2018. május 20. vasárnap Bernát, Felícia

Ennyiért gályáznak a Reál élelmiszerboltokban a kasszások, eladók


Az órabér konkrét megjelölésével keres XI. kerületi, illetve XIX. kerületi boltjába eladókat, kasszásokat a Reál Élelmiszer. A publikált kereseti adatok alapján megállapítható, hogy a lánc mindkét ajánlata bőven elmarad az élmezőnyben lévő versenytársaknál elérhető átlagfizetésektől.

XI. kerületi, illetve XIX. kerületi boltjába is eladókat, kasszásokat keres a Reál Élelmiszer - szúrtuk ki a Jófogás állásoldalán. A hirdetések tanúsága szerint mindkét esetben teljes munkaidős pozícióról van szó, eltérés viszont a végzettségre vonatkozó elvárás. A budai oldalon lévő "családias kisközértben" nem szükséges végzettség; a kispesti egységnél azonban gyakorlattal rendelkező, szakiskolát vagy szakmunkás képzőt végzett kollégákat keresnek.

Ahogy az a fenti képernyőképeken is látszik, a XI. kerületi kisbolt nettó 800 forintos, a XIX. kerületi egység pedig nettó 1000 forintos órabért kínál a leendő kollégáknak. Ez azt jelenti, hogy 40 órás munkavégzés esetén, egyéb műszakpótlékok nélkül, havi 128 ezer, illetve 160 ezer forint ütheti az új munkatársak markát. Azaz a Pénzcentrum kalkulációi szerint, ha adókedvezmények nélkül számolunk, ~195,5 ezer forintos, illetve ~240,5 ezer forintos bruttóról van szó.

Arról, hogy a kiskereskedelmi szektorban megcsíphető fizetéseknél megfigyelhető transzparencia csak reakció a jelenlegi munkaerő-piaci helyzetre, vagy a magyar társadalom érett meg a tabuk ledöntésére, órákat lehetne vitatkozni. Tóth Tamara, a Monster Magyarország Kft. operatív vezetője szerint a teljes transzparenciához az kellene, ha már kisiskolás korban elkezdődne az edukáció. Mint azt a Pénzcentrumnak adott interjújában elárulta, "általánosságban elmondható, hogy nemzetközi összehasonlításban mi magyarok nem szeretjük nyilvánosan kezelni a saját fizetésünket. Azt sem feltétlenül gondolom, hogy minden szektor fel van arra készülve, hogy nyilvánossá tegye a fizetéseit." A szakember szerint

ha teoretikusan nézzük, a totális transzparencia ma csak ott működhet, ahol kizárólag fizikai munkásokat alkalmaznak.

Nógrádi József, a Trenkwalder régióvezetője szerint az elmúlt egy évben alakult át annyira a piac, hogy azon cégek, amelyek nem bérrel hirdetnek, 50 százalékkal alacsonyabb mértékben tudják elérni a munkavállalókat a hirdetéseiken keresztül. Mint azt a Pénzcentrumnak adott interjújában elárulta, sok cég - főleg vezető vállalatok -, amelyek időben igyekeznek a piaci igényekre reagálni, a béremeléseiket már sajtónyilvánosság előtt jelentik be, pont azért, hogy kihasználva a médiaelőnyöket a lehető legtöbb jelöltet érjék el és képesek legyenek az adott régióban elszívni a többi versenytárs elől a munkavállalókat.

Azt látjuk, hogy míg korábban az egy nagyon szenzitív információ volt, hogy ki milyen javadalmazási mértékkel foglalkoztatja a munkavállalókat, addig mára átestünk a ló túloldalára, és kifüggesztve bérrel hirdetnek a cégek. Hasonló kampányok nap mint nap zajlanak az országban, ahol kifejezetten azt próbálják felmérni a cégek, hogy ki milyen bérért hajlandó váltani, mik azok a bérek, amiket a munkavállalók kívánatosnak tartanak egyes pozíciókban, egyes szektorokban

- fogalmazott Nógrádi József.

Csikós-Nagy Katalin, a HR Evolution fluktuációkezelés-szakértője is ugyanezt a trendet igazolta a Pénzcentrum megkeresésére. Mint elmondta, valóban történt egy változás, nem csak a multik és a nagy cégek, hanem sok termelővállalat is beleírja a hirdetésébe, hogy mekkora bért kínál.

Ez egyre fontosabb, hogy be tudja a cég csábítani a munkavállalókat, és a fizetés jó eszköz hozzá. A konkrétumok egyre vonzóbbak, nincs zsákbamacska a hirdetésben, ráadásul felesleges köröktől szabadul meg a munkáltató és a munkavállaló is, ha nyíltak közli a bért

- szögezte le Csikós-Nagy Katalin.

Egy azonban biztos, ma könnyedén össze lehet hasonlítani a hazai láncok fizetéseit, így könnyen meg lehet állapítani azt is, hogy a Reál nettó 800-1000 forintos órabérajánlata versenyképes-e. Legutóbb az ALDI jött ki az értékesítőkre, asszisztensekre, és gyakornokokra vonatkozó bértáblájával, míg korábban a Lidl tette közzé - épp a Pénzcentrumon - a bolti és raktári dolgozóik transzparens bérezését. De korábban bátran kommunikálta a Tesco és az Auchan is, hogy náluk mennyit lehet keresni.

A publikált adatok alapján tehát, ahogy az a fenti infografikánkon is látható, a Reál Élelmiszer erősebb ajánlata, még a havi átlagkeresetekhez képest is, csak a középmezőnyhöz volt elég; a gyengébb ajánlata viszont már bőven elmarad a versenytársaktól. Azt persze hozzá kell tenni, hogy az átlagbérekben a különböző műszakpótlékok is benne vannak.

Címlapkép: MTI/Kálmándy Ferenc

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank (THM 14,26%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, a Cofidis,  a Raiffeisen Bank, valamint az ERSTE Bank kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Hozzászólások száma: 3 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
legacykft
2018. 05. 18. 09:00
Fut a Team – hát már nem csak a főnök?!

Korábbi bejegyzésemben arról írtam, hogy vajon miért olyan népszerű a futás a vezetők körében....

happyhunter
2018. 05. 17. 15:48
Közös délután a Gyömrői Gyermekotthonban

Tavaly decemberben vettük fel a kapcsolatot a Gyömrői gyerekotthonnal, karácsonykor kézműves délutánt...

perfekt
2018. 05. 16. 09:01
Együtt, mégis külön?

Nyilatkozattétel konzorciumi partnerek esetén   Közbeszerzési pályázatokon gyakran indulunk...

laskainelli
2018. 05. 16. 07:39
5 dolog, amit gyorsan fejezz be, ha boldog akarsz lenni

Vágyunk a boldogságra. De vajon tényleg boldogtalanok vagyunk, vagy csak boldogabbak akarunk lenni?  A...

hrdoktor
2018. 05. 14. 14:27
Miért tör ránk munka közben a nassolási vágy?

Biztosan Önnek is van olyan kollégája, akinek munkaállomása néha napján nem író-, hanem inkább...

ajovomunkahelye
2018. 05. 14. 10:11
A fejlődés és a tanulás motivált mindig

Gyakornokból a cég vezetői csapatába. 5 év alatt tette meg ezt az utat Ligety Sára, az Aon Magyarország...

jobangel
2018. 05. 14. 06:00
Anyaság és új vállalkozás egyszerre? Lehetséges!

Az új blogfelület új logoval is jár, amit ajándékba kaptam. A története ennek is különleges...

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

05.17-05.23
Országos

Interspar

05.17-05.23
Országos

Spar

05.17-05.23
Országos

Aldi

05.17-05.23
Országos

Auchan

05.17-05.23
Országos

Tesco

05.17-05.23
Országos

Auchan

Bor & Streetfood
05.10-05.23
Országos

Interspar

Nyár
05.09-06.20
Országos