2019. január 19. szombat Sára, Márió
HR Centrum

Elismerték: életük végéig adómentességet élvezhetnek a háromgyerekes anyák


Először ismerte el kormányzati illetékes azt, hogy létezik egy olyan kormányzati elképzelés, amely szerint a három- vagy annál több gyermekes édesanyák élethossziglan tartó mentességet kapnának a személyi jövedelemadó megfizetése alól - írja a Magyar Időkre hivatkozva a Portfolio. Az intézkedés mintegy 170 ezer anyát érintene, de az Emberi Erőforrások Minisztériuma a költségvetési következményekről még nem egyeztetett a Pénzügyminisztériummal.

A minap elindult nemzeti konzultáció negyedik kérdése is tartalmazza már azt a felvetést, hogy a legalább három gyermeket felnevelő és emellett munkát is végző édesanyák erőfeszítéseit valamilyen élethosszig tartó támogatással ismerjék el. Emellett az ötödik kérdés a legalább négy gyermeket nevelő édesanyáknál a főállású anyaság intézményének elismerését is feszegeti.

Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma családpolitikáért felelős helyettes államtitkára egy tegnapi sajtórendezvényen mindkét témáról beszélt és azt mondta:
jó néhány, a kormány által egyébként is tervezett lépés szerepel a konzultációs kérdések között és ezek közé tartozik a fiatalok életkezdési lehetőségét segítő speciális hitel is (a konzultáció 5-10 milliós kamatmentes hitelt említ lehetőségként).

A helyettes államtitkár az élethosszig tartó szja-mentesség fontolgatása mellett azt is jelezte, hogy a valós főállású anyaság bevezetését is fontolgatja a kormányzat a négy- vagy több gyermekes családokban élő édesanyáknak és mindezekről a tervek már el is készültek.

Az élethosszig tartó szja-mentesség kapcsán Beneda Attila azt mondta: az intézkedés tényleges költségvonzatáról a Pénzügyminisztériummal még nem egyeztettek, ám az nagyon fontos, értékalapú segítése lenne a nagycsaládosoknak. Ha a gazdasági helyzet engedi, s most úgy látjuk, hogy engedi, akkor a bevezetését meg fogjuk oldani - hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

A Portfolió elemzői véleménye szerint érdekes, hogy költségvetési tétel bejelentése/belengetése esetén a javaslatot kidolgozó minisztérium nem egyeztet előzetesen a költségvetésért felelős Pénzügyminisztériummal. Ahogy legutóbbi elemzésükben ezzel kapcsolatban is rámutatnak: nem mindegy, hogy a rendszert hogyan vezetik be. Ha az szja-mentességet "nem felmenő" rendszerben vezetik be, hanem minden olyan nőt megillet, akik már most három gyereket nevelnek, vagy neveltek a múltban, akkor annak demográfiailag jelentős hatása nem lesz, viszont komoly mértékben megterheli a büdzsét, így a végső, népesedési célokkal való összeegyeztethetősége is megkérdőjeleződik.

KIHÚZNA A BAJBÓL 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 608 forintos törlesztőrészlettel a Cetelem nyújtja (THM 15,33%), de nem sokkal marad el ettől a Cofidis 11 728 forintos törlesztőt (THM 15,34%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a K&H, az ERSTE, valamint a Raiffeisen Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Itt tartunk: ennyivel többre futja egy átlag szlováknak, mint egy magyarnak
Az Egyesült Királyság és Ausztriába pedig látótávba sincs.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
legacykft
2019. 01. 18. 09:00
Pályakezdő 5 T

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy „mi is van egy pályakezdő fejében, amikor sikerül pályára...

laskainelli
2019. 01. 18. 08:46
5 szokás, ami javít a párkapcsolatodon

A párkapcsolatokat egy idő után nem hajtja a tűz, az ismeretlen megismerésére való vágy, a rejtély...

ajovomunkahelye
2019. 01. 16. 12:44
Félmaraton és nyelvvizsga: tudatos kismamák az Aonnál

Két kislánnyal bővült tavaly az Aon csapata. Venesz-Kormos Judit a tavalyi #dolgoznielmeny kutatásban...

becklaura
2019. 01. 16. 10:31
5 dolog, ami leginkább megkeseríti az életedet.

Munkám során nagyon sokszor ugyanazokba az élethelyzetekbe futok bele, csak más szereplőkkel, más...

perfekt
2019. 01. 16. 09:03
Segítség a 2019. évi első bérszámfejtéshez

A 2019. évi minimálbér kihirdetésre került 2018. év végén a Magyar Közlöny 217. számában...

kovacstunde
2019. 01. 15. 12:27
Japán a legtöbb legrégebben működő cégek országa

  A világon legrégebben működő cégek Japánban találhatók. Mitől képes egy cég évszázadokon...

jobangel
2019. 01. 15. 10:15
Így teszi tönkre az életed a konyhapszichológia!

Bakancslista, komfortzóna, kiégés, önmegvalósítás, karrierváltás, 30 éves korodra ezt már...

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk