2020. augusztus 5. szerda Krisztina
HR Centrum

Elképesztő, mire vállalkozott az ország Magdi anyusa: a pénz sem számít!


Úgy döntött Fodor Zsóka, a Barátok közt egykori Magdi anyusa, hogy megtanul angolul. Úgy érzi, most van annyi szabadideje, hogy valóban sikerrel járjon. Azt is elárulta, miért vágta ekkora fába a fejszéjét.

Nem először tanul idegen nyelvet Fodor Zsóka, de most úgy érzi, van elég ideje ahhoz, hogy ez valóban sikerüljön. A FEM3 Café műsorában azzal indokolta a döntését, hogy nagyon sok pénzt kell költenie egy-egy utazáson annak, aki nem beszél nyelvet. Korábban mindig csatlakoznia kellett társaságokhoz a nyelvtudás hiánya miatt, ha más országba látogatott, de ennek vége. Beiratkozott egy nyelvtanfolyamra, és egy egyetemista is korrepetálja.

Úgy döntöttem most, hogy márciusig csak lazább előadásokat vállalok, rá fogok érni"

- mondta a színésznő a beszélgetős műsorban. Hozzátette, az egyetlen problémát a nyelvtan okozza neki, ezért magántanára is van, egy egyetemista fiú segít neki megérteni a nyelvtant.

Én úgy egészítem ki a tanfolyamot, hogy drága Bence mindig másnap jön, és mindig elmondom, hogy miket nem értek

- mondta Fodor Zsóka.

Az ősz az egyik legnépszerűbb időszak, hogy tanulása adja fejét az ember, azon belül is a nyelvtanulás dobogós helyen áll. A nyelviskolák ezt persze tudják, és nagy kedvezményekkel csábítják magukhoz a tanulni vágyókat, most elég sok 40-50 százalékos akcióval találkozhatunk. Általánosságban elmondható, hogy egy 100 órás tanfolyam nagyjából 100 ezer forintba kerül (akció nélkül), egy 50 órás pedig 70-80 ezer forintba (szintén akció nélkül). Ezek az árak nagyjából középen helyezkednek el, ennél drágábban, és olcsóbban is lehet találni kurzusokat. Lehet kiscsoportos 60 órás tanfolyamot 150 ezer forintért is találni. A gyűjtés során azt tapasztaltuk, hogy nagyjából mindegy, hogy milyen nyelvet választ az ember, ugyanezekkel az árakkal találkozik.

A magánórák a legdrágábbak

Aki magántanár mellett dönt, vastag pénztárcával készüljön. Az interneten számos magántanár hirdeti magát, rengeteg erre specializálódott gyűjtőoldal is van. Elég változatos a kép: Budapesten nem nehéz magántanárt találni, bőven van választási lehetőség. Ugyanez vidéken már nem így van. Az árak is változatos képet mutatnak. Ha angol nyelvből szeretnénk különórákat, 2500-3500 forinttal számolhatunk egy 45 perces óráért Budapesten. Ha 60 perces foglalkozásra fizetnénk be, úgy készüljünk, hogy találni ugyan elvétve olyan tanárt, aki 3000 forintot kér, de a többség 4-5 ezret forintos óradíjjal dolgozik. Igaz, van olyan, aki vállal csoportos oktatást is: két diáknak összesen 4500 forintba kerül egy 45 perces óra, vagyis fejenként 2250-et kell fizetni. Vidéken találtunk viszont már olyan tanárt, aki 2000 forintért tart 60 perces órát, igaz, olyat is, aki 4500 forintot kér 45 percért.

Az nem tudni, hogy Bence mennyiért oktatja a színésznőt, mint ahogy azt sem, hogy melyik nyelviskola mellett döntött Fodor Zsóka. Az viszont teljesen biztos, hogy elég költséges a nyelvtanulás, és aki erre adja a fejét, fel kell készülnie arra, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlni.

A tudásba megéri befektetni

Tehát a tudás nincs ingyen. A tanulás azonban egy olyan cél, amiért még akár hitelt is érdemes felvenni, mert megtérül. Ha nincs annyi tartalékod, hogy nyelvtanfolyamot, vagy magántanárt saját zsebből megfinanszírozzunk, akkor a gyorskölcsönök között érdemes szétnézned. A Pénzcentrum kalkulátora szerint, ha 300 ezer forintot igényelsz 3 éves futamidőre, akkor a CIB Bank ajánlata az egyik legjobb 9 842 forintos havi törlesztővel és 11,73 százalékos THM-mel. A második helyen az MKB ajánlata áll 9 663 forintos törlesztővel és 13,81 százalékos THM-mel. A harmadik helyet a Cofidis ajánlata szerezte meg 9828 forintos havi részlettel és 24, 21 százalékos THM-mel.

Címlapkép: MTI

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2020. 08. 03. 08:29
A saját tőke emelése

A saját tőke emelésére jellemzően két ok miatt kerül sor. Vagy kötelező a tőkeemelés,...

hrdoktor
2020. 08. 03. 05:01
Queen-hatás az irodában: ha sok erős egyéniség van összezárva

Egy átlagos munkahelyen is előfordul, hogy a Queen együtteshez hasonlóan több tehetséges, kreatív...

happyhunter
2020. 08. 02. 19:54
Kutyás kalandok az irodában

Kutyabarát munkahely vagyunk, a Jobsgarden már régóta nyitott arra, hogy az itt dolgozók magukkal...

legacykft
2020. 07. 31. 09:00
A delegálás 5 szintje

Egy tanulságos történet arról, hogy hogyan adhatunk bizalmat vagy áshatjuk alá a motivációt egy...

jobangel
2020. 07. 27. 12:56
Jobangel máshol...

Kedves Olvasóim! Egyelőre(?) itt, mostantól nem frissül tovább a Jobangel blog. Írásaim a jövőben...

vezetoi-coaching
2020. 07. 21. 13:19
“10-et letagadhatnál!”, “50 az új 30”, “70 az új 50”...

Nézzünk egy kicsit ezek mögé... “a letagadhatnál X évet”, ezt én magam is hallottam néha...

laskainelli
2020. 07. 19. 19:38
Bízhatok még benne, ha már egyszer megcsalt?

A tartós párkapcsolatokban gyakran előfordul, hogy a két fél sérüléseket szerez egymástól....

NÉPSZERŰ
FRISS