Extrém hobbikkal vezetik le a stresszt a világ leggazdagabb emberei

2017. február 8. 14:25

Korábban már írtunk arról, hogyan töltik a hétvégéket a világ legsikeresebb emberei, most pedig azt gyűjtöttük össze, hogy milyen hobbiknak hódolnak a szabadidejükben. Sokan hétköznapi módszerrel oldják a munkában felgyülemlett feszültséget, de van olyan is, aki késgyűjtő szenvedélyének hódol. Gondoltad volna, hogy Barack Obama extrém sporttal piheni ki az elnökség fáradalmait?

Van, aki sakkal lazít

A lázadó milliárdos, Richard Branson kedvenc időtöltése a sakk. Szerinte ez a legjobb játék a világon, mivel több sport nagyszerűségét egyesíti, a taktikát, a tervezést, bátorságot és a kockázatvállalást egyaránt magában hordozza. Ráadásként a játék közben mindig van lehetőség egy csésze tea elfogyasztására is. Bevallása szerint már több ezer játszmán van túl a milliárdos.

Obama, az extrémsportoló?

Barack Obama jelenleg a Brit Virgin-szigeteken piheni ki a 8 éves elnökség fáradalmait feleségével. Mivel Obamának elnöksége alatt nem jutott ideje arra, hogy a vizisportoknak is időt szenteljen, ezért most kapva kapott az alkalmon és az előbb említett Bransonnal kitesurfing versenybe kezdtek, amit az nyer meg, aki tovább tud a vízszint felett maradni. és hogy ki győzött? Nézd meg az alábbi videóban:

Vissza a természetbe

Van, aki inkább hagyományos hobbit választ magának, nincs ezzel másként Jack Dorsey sem. A Twitter társalapítójának kedvenc időtöltése a túrázás, ennek a hobbijának napi szinten hódol, így vezeti le a stresszt.

Előkerül a zsuga

A világ egyik leggazdagabb embere, Bill Gates igazi régi vágású szórakozást választ magának, ő ugyanis lelkes bridzsjátékos. Ez egyébként az agyat is igénybe veszi, nem csoda, hogy emellett teniszezni jár, és sok időt tolt a gyerekeivel is.

A művészlélek

Az egykori amerikai elnök, George W. Bush kedvenc elfoglaltsága a festés, igen termékeny művésznek mondható. Kedvenc témái a kutyák, több mint 50 ilyen képet festett már, sokszor tájképeket fest, de 30 világvezetőről is készített már portrét. Bush az elnöksége után kezdett a festészettel foglalkozni.

A zenész

A világ második leggazdagabb embere, Warren Buffet hangszert ragad, ha pihenésről van szó, ráadásul nem is akármit, a milliárdos ugyanis az ukulele mestere már évtizedek óta. A tudását egyébként nemcsak magának őrizgeti, gyakran lép fel jótékonysági koncerteken.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A gyűjtő

Magyarországon az egyik legnépszerűbb elfoglaltság volt a bélyeggyűjtés, a hollywoodi sztárok között is van, aki ilyen hobbiban éli ki magát. Tom Hanks kedvenc elfoglaltsága ugyanis, hogy régi írógépeket gyűjt, ezt a hobbit pedig már 1978 óta tartja, így valószínűleg már igen szép gyűjteménye lehet.

A cukrász

Marissa Mayer, a Yahoo vezérigazgatója sütéssel üti el a szabadidejét, ez ugyanis tudományos alapokon nyugszik, nem véletlen, hogy a legjobb cukrászok gyakorlatilag vegyészek is egyben. A hobbinak köszönhetően egyébként a munkában is jobban teljesít, cukrászkodás közben jönnek meg a legjobb ötletei.

Ilyen sportról még nem hallottál

Az Apple társalapítója, Steve Wozniak egy teljesen új sportot talált magának: a Segway-pólót, ami a lovaspóló kevésbé veszélyes változata. A lovaspólóhoz hasonlóan egy labdát kell eljuttatni az ellenfél kapujába, azonban nem lovon ülnek a játékosok, hanem egy két kerekű járművön állnak.

A késgyűjtő

Még annak idején édesanyja vezette be a kések világába Angelina Jolie-t, azóta is a fegyverek szerelmese a színésznő. Már nemcsak ő az egyetlen, aki rajong a késekért, fiát, Maddox-ot is megfertőzte hobbijával.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem