2018. május 25. péntek Orbán

Ennyiért gályáznak a Reál élelmiszerboltokban a kasszások, eladók


Az órabér konkrét megjelölésével keres XI. kerületi, illetve XIX. kerületi boltjába eladókat, kasszásokat a Reál Élelmiszer. A publikált kereseti adatok alapján megállapítható, hogy a lánc mindkét ajánlata bőven elmarad az élmezőnyben lévő versenytársaknál elérhető átlagfizetésektől.

XI. kerületi, illetve XIX. kerületi boltjába is eladókat, kasszásokat keres a Reál Élelmiszer - szúrtuk ki a Jófogás állásoldalán. A hirdetések tanúsága szerint mindkét esetben teljes munkaidős pozícióról van szó, eltérés viszont a végzettségre vonatkozó elvárás. A budai oldalon lévő "családias kisközértben" nem szükséges végzettség; a kispesti egységnél azonban gyakorlattal rendelkező, szakiskolát vagy szakmunkás képzőt végzett kollégákat keresnek.

Ahogy az a fenti képernyőképeken is látszik, a XI. kerületi kisbolt nettó 800 forintos, a XIX. kerületi egység pedig nettó 1000 forintos órabért kínál a leendő kollégáknak. Ez azt jelenti, hogy 40 órás munkavégzés esetén, egyéb műszakpótlékok nélkül, havi 128 ezer, illetve 160 ezer forint ütheti az új munkatársak markát. Azaz a Pénzcentrum kalkulációi szerint, ha adókedvezmények nélkül számolunk, ~195,5 ezer forintos, illetve ~240,5 ezer forintos bruttóról van szó.

Arról, hogy a kiskereskedelmi szektorban megcsíphető fizetéseknél megfigyelhető transzparencia csak reakció a jelenlegi munkaerő-piaci helyzetre, vagy a magyar társadalom érett meg a tabuk ledöntésére, órákat lehetne vitatkozni. Tóth Tamara, a Monster Magyarország Kft. operatív vezetője szerint a teljes transzparenciához az kellene, ha már kisiskolás korban elkezdődne az edukáció. Mint azt a Pénzcentrumnak adott interjújában elárulta, "általánosságban elmondható, hogy nemzetközi összehasonlításban mi magyarok nem szeretjük nyilvánosan kezelni a saját fizetésünket. Azt sem feltétlenül gondolom, hogy minden szektor fel van arra készülve, hogy nyilvánossá tegye a fizetéseit." A szakember szerint

ha teoretikusan nézzük, a totális transzparencia ma csak ott működhet, ahol kizárólag fizikai munkásokat alkalmaznak.

Nógrádi József, a Trenkwalder régióvezetője szerint az elmúlt egy évben alakult át annyira a piac, hogy azon cégek, amelyek nem bérrel hirdetnek, 50 százalékkal alacsonyabb mértékben tudják elérni a munkavállalókat a hirdetéseiken keresztül. Mint azt a Pénzcentrumnak adott interjújában elárulta, sok cég - főleg vezető vállalatok -, amelyek időben igyekeznek a piaci igényekre reagálni, a béremeléseiket már sajtónyilvánosság előtt jelentik be, pont azért, hogy kihasználva a médiaelőnyöket a lehető legtöbb jelöltet érjék el és képesek legyenek az adott régióban elszívni a többi versenytárs elől a munkavállalókat.

Azt látjuk, hogy míg korábban az egy nagyon szenzitív információ volt, hogy ki milyen javadalmazási mértékkel foglalkoztatja a munkavállalókat, addig mára átestünk a ló túloldalára, és kifüggesztve bérrel hirdetnek a cégek. Hasonló kampányok nap mint nap zajlanak az országban, ahol kifejezetten azt próbálják felmérni a cégek, hogy ki milyen bérért hajlandó váltani, mik azok a bérek, amiket a munkavállalók kívánatosnak tartanak egyes pozíciókban, egyes szektorokban

- fogalmazott Nógrádi József.

Csikós-Nagy Katalin, a HR Evolution fluktuációkezelés-szakértője is ugyanezt a trendet igazolta a Pénzcentrum megkeresésére. Mint elmondta, valóban történt egy változás, nem csak a multik és a nagy cégek, hanem sok termelővállalat is beleírja a hirdetésébe, hogy mekkora bért kínál.

Ez egyre fontosabb, hogy be tudja a cég csábítani a munkavállalókat, és a fizetés jó eszköz hozzá. A konkrétumok egyre vonzóbbak, nincs zsákbamacska a hirdetésben, ráadásul felesleges köröktől szabadul meg a munkáltató és a munkavállaló is, ha nyíltak közli a bért

- szögezte le Csikós-Nagy Katalin.

Egy azonban biztos, ma könnyedén össze lehet hasonlítani a hazai láncok fizetéseit, így könnyen meg lehet állapítani azt is, hogy a Reál nettó 800-1000 forintos órabérajánlata versenyképes-e. Legutóbb az ALDI jött ki az értékesítőkre, asszisztensekre, és gyakornokokra vonatkozó bértáblájával, míg korábban a Lidl tette közzé - épp a Pénzcentrumon - a bolti és raktári dolgozóik transzparens bérezését. De korábban bátran kommunikálta a Tesco és az Auchan is, hogy náluk mennyit lehet keresni.

A publikált adatok alapján tehát, ahogy az a fenti infografikánkon is látható, a Reál Élelmiszer erősebb ajánlata, még a havi átlagkeresetekhez képest is, csak a középmezőnyhöz volt elég; a gyengébb ajánlata viszont már bőven elmarad a versenytársaktól. Azt persze hozzá kell tenni, hogy az átlagbérekben a különböző műszakpótlékok is benne vannak.

Címlapkép: MTI/Kálmándy Ferenc

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 7 millió forintot, 15 éves futamidő mellett már 2,04 százalékos THM-el, és havi 44 981 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a legnagyobb kereskedelmi bankok ajánlatai sem: a Budapest Banknál például 47606 forintos törlesztőt ígér a 2,13 százalékos THM; míg az OTP Banknál némileg magasabb, 2,23 százalékos THM is alacsonyabb, 44949 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek, és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Hozzászólások száma: 3 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Saját járgány fillérekből? Igen, félmillió magyar már váltott
Az egész országban hódít, még a benzinen is spórolnak.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
hr-tippek-profiknak
2018. 05. 24. 10:44
Süllyesztő...

Eltűntem. Tulajdonképpen nem is tűntem el, csak annyira behavazódtam, hogy hanyagoltam itteni dolgaimat....

hellokarrierista
2018. 05. 24. 06:37
HOVÁ LETT A PÉNZÜGYI KULTÚRA?

Oké, szóval eredetileg a karrierváltás témakörében szerettem volna írni. Szerettétek ezt a tavaly...

laskainelli
2018. 05. 23. 10:08
Hogyan lehet túlélni a megcsalást?

A házassági tanácsadáson gyakran jelennek meg párok, akik nem tudnak „túllépni” a hűtlenségen....

perfekt
2018. 05. 23. 09:02
GDPR – Első rész

Valószínűleg már mindegyik olvasónkhoz érkezett valamilyen üzleti (képzési, tanácsadási, szakkönyv-beszerzési...

jobangel
2018. 05. 23. 06:00
Munkahelyi támadások ellen mit tegyek?

Nem mondok azzal újdonságot, ha azt mondom, hogy számtalan emberi tulajdonság létezik és minden...

legacykft
2018. 05. 21. 23:03
Mennyire vagy képben a coachképzésekkel?

Érdekel a coaching, a coach szakma? Szeretnéd képezni magad ezen a téren? Számos lehetőség közül...

coachyourself
2018. 05. 21. 21:34
Az önfejlesztés jövője

Látom, számodra is eljött a nap, hogy elindulj az önfejlesztés rögös útján. Vagy lehet, hogy...

NÉPSZERŰ
FRISS