2020. augusztus 15. szombat Mária
HR Centrum

Elképesztő összeg: ennyi pénzt úszott össze Hosszú Katinka


A háromszoros olimpiai bajnok úszónő idén minden világversenyről érmekkel tért haza. Nem csak szakmailag, de anyagilag is sikeres évet zárhat: 105 millió forinttal lett gazdagabb.

Hosszú Katinka minden szempontból sikeres évet zárt: a budapesti világbajnokságon, a Világkupa-sorozatban és az Eb-n összesen 45 medált vehetett át, ebből 35 volt az arany, és 5 ezüstöt, valamint 5 bronzot szerzett - írja a Blikk. A szakmai teljesítmény mellett anyagilag is jó éve volt:

a vb-helyezésekért járó állami jutalommal együtt 105 millió forinttal lett gazdagabb.

A lap csak a nagyobb, nemzetközi versenyeket vette figyelmbe az összeg kiszámításánál. Azt írják, a budapesti vébén 70 ezer dollár (18,7 millió forint) pénzdíjat érdemelt ki, ami az állami honoráriummal együtt 26,4 millió forintnyi összeget jelentett, ehhez a Világkupa-sorozaton további 276 500 dollárt (73,9 millió forintot) gyűjtött. Az EB-teljesítményt nézve az összesített listán a 2. helyen szerepel, ezért 18 ezer dollárt (4,7 millió forintot) kap az európai szövetségtől.

Az átlag magyar csak álmodozhat ennyi pénzről

Idén szeptemberben Magyarországon a bruttó átlagkereset 292,9 ezer forint volt, ami 13,6 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban - adta hírül a KSH. Nemzetgazdasági szinten az átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 194 800 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 202 700 forintra becsülhető.

Ugyanakkor érdemes azt is megjegyezni, hogy a Hosszú Katinka díjai után járó pénzt nem lehet fizetésnek tekinteni, hisz abból az összegből (illetve a sportoló egyéb bevételeiből) kell fedeznie a meglehetősen borsos edzés-, utazási és versenyköltségeket is.

Így karácsony előtt neked is jól jönne egy kis mellékes?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (THM 13,81%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis, a Budapest Bank, illetve a Providentgyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Címlapfotó: MTI/AP/Jens Dresling

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
kovacstunde
2020. 08. 15. 16:35
A hamis optimizmus veszélyei a vállalatok irányítása során

  Életemben eddig négy nagy gazdasági válságot éltem meg, amelyből három már a rendszerváltás...

legacykft
2020. 08. 14. 09:00
Minek neked szélesebb vezetői eszköztár?

A vezetőfejlesztés gondolata gyakran akkor merül fel valaki kapcsán, amikor kihívásai támadnak...

ajovomunkahelye
2020. 08. 13. 08:50
Erős munkavállalói élménnyel zárjuk a járvány első hullámát

Világszerte elégedett munkavállalók és eltökélt, fejlődni vágyó vállalatok – kimagaslóan...

vezetoi-coaching
2020. 08. 12. 08:55
Útban a Plan C-hez... Az egészség dimenzió egy megközelítése...

Plan C… Mi is az a Plan C? Nos, az élet egésze, nem csak a munka, nem csak a magánélet, hanem...

perfekt
2020. 08. 12. 07:41
Nyugdíjasként közszolgálati jogviszonyban

Az új Tbj. (2019. évi CXXII.) törvény hatályba lépésével valamennyi munkavégzésre irányuló...

coachco
2020. 08. 10. 15:01
Madarat tolláról... egy barátság története

Amikor szaporodnak a baráti társaságban a hatvanas születésnapok, akkor az már komoly. [...] Bővebben!

hrdoktor
2020. 08. 10. 06:33
Hogyan hat a kék fény az alvásunkra?

Az irodai dolgozók gyakorlatilag egész nap valamilyen monitort néznek és munka után is kijelzőről-kijelzőre...

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.