiket egy felnőtt sose venne észre - mondta a könyvről Bill Gates.

Beyonce

A világ jelenlegi egyik legnépszerűbb énekesének kedvenc könyve Marianne Schnalltól a Mi kell ahhoz, hogy egy nőből elnök lehessen? című könyv. Az énekesnő azután olvasta el a könyvet, hogy a lánya megkérdezte őt, hogy miért nem volt az USA-nak sosem női elnöke. A könyv maga egyébként interjúk és esszék gyűjteménye amelyek a könyv címében szereplő témát boncolgatják.

Mark Cuban

A milliárdos vállalkozó még a jachtját is egy könyvsorozatról nevezte el, nem csoda tehát, hogy nagy rajongója a könyveknek. Az igazi kedvence mégis Ayn Rand Ősforrás című könyve. A legendás filozófus írása az egyén szabadságáról, a boldogság kergetéséről és az élet morális kérdéseiről szól.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A könyvet egyébként 1943-ban adták ki, mégis tud újat mondani a mai napig. Amikor motivációra van szükségem csak felpattintom a könyvet és olvasom, de könnyen bele is feledkezem, ilyenkor annyira felspannolom magam, hogy le kell tennem a könyvet

 - mesélt olvasmány élményiről Mark Cuban.

Richard Branson

A legendás vállalkozó kedvenc könyve Antony Beevortól a Sztálingrád ostroma, amely Sztálingrád öt hónapig tartó, milliók halálával végződő ostromát dolgozza fel.

(Business Insider)

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem