2020. szeptember 20. vasárnap Friderika
HR Centrum

Ez az igazi könnyű pénz: csak néhány kattintás, és dőlnek a milliók


Egy friss összeállítás szerint akár 278 millió forintot is megkereshetnek a legnagyobb hírességek az Instagramon. Ez éves keresetnek is tekintélyes összeg lenne, azonban erről szó sincs: ezt a pénzt fotónként zsebelheti be az, akinek elegendő követője van a közösségi oldalon.

Akár 1 millió dollárt, átszámítva 278 millió forintot is kaphat egyetlen posztért az Instagram legnagyobb híressége - derül ki az HopperHQ friss összeállításából. A szóban forgó oldal elemzi az Instagram belső, valamint a nyilvánosan elérhető adatait, és ezek alapján számolja ki, hogy egy-egy híresség, illetve influenszer menni pénzt zsebelhet be a közösségi oldalon megosztott fényképeivel. Az összegek kiszámításakor fontos tényező, hogy hány követője van az adott hírességnek, illetve az is, hogy milyen gyakran tölt fel új képet.

Idén Kylie Jenner amerikai modell áll a lista élén, aki tavaly még csak a negyedik helyen állt. Egy évvel ezelőtt úgy becsülték, hogy 400 ezer dollárt, mai árfolyamon úgy 111 millió forintot keresett posztonként, mostanra azonban ennél sokkal többet is kaphat: egy-egy új feltöltésért úgy 1 millió dollárt, tehát 278 millió forintot. A második helyen Selena Gomez énekesnő áll, ő 800 ezer dollárra (222 millió forintra) számíthat fényképenként. Őket Cristiano Ronaldo (750 ezer dollár - 208 millió forint), Kim Kardashian (720 ezer dollár - 200 millió forint) követik, az ötödik helyen pedig Beyoncé áll (700 ezer dollár - 194 millió forint).

Hol vannak a magyar hírességek?

Az utóbbi években már számos magyar híresség is nagyszámú követőtábort épített magának a különböző közösségi oldalakon, illetve olyanok is vannak, akiknél mindez fordítva ment végbe, tehát éppen azért váltak ismertté, mert sokan voltak kíváncsiak a YouTube-on, Instagramon megosztott képeikre, videóikra. A magyar hírességek azonban nem tehetnek zsebre ekkora összegeket, sőt, a többségük még megélni sem tud abból, hogy a különböző közösségi oldalakra gyárt tartalmakat.

Ez alól kivételt képeznek a legnagyobb, legismertebb személyiségek - mondta el korábban Ferenczi "Szoni" Szonja online tartalom-specialista a Pénzcentrumnak.

A legnagyobbak tudnak megélni belőle. Ehhez szükséges egy üzleti gondolkodás és tudatosság. A YouTube viszonylag keveset fizet megtekintésenként, a nagyobb bevétel a szponzorált tartalmakból és a merchandise anyagokból tud születni.

- mondta el Ferenczi.

Ez persze nem is annyira meglepő, amennyiben összevetjük, hogy hány követővel rendelkeznek az Instagramon a fentebb felsorolt hírességek, és mennyivel a legnépszerűbb magyarok. A lista élén álló Kylie Jennernek például 110 millió követője van, míg a második helyezett Selena Gomeznek még ennél is több, 138 millió. Tehát minden, általuk megosztott poszt emberek tízmillióihoz jut el, így érthető, hogy megéri a cégeknek fizetni azért, hogy az ő termékeikkel kapcsolatos képeket posztoljanak.

A magyar hírességek, véleményvezérek természetesen ezeknél jóval kevesebb számú követővel büszkélkedhetnek. A legnagyobb instagramos követőtáborral rendelkező Palvin Barbarának például 8,3 millió követője van. Ez egyáltalán nem kevés, hiszen Palvin mégiscsak egy tízmilliós ország szülöttje, de a 138 milliótól mégiscsak nagyon messze van. A magyar hírességek többsége pedig még ennyi követővel sem rendelkezik: Hosszú Katinkát például 310 ezren követik. De ez a helyzet a YouTube-on is: a legnépszerűbb magyar YouTube csatornának, a Videómániának is csak 920 ezer feliratkozója van.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
legacykft
2020. 09. 18. 09:00
Következetesség a fejlesztésben

Alapelveihez, elgondolásaihoz hű, azoknak megfelelően viselkedő, azokkal összhangban kommunikáló...

hrbonbon
2020. 09. 17. 12:01
A vezetők felelőssége - a tervezés fontossága

Mégis megérkezett, amit szerettünk volna elkerülni! Még bőven benne voltunk az első hullámban...

perfekt
2020. 09. 16. 11:28
A számlaszintű adatszolgáltatás változásai 1.

A számlaszintű adatszolgáltatás szigorítása két lépcsőben valósul(t) meg, első lépésként...

ajovomunkahelye
2020. 09. 15. 08:35
A járvány meghozta a változást: a digitalizáció áll a középpontban

A járványhelyzet nemcsak a mindennapi életünket, de a munka világát is véglegesen megváltoztatta....

hrdoktor
2020. 09. 14. 06:30
A balkezesek tényleg kreatívabbak?

Még mindig keveset tudunk a balkezességről, pedig az emberek minimum 8-10 százalékának ez az ügyesebb...

coachco
2020. 09. 05. 12:47
A kertműveléstől a szabad gondolkodásig

Tegnap vehemens kertészkedésbe kezdtem, kiástam a három bokor krumplimat, gazoltam, leszedtem a paradicsomot...

vezetoi-coaching
2020. 08. 23. 17:00
Az új „normálok” és az antifragilitás...

Nézzünk 3 egymástól elég távoleső, nagyon különböző területeket érintő mintát, patternt...

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

Tesco

Tanévkezdés
08.18-09.20
Országos

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.