2020. szeptember 25. péntek Eufrozina, Kende
HR Centrum

Extrém hobbikkal vezetik le a stresszt a világ leggazdagabb emberei


Korábban már írtunk arról, hogyan töltik a hétvégéket a világ legsikeresebb emberei, most pedig azt gyűjtöttük össze, hogy milyen hobbiknak hódolnak a szabadidejükben. Sokan hétköznapi módszerrel oldják a munkában felgyülemlett feszültséget, de van olyan is, aki késgyűjtő szenvedélyének hódol. Gondoltad volna, hogy Barack Obama extrém sporttal piheni ki az elnökség fáradalmait?

Van, aki sakkal lazít

A lázadó milliárdos, Richard Branson kedvenc időtöltése a sakk. Szerinte ez a legjobb játék a világon, mivel több sport nagyszerűségét egyesíti, a taktikát, a tervezést, bátorságot és a kockázatvállalást egyaránt magában hordozza. Ráadásként a játék közben mindig van lehetőség egy csésze tea elfogyasztására is. Bevallása szerint már több ezer játszmán van túl a milliárdos.

Obama, az extrémsportoló?

Barack Obama jelenleg a Brit Virgin-szigeteken piheni ki a 8 éves elnökség fáradalmait feleségével. Mivel Obamának elnöksége alatt nem jutott ideje arra, hogy a vizisportoknak is időt szenteljen, ezért most kapva kapott az alkalmon és az előbb említett Bransonnal kitesurfing versenybe kezdtek, amit az nyer meg, aki tovább tud a vízszint felett maradni. és hogy ki győzött? Nézd meg az alábbi videóban:

Vissza a természetbe

Van, aki inkább hagyományos hobbit választ magának, nincs ezzel másként Jack Dorsey sem. A Twitter társalapítójának kedvenc időtöltése a túrázás, ennek a hobbijának napi szinten hódol, így vezeti le a stresszt.

Előkerül a zsuga

A világ egyik leggazdagabb embere, Bill Gates igazi régi vágású szórakozást választ magának, ő ugyanis lelkes bridzsjátékos. Ez egyébként az agyat is igénybe veszi, nem csoda, hogy emellett teniszezni jár, és sok időt tolt a gyerekeivel is.

A művészlélek

Az egykori amerikai elnök, George W. Bush kedvenc elfoglaltsága a festés, igen termékeny művésznek mondható. Kedvenc témái a kutyák, több mint 50 ilyen képet festett már, sokszor tájképeket fest, de 30 világvezetőről is készített már portrét. Bush az elnöksége után kezdett a festészettel foglalkozni.

A zenész

A világ második leggazdagabb embere, Warren Buffet hangszert ragad, ha pihenésről van szó, ráadásul nem is akármit, a milliárdos ugyanis az ukulele mestere már évtizedek óta. A tudását egyébként nemcsak magának őrizgeti, gyakran lép fel jótékonysági koncerteken.

A gyűjtő

Magyarországon az egyik legnépszerűbb elfoglaltság volt a bélyeggyűjtés, a hollywoodi sztárok között is van, aki ilyen hobbiban éli ki magát. Tom Hanks kedvenc elfoglaltsága ugyanis, hogy régi írógépeket gyűjt, ezt a hobbit pedig már 1978 óta tartja, így valószínűleg már igen szép gyűjteménye lehet.

A cukrász

Marissa Mayer, a Yahoo vezérigazgatója sütéssel üti el a szabadidejét, ez ugyanis tudományos alapokon nyugszik, nem véletlen, hogy a legjobb cukrászok gyakorlatilag vegyészek is egyben. A hobbinak köszönhetően egyébként a munkában is jobban teljesít, cukrászkodás közben jönnek meg a legjobb ötletei.

Ilyen sportról még nem hallottál

Az Apple társalapítója, Steve Wozniak egy teljesen új sportot talált magának: a Segway-pólót, ami a lovaspóló kevésbé veszélyes változata. A lovaspólóhoz hasonlóan egy labdát kell eljuttatni az ellenfél kapujába, azonban nem lovon ülnek a játékosok, hanem egy két kerekű járművön állnak.

A késgyűjtő

Még annak idején édesanyja vezette be a kések világába Angelina Jolie-t, azóta is a fegyverek szerelmese a színésznő. Már nemcsak ő az egyetlen, aki rajong a késekért, fiát, Maddox-ot is megfertőzte hobbijával.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Kíváncsi vagy, mennyiért vehetsz fel 2 millió forint személyi kölcsönt? Segítünk! Kalkulátorunk szerint 60 hónapos futamidőre jelenleg az UniCredit Bank nyújtja a legjobb ajánlatot, náluk 42 099 forintos törlesztővel számolhatsz; míg az MKB Banknál 43 358 forintos törlesztőt ígér a 10,95%-os THM. Érdemes még megemlíteni a Cetelem, a K&H Bank, illetve a Raiffeisen Bank ajánlatát is, náluk a teljes futamidőre tekintve 11,28% és12,84% közötti THM-mel kalkulálhatsz. Ha kíváncsi vagy arra is, mennyit kell visszafizetni összesen a hazai bankoknak, ha 2 millió forintot veszel fel 60 hónapos futamidőre, akkor a kondíciókért és egyéb kedvezményekért kersd fel a Pénzcecntrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
legacykft
2020. 09. 25. 09:00
Hányszor csináljátok még, ami nem működik?

Nem sikerült? Meg kell próbálni újra! Logikusnak tűnik, mégsem mindegy, hogy hogyan csináljátok:...

vezetoi-coaching
2020. 09. 23. 09:13
Helyzetjelentés vezetői fronton...

Néhány emberöltőt (35 éves periódus, úgy emlékszem), szóval számos generációt érintve ilyen...

perfekt
2020. 09. 23. 07:46
Fontos változás a tárgyi illetékmentesség szabályaiban

Ajándékozással, illetve örökléssel történt vagyonszerzés esetén az illetékekről szóló 1990....

coachco
2020. 09. 22. 20:36
Szakmai vita? Arra nincs idő. Csapjunk össze, küzdjünk meg egymással!

  Még mindig bízom a világbékében, bár mostanában egyre nehezebb. Azt látom, hogy a srácok...

hrdoktor
2020. 09. 21. 04:59
A túl sok munka egészségügyi kockázatai

Ha túl sokat dolgozunk, testi és mentális egészségünk bánhatja. A rengeteg munka okozta túlhajszoltság...

hrbonbon
2020. 09. 17. 12:01
A vezetők felelőssége - a tervezés fontossága

Mégis megérkezett, amit szerettünk volna elkerülni! Még bőven benne voltunk az első hullámban...

ajovomunkahelye
2020. 09. 15. 08:35
A járvány meghozta a változást: a digitalizáció áll a középpontban

A járványhelyzet nemcsak a mindennapi életünket, de a munka világát is véglegesen megváltoztatta....

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó