2020. december 1. kedd Elza
HR Centrum

Ennyivel keresnek többet azok, akik gyakrabban váltanak munkahelyet


Fizetésemelésre vágysz? Legjobb, ha minél előbb elkezdesz önéletrajzokat küldözgetni. A Nomura, egy japán brókercég elemzése szerint ugyanis anyagilag azok járnak a legjobban, akik mernek váltani, és nem ragaszkodnak a munkahelyükhöz.

Anyagilag nem éri meg lojálisnak lenni egy céghez - erre jutott az egyik legnagyobb japán brókercég, a Nomura elemzésében. Az ADP kutatóintézet munkaerőpiaci jelentésére és az Atlanta FED bérnövekedéssel kapcsolatos adatait elemezve kiderült, hogy azok, akik nem ragaszkodnak annyira munkahelyükhöz, és időről időre mernek váltani, többet keresnek, mint akik huzamosabb ideje ugyanott dolgoznak.

Hogy pontosan mennyivel is járnak jobban azok, akik folyamatosan keresik az új lehetőségeket? Első ránézésre nem nagy a különbség: 1 százalék.

Évről évre egy százalékkal keresnek többet azok, akik szívesen váltanak munkahelyet.

Csakhogy aki nem lép, az idővel jócskán lemarad amögött, aki viszont bátran felmondott: több százezer forintot veszíthetünk el csak azért, mert ragaszkodunk ahhoz, amit biztosnak hiszünk.

A pénz mellett azoknak, akik nem félnek a változástól, jobb az alkupozíciójuk is, és nagyobb eséllyel találnak időről időre előrelépési lehetőséget: vagyis az előző pozíciójukhoz képest jobban fizető, felelősségteljesebb beosztással járó munkát.


Jól látható, hogy azok fizetése, akik időről időre munkahelyet váltanak (piros) , jelentősen nőtt azokéhoz képest, akik huzamosabb ideig ugyanott dolgoztak (szürke). Forrás: Business Insider

Persze akkor sem kell elkeseredni, ha nem akarunk az ismeretlenbe fejest ugorva felmondani, vagy kifejezetten szeretjük a jelenlegi munkahelyünket. Érdemes bizonyos időközönként leülni a főnökünkkel és jelezni, ha esetleg valami nem tetszik, netán fizetésemelést szeretnénk.

"Minden egyes másodperc, amit az új munkaerő keresésével, a tárgyalásokkal, a betanításával töltünk, és az új alkalmazottak folyamatos fejlesztése is a fő üzleti tevékenységből vesz el időt" - mondta  a legendás amerikai webáruház, a Zappos.com vezérigazgatója, Tony Hsieh a Business Insidernek. Épp ezért sok cég valószínűleg hajlandó átbeszélni a munkavállaló igényeit, semhogy szó nélkül elengedje. A cégek érdeke is egy erős, összetartó csapat, az pedig csak elégedett alkalmazottakal lehetséges.

Az elemzés egyébként kitér arra is, hogy különösen a húszas, harmincas években járó fiataloknak érdemes nyitott szemmel járniuk és új állásra pályázniuk, hogy mielőbb megtalálják a lehető legjobb állást. Ugyanis a legtöbbet a negyvenes éveikben fogják keresni egy amerikai tanulmány szerint. Ha a béreket nézzük, a nők 38-39 évesen vannak a csúcson - legalábbis a fizetésüket tekintve. A férfiak viszont 48 évesen keresik a legtöbb pénzt életük során.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

AKI VÁLASZOL...
HRBLOGGER
perfekt
2020. 11. 30. 08:13
Összefoglalás az adótörvények változásairól

A Magyar Közlöny 2020. évi 261. számában – 2020. november 26-án – megjelent a „2020. évi...

hrdoktor
2020. 11. 30. 05:05
Hogyan kerüljük el a home office buktatóit?

A koronavírus-járvány második hulláma miatt sokan kényszerülnek újra home office-ba. És bár...

vezetoi-coaching
2020. 11. 28. 12:45
Siker és kudarc energetikai alapon... kvalitatív hipotézis...

Hipotézis, magyarázó elmélet, nem kell elfogadni, inkább gondolati keret, de helyesen használva...

coachco
2020. 11. 27. 16:39
Nézzünk ki a köd mögül!

Napok óta ül rajtunk a köd. És most nem csak képletesen. "Őszi reggel járok a szabadban,De hiába...

legacykft
2020. 11. 27. 08:52
Teremts kapcsolatot kíváncsisággal!

Az emberek közötti kapcsolatteremtés legkézenfekvőbb és legközvetlenebb módja a beszélgetés....

hrbonbon
2020. 11. 09. 18:58
365 üzleti történet közül az egyik a miénk

A napokban jelent meg a 365 üzleti történet című kiadvány, melyben Simonyi Judit ügyvezetőnk...

ajovomunkahelye
2020. 09. 15. 08:35
A járvány meghozta a változást: a digitalizáció áll a középpontban

A járványhelyzet nemcsak a mindennapi életünket, de a munka világát is véglegesen megváltoztatta....

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk