2018. október 18. csütörtök Lukács
HR Centrum

Ez az igazi könnyű pénz: csak néhány kattintás, és dőlnek a milliók


Egy friss összeállítás szerint akár 278 millió forintot is megkereshetnek a legnagyobb hírességek az Instagramon. Ez éves keresetnek is tekintélyes összeg lenne, azonban erről szó sincs: ezt a pénzt fotónként zsebelheti be az, akinek elegendő követője van a közösségi oldalon.

Akár 1 millió dollárt, átszámítva 278 millió forintot is kaphat egyetlen posztért az Instagram legnagyobb híressége - derül ki az HopperHQ friss összeállításából. A szóban forgó oldal elemzi az Instagram belső, valamint a nyilvánosan elérhető adatait, és ezek alapján számolja ki, hogy egy-egy híresség, illetve influenszer menni pénzt zsebelhet be a közösségi oldalon megosztott fényképeivel. Az összegek kiszámításakor fontos tényező, hogy hány követője van az adott hírességnek, illetve az is, hogy milyen gyakran tölt fel új képet.

Idén Kylie Jenner amerikai modell áll a lista élén, aki tavaly még csak a negyedik helyen állt. Egy évvel ezelőtt úgy becsülték, hogy 400 ezer dollárt, mai árfolyamon úgy 111 millió forintot keresett posztonként, mostanra azonban ennél sokkal többet is kaphat: egy-egy új feltöltésért úgy 1 millió dollárt, tehát 278 millió forintot. A második helyen Selena Gomez énekesnő áll, ő 800 ezer dollárra (222 millió forintra) számíthat fényképenként. Őket Cristiano Ronaldo (750 ezer dollár - 208 millió forint), Kim Kardashian (720 ezer dollár - 200 millió forint) követik, az ötödik helyen pedig Beyoncé áll (700 ezer dollár - 194 millió forint).

Hol vannak a magyar hírességek?

Az utóbbi években már számos magyar híresség is nagyszámú követőtábort épített magának a különböző közösségi oldalakon, illetve olyanok is vannak, akiknél mindez fordítva ment végbe, tehát éppen azért váltak ismertté, mert sokan voltak kíváncsiak a YouTube-on, Instagramon megosztott képeikre, videóikra. A magyar hírességek azonban nem tehetnek zsebre ekkora összegeket, sőt, a többségük még megélni sem tud abból, hogy a különböző közösségi oldalakra gyárt tartalmakat.

Ez alól kivételt képeznek a legnagyobb, legismertebb személyiségek - mondta el korábban Ferenczi "Szoni" Szonja online tartalom-specialista a Pénzcentrumnak.

A legnagyobbak tudnak megélni belőle. Ehhez szükséges egy üzleti gondolkodás és tudatosság. A YouTube viszonylag keveset fizet megtekintésenként, a nagyobb bevétel a szponzorált tartalmakból és a merchandise anyagokból tud születni.

- mondta el Ferenczi.

Ez persze nem is annyira meglepő, amennyiben összevetjük, hogy hány követővel rendelkeznek az Instagramon a fentebb felsorolt hírességek, és mennyivel a legnépszerűbb magyarok. A lista élén álló Kylie Jennernek például 110 millió követője van, míg a második helyezett Selena Gomeznek még ennél is több, 138 millió. Tehát minden, általuk megosztott poszt emberek tízmillióihoz jut el, így érthető, hogy megéri a cégeknek fizetni azért, hogy az ő termékeikkel kapcsolatos képeket posztoljanak.

A magyar hírességek, véleményvezérek természetesen ezeknél jóval kevesebb számú követővel büszkélkedhetnek. A legnagyobb instagramos követőtáborral rendelkező Palvin Barbarának például 8,3 millió követője van. Ez egyáltalán nem kevés, hiszen Palvin mégiscsak egy tízmilliós ország szülöttje, de a 138 milliótól mégiscsak nagyon messze van. A magyar hírességek többsége pedig még ennyi követővel sem rendelkezik: Hosszú Katinkát például 310 ezren követik. De ez a helyzet a YouTube-on is: a legnépszerűbb magyar YouTube csatornának, a Videómániának is csak 920 ezer feliratkozója van.

JÓL JÖNNE 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 13 070 forintos törlesztőrészlettel az MKB Bank nyújtja (THM 14,23%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 13 123 forintos törlesztőt (THM 11,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a K&H Bank, a Cetelem, valamint a Raiffeisen Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2018. 10. 17. 09:01
Értékcsökkenés megváltoztatásának szabályai 1. rész

Számviteli törvény alapján: A továbbképzéseken sokan teszik fel az előadóknak azt a kérdést...

laskainelli
2018. 10. 16. 19:31
Hogyan és milyen szokásokat alakítsunk ki a kapcsolat javítása érdekében?

Amikor megkeres valaki, hogy a házassága nem elég gördülékeny, nincs benne tűz, sem szenvedély...

hrdoktor
2018. 10. 15. 07:34
Sok a dolga? Növelje hatékonyságát!

Mindenki ismeri azt az állapotot, amikor az egész napot munkával töltjük ugyan, de a dolgok mégsem...

coachyourself
2018. 10. 14. 10:37
A múltadon rágódsz, a jövőd miatt aggódsz?

Sokszor eszedbe jutott már, mi az amit másképp kellett volna csinálnod, hogy a jelenlegi életed...

schrammelivett
2018. 10. 14. 09:12
Befogadás és elengedés – Az élet ritmusa

    Mit veszünk magunkhoz a világból? Hogyan változtathatunk szokásainkon?  A légzés olyan...

legacykft
2018. 10. 12. 09:00
Működő csapatot akarsz, vagy elég egy kis szórakozás?

Az nem kérdés, hogy a szervezetek sikere egyértelműen összefügg a benne dolgozó csapatok sikerességével...

jobangel
2018. 10. 12. 06:00
Szexista robot választ az álláskeresők közül?

A robotinterjú előnyeiről HR-es körökben halljuk a „hivatalos”, már-már propagandába illő...

NÉPSZERŰ
FRISS

Spar

10.18-10.24
Országos

Interspar

10.18-10.24
Országos

Lidl

10.18-10.24
Országos

Aldi

10.18-10.24
Országos

Auchan

10.18-10.24
Országos

Aldi

Bor katalógus
09.01-11.30
Országos

  Ajánlatunk