2017. szeptember 26. kedd Jusztina

Ennyit keresne Mucsi Zoltán, ha az eredeti szakmájában dolgozna

A Jancsó-filmek hozta országos ismertséget Mucsi Zoltánnak, megkapta a szakma egyik legnagyobb elismerését a Jászai Mari-díjat, de papíron valójában nem a színészet a mestersége. Nemrég egy interjúban elárulta, szakmája szerint géplakatos.

A színművészeti főiskoláról háromszor utasították el a második forduló után, ezt követően többször nem jelentkezett. A szolnoki színházhoz került, ott tanulta meg a színészmesterséget, és a társulat tagja volt 15 éven keresztül. Az igazán nagy szerepeit pedig csak ezután kapta.

Nagy színészi ambíciói azonban még nem voltak, amikor eljött otthonról.

Én vágyódtam el Abonyból, fogalmam sem volt arról, mi az, hogy géplakatos. Az iskolát nem szerettem, becsületből azért elvégeztem, aztán estin leérettségiztem. A három év alatt folyton mindenféle színházba jártam, és a Zeneakadémiától a popkoncertekig mindenütt ott voltam"

- mondta a színész a Hot! magazinnak. Később hírlapkézbesítőként dolgozott, és amellett a Kőolajipari Vállalat Kőtövis nevű amatőr színjátszó társulatában játszott.

Ennyit keresne géplakatosként

Szegényebb lenne a magyar művészeti élet, ha az épp ma 60 esztendős színész megreked az eredeti szakmájában. Ennek ellenére azért mégis megnéztük, hogy mennyit keresne a pont ma 60 esztendős Mucsi Zoltán, ha géplakatosként dolgozna. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálta legfrissebb adatai szerint a lakatosok bruttó 222 111 forintot keresnek. Ez a fizetés bőven az átlagfizetés alatt van, idén júniusban ugyanis ez az összeg 297 300 forint volt, ami egy év alatt 14,4 százalékos növekedést jelent. Ez a közel 300 ezres kereset viszont a bruttó, valójában 197 700 forintot kapott kézhez az, aki az átlagot keresi.

Arról nincs információ, hogy színészként mennyit keres Mucsi Zoltán, de valószínű, hogy anyagi szempontból sem bánja, hogy a színészet mellett döntött.

Címlapkép: MTI

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Kőgazdaggá válhatsz te is, ha pontosan követed ezt a 6 lépéses tervet
Nem a lottóról van szó, ez tényleg megvalósítható.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Itt a nagy népvándorlási körkép: közel 30 év tragédiái számokban

1990 óta sok olyan esemény történt, ami megrengette a világot. Ezek között pedig jócskán voltak olyanok, melyek hatására emberek tömegeinek kellett elhagyniuk otthonaikat. A lenti infografika az elmúlt...
 

Filléres csodaszer, amitől többet nem lesz herpeszed

Sok bölcsességet lehet tanulni a nagyszülőktől, tőlük lehet megszerezni a legfinomabb sütirecepteket is, és olyan házi praktikákat is el lehet tőlük lesni, ami nagyban megkönnyítheti a hétköznapjainkat....
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

09.21-09.27
Országos

Spar

09.21-09.27
Országos

Lidl

09.21-09.27
Országos

Auchan

09.21-09.27
Országos

Aldi

09.21-09.27
Országos

Tesco

09.21-09.27
Országos

Spar, Interspar

Borkatalógus
09.06-09.27
Országos

Diego

09.01-09.30
Országos