14 °C Budapest

Ennyit kereshet új szakmájában Várkonyi Andrea

2018. március 11. 14:30

Várkonyi Andrea szerint muszáj több lábon állni. Eredeti foglalkozását tekintve orvos, belgyógyász rezidens is volt, sőt, egészségügyi közgazdász-menedzser végzettsége is van. Idén pedig pszichológia szakon fog diplomázni.

Hosszú ideje érdekel, és persze az is tény, hogy a tévézés nem nyugdíjas állás. Ki tudja, mit hoz a holnap, ilyen értelemben megnyugtató, hogy van más lehetőségem is. Fontos számomra, hogy több lábon álljak

 - mondta a Story magazinnak azzal kapcsolatban, öt évvel ezelőtt miért döntött úgy, hogy beiratkozik pszichológia szakra.

Januárban a Veol.hunak adott interjúban arról is beszélt, hogy az orvosi egyetem elvégzése után több szakirány is érdekelte.

A belgyógyászat mellett a neurológia és a pszichiátria is. Végül a belgyógyászat mellett döntöttem, de megmaradt a pszichiátria-pszichológia iránti érdeklődésem. Öt évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy most belefér az életembe az egyetem, belevágtam a képzésbe, és májusban már diplomázni fogok pszichológia szakon Szegeden

 - mondta. Az egyetemet levelezőn végezte el, és azt tervezi, hogy a diploma megszerzése után praxisban is dolgozni fog. Sőt, egy ideje már asszisztensként is dolgozik egy pszichológus mellett egy csoportban. Azt is elárulta, kifejezetten a pszichoszomatika érdekli. E mellett ő vezeti a Micsoda nők! című műsort, és a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán kommunikációt és önismeretet is tanít.

Ennyit keresne belgyógyászként és pszichológusként

Általános orvosi képzettséggel Magyarországon a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb adatai szerint havonta bruttó 357771 forintot lehet keresni. A szakorvosok ennél valamivel többet vihetnek haza, a havi átlagkereset az NFSZ szerint bruttó 546386 forint.  A pszichológusok viszont ennél jóval kevesebbet, havi bruttó 263369 forintot keresnek a 2016-os adatok szerint. Ha esetleg a diploma megszerzése után Várkonyi Andrea elvégezné a klinikai szakpszcihológusi képzést is, akkor nagyjából bruttó 284 767 forintos fizetésre számíthana, legalábbis a Fizetesek.hu adatai szerint.

Ezek a számok persze átlagos fizetések, vagyis nagyon nem mindegy például az, hogy valaki az ország mely részén vállal munkát, állami intézményben helyezkedik el, vagy magánpraxist nyit és vállalkozóként dolgozik.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Mohai Balázs / MTI

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem