2018. november 13. kedd Szilvia
HR Centrum

Elismerték: életük végéig adómentességet élvezhetnek a háromgyerekes anyák


Először ismerte el kormányzati illetékes azt, hogy létezik egy olyan kormányzati elképzelés, amely szerint a három- vagy annál több gyermekes édesanyák élethossziglan tartó mentességet kapnának a személyi jövedelemadó megfizetése alól - írja a Magyar Időkre hivatkozva a Portfolio. Az intézkedés mintegy 170 ezer anyát érintene, de az Emberi Erőforrások Minisztériuma a költségvetési következményekről még nem egyeztetett a Pénzügyminisztériummal.

A minap elindult nemzeti konzultáció negyedik kérdése is tartalmazza már azt a felvetést, hogy a legalább három gyermeket felnevelő és emellett munkát is végző édesanyák erőfeszítéseit valamilyen élethosszig tartó támogatással ismerjék el. Emellett az ötödik kérdés a legalább négy gyermeket nevelő édesanyáknál a főállású anyaság intézményének elismerését is feszegeti.

Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma családpolitikáért felelős helyettes államtitkára egy tegnapi sajtórendezvényen mindkét témáról beszélt és azt mondta:
jó néhány, a kormány által egyébként is tervezett lépés szerepel a konzultációs kérdések között és ezek közé tartozik a fiatalok életkezdési lehetőségét segítő speciális hitel is (a konzultáció 5-10 milliós kamatmentes hitelt említ lehetőségként).

A helyettes államtitkár az élethosszig tartó szja-mentesség fontolgatása mellett azt is jelezte, hogy a valós főállású anyaság bevezetését is fontolgatja a kormányzat a négy- vagy több gyermekes családokban élő édesanyáknak és mindezekről a tervek már el is készültek.

Az élethosszig tartó szja-mentesség kapcsán Beneda Attila azt mondta: az intézkedés tényleges költségvonzatáról a Pénzügyminisztériummal még nem egyeztettek, ám az nagyon fontos, értékalapú segítése lenne a nagycsaládosoknak. Ha a gazdasági helyzet engedi, s most úgy látjuk, hogy engedi, akkor a bevezetését meg fogjuk oldani - hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

A Portfolió elemzői véleménye szerint érdekes, hogy költségvetési tétel bejelentése/belengetése esetén a javaslatot kidolgozó minisztérium nem egyeztet előzetesen a költségvetésért felelős Pénzügyminisztériummal. Ahogy legutóbbi elemzésükben ezzel kapcsolatban is rámutatnak: nem mindegy, hogy a rendszert hogyan vezetik be. Ha az szja-mentességet "nem felmenő" rendszerben vezetik be, hanem minden olyan nőt megillet, akik már most három gyereket nevelnek, vagy neveltek a múltban, akkor annak demográfiailag jelentős hatása nem lesz, viszont komoly mértékben megterheli a büdzsét, így a végső, népesedési célokkal való összeegyeztethetősége is megkérdőjeleződik.

Pénzre van szükséged? Mit szólnál 2 000 000 Ft-hoz?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja, náluk 34 571 forintos törlesztőt ígér a 8,27%-os THM; de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank ajánlata sem, amely esetében 34 947 forintos törlesztővel számolhatunk havonta. Emellett érdemes még megemlíteni a Raiffeisen Bank, az MKB Bank, a Budapest Bank, valamint az ERSTE Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Kamatháború dúl a bankokban: durván jól járhatsz, ha most jól tudsz dönteni
Helyzete adja, mikor, melyik opció a legjobb számunkra.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
icoachu
2018. 11. 12. 13:27
Vajon hogyan tanulnak a sikeresen nyelvtanulók?

Nyelvtanuló vagy? Esetleg nem úgy haladsz, ahogyan azt szeretnéd? Vagy úgy érzed jó lenne hatékonyabbá...

perfekt
2018. 11. 12. 09:02
Kiegészíthető-e menet közben a fedezet?

Közbeszerzési eljárás megindítását tervezzük, azonban a beszerzés pénzügyi fedezete csak részben...

hrdoktor
2018. 11. 12. 07:16
Mi van a „munkaundoritisz” mögött?

Minden, munkájából élő ember ismeri azt az állapotot, amikor nem érzi jól magát, nem megy...

jobangel
2018. 11. 12. 06:00
Közszférából a versenyszférába?

Ez most a legújabb kihívás a munkaerőpiacon, aminek a politikai vonulatait nem feszegetném, maradnék...

laskainelli
2018. 11. 10. 07:58
A szenvedély eltűnése a kapcsolatokból, és a megoldás

A tartós kapcsolatokban szokott lenni néhány azonos, visszatérő, kellemetlen érzésekkel járó...

legacykft
2018. 11. 08. 18:12
Amikor egy coach csoportos coach-csá meg teamcoach-csá válik...

... akkor hirtelen fordul egyet a világ. Hogy miért? Mert egyrészt a hatás, amit el tud érni, sokkal...

hrbonbon
2018. 11. 08. 14:30
Miért jöttél el az interjúra?

  Hogyan is merülhet fel ez a kérdés? Feltételezzük, hogy a vezetői munkakörre kiválasztott...

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk