7 °C Budapest

Elárulta Balázs Klári, mi a valódi szakmája

2017. augusztus 31. 16:30

Nem mindig énekesként kereste a kenyerét Balázs Klári. Egy interjúban elárulta, miért hagyta ott hamarabb az iskolát, és mi az eredeti foglalkozása.

Nyíltan vállalja Balázs Klári, és férje Korda György, hogy jólétben élnek. A nyár elején még arról mesélt a házaspár, hogy  felújították a villájukat, amely szállodaként üzemel. Balázs Klári most arról beszélt egy interjúban, hogy miért hagyta ott az iskolát, valójában mi az eredeti szakmája, és hogyan csöppent a zeneiparba.

Tizenhét éves koromtól bejelentett állásom volt, mert otthagytam a középiskolát, és estin folytattam, hogy eltartsam magam, levéve ezzel a szüleimről a terhet. A keresetemből fizettem az énektanárt, és anyunak vettem részletre egy új varrógépet"

- mondta a Hot Magazinnak Balázs Klári. Az énekesnő azonban nem hagyott fel teljesen a tanulással, és nem mondott le az álmairól sem.

Érettségi után kozmetikusiskolába iratkoztam, tanulóként is dolgoztam, de nem adtam fel az álmaimat. Lett saját zenekarom, elvéteztem a Rádió stúdióját, aztán sikerrel vizsgáztam a ma már nem létező Országos Rendező Irodánál, profi előadói minősítést kaptam, és attól fogva az ő műsoraikban léptem fel"

- mondta a magazinnak Balázs Klári.

Ma is dolgoznak a fiatalok

A korábbi generációknál az volt elterjedt, és bevett szokás, hogy teljes állásban dolgoznak a fiatalok, és aki emellett még tanulni is szeretne, annak esti iskolában volt lehetősége erre. Ma már a legtöbb fiatalnak megadatik, hogy a tanulásra koncentráljon diákévei során, és nappali tagozatra járjon, ugyanakkor egyre többen vállalnak diákmunkát, hogy eltarthassák magukat, vagy legalábbis valamennyire tehermentesítsék a szüleiket.

A nyári szünetben még többen vállaltak munkát, és erre az iskolaszövetkezetek is fel voltak készülve. A tanulók diákmunkásként leggyakrabban pénztáros, árufeltöltő, fürdősegéd, úszómester, hostess, rendezvényi kisegítő munkakörben dolgozhatnak, emellett várják őket nyelvtudást igénylő munkákra, a felsőoktatásban tanulók pedig informatikai, mérnöki területeken is el tudnak elhelyezkedni, teljes és részmunkaidőben egyaránt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az Y Generáció Iskolaszövetkezet tájékoztatása szerint a diákok a nyári szünet alatt részmunkaidőben (4 vagy 6 órás) és teljes (8 órás) munkaidőben is állást vállalhatnak. A diákok órabére a betöltött álláshoz szükséges szaktudást figyelembe véve bruttó 733 és 2900 forint között mozog. Az iskolaszövetkezetnél a legtöbb pozícióhoz kapcsolódó órabér nagyjából bruttó 1000-1100 forint körüli.

Címlapkép: MTI

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem