14 °C Budapest

Elképesztő, mekkora vagyont teniszezett össze Babos Tímea: erre költi

2018. december 23. 14:30

"Bár tudom, hogy vannak, akik pénzért játszanak, én nem tartozom közéjük" - mondta Babos Tímea a BEST Magazinnak. Azt is elárulta, nem szórja el a keresetét, gondosan befekteti azt.

A BEST Magazinnak beszélt arról az olimpikon, hogy nem a pénzért teniszezik.

Bár tudom, hogy vannak, akik pénzért játszanak, én nem tartozom közéjük. Persze nem tagadom, jó érzés egy-egy torna végén kézbe kapni a csekket és hálás vagyok, hogy ilyen komolyak a pénzdíjak a teniszben

- mondta. A lap azt írja, a nemzetközi szövetség honlapján szereplő adatok szerint Babos Tímea eddigi pályafutása során 5,7 millió dollárt, vagyis 1,6 milliárd forintot keresett. Ahogy korábban megírtuk, a tenisz pénzdíjakat nem lehet fizetésnek tekinteni, hisz ezekből (illetve a sportolók egyéb bevételeiből) kell fedezni a meglehetősen borsos edzés-, utazási és versenyköltségeket is.

Nem szórom el a keresetemet, nem veszek meg mindent, ami megtetszik, hanem gondosan befektetem

 - árulta el a magainnak. Arról is beszélt, hogy ha jól végez egy tornán, meg szokta lepni magát valamivel. Hatalmas táska- és cipőgyűjteménye van például. Azt is elárulta, a háromszobás lakásában rengeteg minden egyedi, nem csak a konyhabútor, de a gardrób vagy a kanapé is. Utóbbi a teniszező tervei alapján készült. Ugyanakkor kertes házról álmodozik, szeretne egy könyvtárszobát. A jövőre is gondol, azt mondta, szerinte 5-6 éve lehet hátra profi teniszezőként, de már gondolkozik azon, mihez kezd majd utána:

Mindig is a belsőépítészet, a lakberendezés érdekelt, így könnyen előfordulhat, hogy ezen a területen indítok majd egy vállalkozást

- mondta.

Így érdemes befektetni a pénzt

A megtakarítók - kortól, élethelyzettől, kockázati besorolástól és gazdasági ciklustól függetlenül - mindig azt szeretnék tudni, hogy mi a tuti befektetés, miben érdemes tartani pénzüket. Márpedig, ha visszanézzük, hogy a különböző befektetési eszközök teljesítménye hogyan alakult az elmúlt 10 évben, a tanulság egyértelmű: egyszer fent, egyszer lent.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Folyamatosan, évről évre változik, hogy éppen milyen eszközök teljesítenek jól vagy rosszabbul. A jelenleg jellemző erősen változékony piaci környezetben ez még inkább igaz, hiszen nemcsak a piacok teljesítménye változik, de ezen belül az árfolyamingadozások is erőteljesebbek. Ebben a helyzetben van, aki nagyobb kockázatot vállal, mások inkább a hosszú távú megoldásokra koncentrálnak - egy dolog azonban szinte megkerülhetetlen a sikerhez: a portfólióépítés

 - hangsúlyozta ki Kovács Mátyás, a K&H Alapkezelő vezető portfólió-menedzsere. A világ egyik leghíresebb közgazdásza és egyben közgazdasági Nobel-emlékdíjjal elismert Harry Markowitz által kidolgozott modern portfólióelméletet szerint ugyanis soha nem szabad egy eszközben tartani megtakarításunkat, hanem diverzifikálni kell, azaz megosztani a befektetésünket a különböző kockázatú eszközök között.

Címlapkép: MTI/EPA/Hou Hvi Jung

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem