2020. július 8. szerda Ellák
HR Centrum

Ennyin múlhat, hogy megkapd álmaid állását


Az álláskeresés legidegesítőbb, és legstresszesebb része az állásinterjú, ugyanakkor az már egy fél siker, ha eddig sikerült eljutni. A Pénzcentrum most mutat néhány tippet, hogyan kell viselkedni az interjún, hogy garantáltan tiéd legyen az állás.


Mivel az interjú sikerén áll vagy bukik, hogy megkapjuk-e  a hőn áhított állást, a legjobb oldalunkat kell megmutatnunk. Bár nem egyszerű, magabiztosnak, határozottnak, és nyugodtnak kell tűnni még akkor is, ha egyébként nagyon idegesek vagyunk. Mutatjuk, mit kell csinálni ahhoz, hogy garantáltan mi kapjuk meg az állást.

Mentális gyakorlás a sikerért

Még az interjú előtt képzeljük el az interjúszituációt. Hogyan válaszolunk a kérdésekre, hogyan viselkedünk, kik lesznek az interjúztatók, és hogy nyugtatjuk le magunkat, ha idegesek vagyunk. A vizualizáció nagyon hatásos tud lenni, hiszen minél élesebben látjuk magunk előtt az adott szituációt, annál valószínűbb, hogy sikeresek leszünk az interjún.

Győzzük meg a munkáltatót, hogy mi vagyunk a legalkalmasabbak

A munkaerőpiacon el kell adnunk magunkat, akár tetszik, akár nem. Mindenkinek van egy egyedi képessége, tudása, de ha ezt nem hangsúlyozza ki, akkor jó eséllyel nem is kapja meg a munkát. Természetesen nem kell agyondicsérni sem magunkat, de a pozitív tulajdonságokat érdemes kidomborítani. Épp ezért az interjú előtt ajánlatos elgondolkodni, hogy miben vagyunk jók, és ezt hogy tudnánk hasznosítani az új munkahelyen.

Hogyan oldjuk meg a kihívásokat?

Kihívásokkal mindenképpen számolni kell a munka során, így a munkáltatók kíváncsiak arra, hogyan tudjuk megoldani az esetlegesen felmerülő problémákat. A munkaköri leírásnál érdemes azon ötletelni, hogy az adott pozícióban milyen kihívásokra lehet számítani, és azt hogyan lehetne a lehető legkreatívabban és leggyorsabban megoldani. A problémamegoldó képesség nagyon fontos, és mivel nyomás alatt nem egyszerű kreatívan gondolkodni, jól jöhet, ha már kész válaszokkal érkezünk az interjúra.

Beszéljünk arról, miért illünk bele a szervezeti kultúrába

A munkáltatók nem csak azt nézik, mennyire vannak meg a jelöltben a pozíció betöltéséhez szükséges képességek, hanem azt is, hogy mennyire illeszkedik bele a vállalati kultúrába. Épp ezért mielőtt állásinterjúra megyünk, érdemes utána nézni a cégnek. Fontos, hogy tisztában legyünk a személyes jövőképpel, illetve hogy mit akarunk elérni a karrierünkben. Meg kell győznünk az interjúztatókat, hogy az alapértékeink összhangban állnak a vállalat alapértékeivel. Az értékrend, a felfogás, és a munkához való hozzáállás ugyanis meghatározza, hogy mennyire jövünk ki a leendő munkatársakkal, és hogyan állunk a munkához.

Készüljünk kérdésekkel

A kérdésekből kitűnik, hogy valóban érdeklődünk a cég iránt, és komolyan szeretnénk elnyerni az állást, amit az interjúztatók is értékelnek. Emellett kérdezni azért is jó, mert így számunkra is nyilvánvalóvá válik, hogy az adott munkahely valóban összhangban áll-e jövőbeli karrierterveinkkel.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2020. 07. 08. 08:53
Képezhető fejlesztési tartalék, ha a negatív az eredménytartalék?

A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény 7. § (1) bekezdése...

ajovomunkahelye
2020. 07. 07. 09:42
Alkalmazkodás a változásokhoz

A koronavírus-járvány iparágtól függetlenül egy dologra biztosan megtanított minden vállalatot:...

vezetoi-coaching
2020. 07. 06. 16:54
Olvasónapló - Nagy Lajos: Budapest Nagykávéház...

Csak ízelítőül, hogy mire számítsunk... 1935. július 3-án késő este a Budapest Nagykávéházban...

hrdoktor
2020. 07. 06. 08:50
Betegségek, amiket a légkondi terjeszthet

A nem megfelelően működtetett klíma többet árt, mint használ: betegségek okozója lehet. De milyen...

legacykft
2020. 07. 03. 09:00
A mondat, ami mindenféle szerepedben gátol

Van egy mondat, amit ha eleget mondogatsz magadnak, meggátolhat abban, hogy sikeresen töltsd be a számodra...

jobangel
2020. 06. 30. 15:30
A fizetési igényről másképp: tárgyalj róla!

Ez sajnos rendszeres „taktika”, és nagyon rossz taktika: az álláskeresők kétségbeesésükben...

tippekafejvadasztol
2020. 06. 19. 11:23
Álláskeresés karantén után

Nem kérdés, hogy jelen helyzetben azok is állást kereshetnek, akik eddig teljesen biztosnak hitték...

NÉPSZERŰ
FRISS