2018. augusztus 20. hétfő István

Ez az igazi könnyű pénz: csak néhány kattintás, és dőlnek a milliók


Egy friss összeállítás szerint akár 278 millió forintot is megkereshetnek a legnagyobb hírességek az Instagramon. Ez éves keresetnek is tekintélyes összeg lenne, azonban erről szó sincs: ezt a pénzt fotónként zsebelheti be az, akinek elegendő követője van a közösségi oldalon.

Akár 1 millió dollárt, átszámítva 278 millió forintot is kaphat egyetlen posztért az Instagram legnagyobb híressége - derül ki az HopperHQ friss összeállításából. A szóban forgó oldal elemzi az Instagram belső, valamint a nyilvánosan elérhető adatait, és ezek alapján számolja ki, hogy egy-egy híresség, illetve influenszer menni pénzt zsebelhet be a közösségi oldalon megosztott fényképeivel. Az összegek kiszámításakor fontos tényező, hogy hány követője van az adott hírességnek, illetve az is, hogy milyen gyakran tölt fel új képet.

Idén Kylie Jenner amerikai modell áll a lista élén, aki tavaly még csak a negyedik helyen állt. Egy évvel ezelőtt úgy becsülték, hogy 400 ezer dollárt, mai árfolyamon úgy 111 millió forintot keresett posztonként, mostanra azonban ennél sokkal többet is kaphat: egy-egy új feltöltésért úgy 1 millió dollárt, tehát 278 millió forintot. A második helyen Selena Gomez énekesnő áll, ő 800 ezer dollárra (222 millió forintra) számíthat fényképenként. Őket Cristiano Ronaldo (750 ezer dollár - 208 millió forint), Kim Kardashian (720 ezer dollár - 200 millió forint) követik, az ötödik helyen pedig Beyoncé áll (700 ezer dollár - 194 millió forint).

Hol vannak a magyar hírességek?

Az utóbbi években már számos magyar híresség is nagyszámú követőtábort épített magának a különböző közösségi oldalakon, illetve olyanok is vannak, akiknél mindez fordítva ment végbe, tehát éppen azért váltak ismertté, mert sokan voltak kíváncsiak a YouTube-on, Instagramon megosztott képeikre, videóikra. A magyar hírességek azonban nem tehetnek zsebre ekkora összegeket, sőt, a többségük még megélni sem tud abból, hogy a különböző közösségi oldalakra gyárt tartalmakat.

Ez alól kivételt képeznek a legnagyobb, legismertebb személyiségek - mondta el korábban Ferenczi "Szoni" Szonja online tartalom-specialista a Pénzcentrumnak.

A legnagyobbak tudnak megélni belőle. Ehhez szükséges egy üzleti gondolkodás és tudatosság. A YouTube viszonylag keveset fizet megtekintésenként, a nagyobb bevétel a szponzorált tartalmakból és a merchandise anyagokból tud születni.

- mondta el Ferenczi.

Ez persze nem is annyira meglepő, amennyiben összevetjük, hogy hány követővel rendelkeznek az Instagramon a fentebb felsorolt hírességek, és mennyivel a legnépszerűbb magyarok. A lista élén álló Kylie Jennernek például 110 millió követője van, míg a második helyezett Selena Gomeznek még ennél is több, 138 millió. Tehát minden, általuk megosztott poszt emberek tízmillióihoz jut el, így érthető, hogy megéri a cégeknek fizetni azért, hogy az ő termékeikkel kapcsolatos képeket posztoljanak.

A magyar hírességek, véleményvezérek természetesen ezeknél jóval kevesebb számú követővel büszkélkedhetnek. A legnagyobb instagramos követőtáborral rendelkező Palvin Barbarának például 8,3 millió követője van. Ez egyáltalán nem kevés, hiszen Palvin mégiscsak egy tízmilliós ország szülöttje, de a 138 milliótól mégiscsak nagyon messze van. A magyar hírességek többsége pedig még ennyi követővel sem rendelkezik: Hosszú Katinkát például 310 ezren követik. De ez a helyzet a YouTube-on is: a legnépszerűbb magyar YouTube csatornának, a Videómániának is csak 920 ezer feliratkozója van.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 11 millió forintot, 16 éves futamidő mellett már 2,30 százalékos THM-el, és havi 68 279 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a legnagyobb kereskedelmi bankok ajánlatai sem: az OTP Banknál például 69 206 forintos törlesztőt ígér a 2,65 százalékos THM; míg az Erste Banknál némileg magasabb, 2,71 százalékos THM is alacsonyabb, 70 513 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek, és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
hrdoktor
2018. 08. 20. 09:06
A hatékony feedback a siker titka?

Egy cég, egy munkahelyi közösség életében kiemelkedően fontos a visszajelzés. Akár munkatárstól...

perfekt
2018. 08. 20. 07:01
Jól megvágták a cafeteriát

Július 20-án az Országgyűlés elfogadta a 2019. évre benyújtott adótörvény javaslatokat, így...

legacykft
2018. 08. 17. 09:00
3 dolog, amit minden munkahelyi közösségről tudni kell

Már régóta nem kérdés, hogy a szervezeti eredményesség egyik kulcsa az emberekben és az ő együttműködésükben...

jobangel
2018. 08. 17. 08:10
Női álláskereső tréning újra!

Egy új együttműködéssel gazdagodott a Jobangel, meghívást kaptam egy előadásra a Magyar Máltai...

hellokarrierista
2018. 08. 16. 06:11
4 módszer és Te leszel a legkarizmatikusabb ember, ahol csak megjelensz

Szóval múlthéten belebotlottam egy volt főiskolás csoporttársamba, nevezzük Bendegúznak. Anno...

laskainelli
2018. 08. 15. 13:31
Hogy mondjam meg a páromnak, hogy nem nyújt eleget az ágyban?

A tartós párkapcsolatban élők számára előbb-utóbb el szokott jönni a rettegett szexmentes időszak....

hrbonbon
2018. 08. 15. 11:26
Kikre építsük a vállalatunk jövőjét?

A jelenlegi munkaerőpiaci helyzetben a vezetés keresi azokat az eszközöket, amelyek leginkább feltárják...

NÉPSZERŰ
FRISS