6 °C Budapest

Eleged van a melóból? Ezek a tippek segíthetnek rajtad

2017. január 5. 13:03

A legtöbben talán már tapasztalták, milyen nehéz szétválasztani a munkát a magánélettől.  Miközben azt szeretnénk, hogy ezek egészséges egyensúlyban legyenek egymással, a valóságban nagyon kevesen tudják ezt megteremteni. A tökéletes egyensúlyt elérni talán nem lehet, de vannak olyan lépések, amivel közelebb kerülhetünk hozzá. Ehhez Jonathan Long, az entrepreneur.com szerzője 5 tippet ajánl.


  • 1. Határozd meg a fontossági sorrendet! Készíts egy listát életed minden aspektusáról (munka, barátok, család, hobbi), majd társíts hozzájuk feladatokat, felelőségi köröket annak érdekében, hogy lásd magad előtt a legkevésbé és leginkább fontos részeket. Nagyon fontos, hogy 100 százalékig őszinte légy magadhoz!
  • 2. Számolj el minden percedről! Előfordult már veled, hogy napközben beléptél a Facebook-ra, vagy megnéztél egy YouTube videót? Vigyázz, túl könnyen elvesztegetheted ezzel a munkanapodat! Ha jobban odafigyelsz, marad időd a családodra, barátokra és magadra is.
  • 3. Ne félj azt mondani, hogy "nem"! Vannak, akik nehezen tudnak nemet mondani, ehelyett megpróbálnak mindenkivel jóban lenni, ennek eredményeképp nem marad elegendő idejük saját munkájukra. Ne legyen bűntudatod, elsősorban az egyéni feladataidra összpontosíts!
  • 4. Értsd meg, hogy nincs tökéletes forgatókönyv! Vállalkozóként elérhetetlennek tűnhet a megfelelő egyensúly kialakítása. Néhányan azt gondolják, hogy csak a másik kertjében lehet zöldebb a fű, de ez nem így van. Tegyél magadért és figyeld a változást!
  • 5. Felejtsd el a munkát, ha a szabadidődről van szó! Amikor nem dolgozol, élvezd és használd ki a szabadidőt. Legyél a családoddal, azokkal, akik fontosak számodra, és ezalatt próbáld meg teljesen kivonni magad a munka nyomása alól. Tudjuk, hogy ez nem mindig lehetséges, de amikor igen, használd ki minden előnyét és töltődj fel. Életünk során az idő tudatos megosztása a legfontosabb.
A kapcsolati tőke megléte segíthet igazán a magánélet és a munkahely közötti egyensúly fenntartásában. Gondoljunk csak arra, hogy ha elakadunk egy feladatban, akár a munkában, akár a privát életünkben, megfelelő ismertségekkel könnyen találhatunk olyasvalakit, aki feloldja a stresszes helyzetet és képes segíteni. Ezért fontos, hogy a kapcsolatépítésnél is tudatosak legyünk. A segítséget viszont ne csak keressük, hanem viszonozzuk is azt, ahogyan az" Aki ad, az nyer!" filozófiát követő Business Network International tagjai is teszik. Ha mi ajánljuk fel elsőként a segítségünket, felgyorsul az egész folyamat, így a viszonzás is gyorsan érkezik.

- foglalta össze Ferling József, a BNI kommunikációs igazgatója.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem