13 °C Budapest

Ennyin múlhat, hogy megkapd álmaid állását

2015. október 31. 11:00

Az álláskeresés legidegesítőbb, és legstresszesebb része az állásinterjú, ugyanakkor az már egy fél siker, ha eddig sikerült eljutni. A Pénzcentrum most mutat néhány tippet, hogyan kell viselkedni az interjún, hogy garantáltan tiéd legyen az állás.

Mivel az interjú sikerén áll vagy bukik, hogy megkapjuk-e  a hőn áhított állást, a legjobb oldalunkat kell megmutatnunk. Bár nem egyszerű, magabiztosnak, határozottnak, és nyugodtnak kell tűnni még akkor is, ha egyébként nagyon idegesek vagyunk. Mutatjuk, mit kell csinálni ahhoz, hogy garantáltan mi kapjuk meg az állást.

Mentális gyakorlás a sikerért

Még az interjú előtt képzeljük el az interjúszituációt. Hogyan válaszolunk a kérdésekre, hogyan viselkedünk, kik lesznek az interjúztatók, és hogy nyugtatjuk le magunkat, ha idegesek vagyunk. A vizualizáció nagyon hatásos tud lenni, hiszen minél élesebben látjuk magunk előtt az adott szituációt, annál valószínűbb, hogy sikeresek leszünk az interjún.

Győzzük meg a munkáltatót, hogy mi vagyunk a legalkalmasabbak

A munkaerőpiacon el kell adnunk magunkat, akár tetszik, akár nem. Mindenkinek van egy egyedi képessége, tudása, de ha ezt nem hangsúlyozza ki, akkor jó eséllyel nem is kapja meg a munkát. Természetesen nem kell agyondicsérni sem magunkat, de a pozitív tulajdonságokat érdemes kidomborítani. Épp ezért az interjú előtt ajánlatos elgondolkodni, hogy miben vagyunk jók, és ezt hogy tudnánk hasznosítani az új munkahelyen.

Hogyan oldjuk meg a kihívásokat?

Kihívásokkal mindenképpen számolni kell a munka során, így a munkáltatók kíváncsiak arra, hogyan tudjuk megoldani az esetlegesen felmerülő problémákat. A munkaköri leírásnál érdemes azon ötletelni, hogy az adott pozícióban milyen kihívásokra lehet számítani, és azt hogyan lehetne a lehető legkreatívabban és leggyorsabban megoldani. A problémamegoldó képesség nagyon fontos, és mivel nyomás alatt nem egyszerű kreatívan gondolkodni, jól jöhet, ha már kész válaszokkal érkezünk az interjúra.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Beszéljünk arról, miért illünk bele a szervezeti kultúrába

A munkáltatók nem csak azt nézik, mennyire vannak meg a jelöltben a pozíció betöltéséhez szükséges képességek, hanem azt is, hogy mennyire illeszkedik bele a vállalati kultúrába. Épp ezért mielőtt állásinterjúra megyünk, érdemes utána nézni a cégnek. Fontos, hogy tisztában legyünk a személyes jövőképpel, illetve hogy mit akarunk elérni a karrierünkben. Meg kell győznünk az interjúztatókat, hogy az alapértékeink összhangban állnak a vállalat alapértékeivel. Az értékrend, a felfogás, és a munkához való hozzáállás ugyanis meghatározza, hogy mennyire jövünk ki a leendő munkatársakkal, és hogyan állunk a munkához.

Készüljünk kérdésekkel

A kérdésekből kitűnik, hogy valóban érdeklődünk a cég iránt, és komolyan szeretnénk elnyerni az állást, amit az interjúztatók is értékelnek. Emellett kérdezni azért is jó, mert így számunkra is nyilvánvalóvá válik, hogy az adott munkahely valóban összhangban áll-e jövőbeli karrierterveinkkel.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem