19 °C Budapest

Elárulta a gazdagság titkát Gerendai Károly, a Sziget alapítója

2017. május 3. 11:00

Lehet valakiből sikeres - és nem mellesleg dúsgazdag vállalkozó, aki 16 évesen meglép otthonról, és abból tartja el magát, hogy plakátokat ragaszt, belépőjegyeket szed, és zenekarok hangfalait pakolja? És olimpikon, szövetségi kapitány, utánpótlás-nevelő egy ferde gerincű kisfiúból, aki 13 éves koráig "csak a játék" miatt jár edzésre? Gerendai Károly és Benedek Tibor mesélt saját karrierjéről, és bőven ellátták jó tanácsokkal a fiatalokat.

Az Aldi múlt hétenkarrierrendezvényt tartott, amelyen az egyik előadó Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, egykori szövetségi kapitány, ma utánpótlás-nevelő. Elmondása szerint gyerekként eszébe nem jutott, hogy olimpikon szeretne lenni, egyszerűen jól érezte magát a többiekkel az uszodában, ahová az orvos küldte, mondván, ferde a gerince.

Szerencsére nagyon gyerek voltam, és játéknak élten meg az egészet, de egy egészséges verseny is volt, és később is mindig az adott csapatban a legjobb akartam lenni. 15-16 éves korunkig még csak meg sem fordult a fejünkben az olimpia. Mi csak játszottunk. Ma viszont azt látom, hogy sokszor nem a játéknak fogják fel az edzés: a szülők várják el a 6-7 éves gyerektől, hogy bajnok legyen. Ilyen korábban nem volt"

- mondta Benedek Tibor. Az utánpótlás-nevelő szerint a belső motivációt semmi sem pótolhatja, hogy valaki minden nap jobb akarjon lenni. A sikerhez a tehetségre és a szorgalomra is szükség van, senki nem akarhatja a gyerek helyett.

"Úgy gondolom, hogy segíteni, és nevelni kell a fiatalokat, mert ők a jövő, és csak akkor lehet rájuk nagy feladatokat bízni a későbbiekben, ha jó alapokat adunk nekik. Szövetségi kapitányként láttam hiányosságokat a fiataloknál, és ma nevelőként már arra készítem fel őket, hogy mindent tudjanak, ahhoz, hogy válogatott játékosok lehessenek. A világversenyekre 6 hete van felkészülni a válogatottnak, egy szövetségi kapitánynak akkor már nincs ideje technikát tanítani. Véleményem szerint nagyon fontos, hogy amikor egy fiatal már "éles helyzetbe" kerül, rendelkezzen a biztos alapokkal, és ez nem csak a sportolókra igaz" - hangsúlyozta Benedek.

Az egykori kapitány szerint az is nagyon fontos, hogy mekkora bizalmat kap egy fiatal a vezetőjétől. Úgy tapasztalta, aki érzi a vezető bizalmát, az bármire képes, aki viszont ezt nem érzi, annál nagyon ritka, hogy pozitív irányba lépjen.

Húsz évesen lettem először gólkirály az olimpián, utána pedig éveken keresztül zsinórban megkaptam ezt a címet. Aztán a doppingügy teljesen tönkretette az önbizalmamat. Az olimpiai felkészülésen egyetlen gólt sem tudtam lőni. Nyár végén Kemény Dénes megkérdezte, hogy: mit csináljak veled? Annyit mondtam: bízz bennem! Aztán az egyik csapattársam, Molnár Tamás a verseny előtt azt mondta nekem: holnap veled nyerünk olimpiát. Ez a támogatás és bizalom akkora erőt adott, hogy valóban sorra lőttem a gólokat"

- mondta Benedek. Hozzátette, az akkori csapat tagjai együtt nőttek fel, ismerték, és szerették egymást, nagyjából egy korosztály is voltak. Rió előtt viszont már 20 éves korkülönbségek is voltak csapaton belül, ahol jóval nehezebb csapatot építeni. A tipikus gond ilyen munkakörnyezetben, hogy a fiatal sérelmezi, hogy az idősebb nem beszélget vele, az idősebbnek pedig az a problémája, hogy a fiatal nem kérdez tőle. Az egykori szövetségi kapitány szerint az első lépést az idősebbnek kell megtennie, de utána a fiatalnak kell fenntartania a kapcsolatot. Úgy gondolja, egy jó csapatban szükség van az idősebbekre is ahhoz, hogy a fiatalok sikeresek legyenek. Kell a hatalmas lendület, de a döntő pillanatban a rutin sokat számít.

"Szóljatok, ha ideje nyugdíjba mennem"

Idén 25 éve, hogy egy hétfős, nagyon fiatal, kicsit szedett-vetett, matektanárból, virágkötőből, egyetemistából, stb. álló csapat megalkotta a Sziget Fesztivált. Akkor meg sem fordult a fejükben, hogy ebből majd egy nemzetközi rendezvény lesz. Gerendai Károly már 14 évesen elkezdett koncerteket szervezni a helyi művelődési házban, mert látta, hogy van rá igény, és szerette is csinálni. Ez a tevékenysége viszont egy idő után a tanulás rovására ment, amit a mérnök apja, és az egyetemi tanár anyja nem nézett jó szemmel. Addig feszült a húr, amíg el nem hangzott az "amíg a mi kenyerünket eszed..." kezdetű klasszikus. Az akkor 16 éves Gerendai úgy gondolta, akkor neki inkább nem kér abból a kenyérből.

Először jó bulinak tűnt, hogy elköltöztem otthonról, aztán elkezdtem megkeresni az ismerősöket, hogy adjanak valami munkát, mert el kellett tartanom magam. Plakátokat ragasztottam, koncertbelépőket szedtem, cipeltem a zenekarok hangfalait, és közben nagyon jól éreztem magam. Mire leérettségiztem, addigra már saját plakátragasztó cégem volt, 16 embert foglalkoztattam, 19 évesen lemezkiadót vezettem, és 22 évesen jött a Sziget"

- mondta Gerendai. Hozzátette, szerinte akkor van a helyén azt ember, és érzi jól magát, ha amit csinál, ahhoz valami érzelmi kötődése van, és nem csak úgy éli meg a munkát, hogy meg kell élni, és pénzt kell keresni. Úgy véli, igazi sikereket csak így lehet elérni. Később vezetőként is sok hasznát vette annak, hogy a rendezvényszervezés legalsó szintjéről indult. A feladatok viszont erősen átalakultak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Egy vezetőnek legyen víziója, és dolgozzon többet, mint a beosztottak. Arra kértem a kollégákat, hogy szóljanak, ha ez már nem így van, ha már nem én húzom a szekeret, hanem visszatartom. Ha elkezdek reggel panaszkodni, akkor vegyenek rá, hogy menjek nyaralni, mert elfáradtam. De ha még utána is panaszkodom, akkor szóljanak, hogy ideje nyugdíjba menni, vagy váltani"

- mondta Gerendai. Elmondása szerint a Sziget operatív munkájából azért vonta ki magát, mert már inkább akadályozta a fejlődést. Egy jó ideig próbálta tartani a tempót, követni a változásokat, mind zeneileg, mind technikailag, és egy ideig lehetett kütyük nélkül dolgozni, most már nem.

"Egy idő után konfliktusba kerültem az idővel: nem tudtam eleget foglalkozni a valóban fontos dolgokkal, mert szaladtam a változások után. Ekkor felállítottam egy prioritást, és úgy éreztem, itt az ideje átadni a stafétát. Nem akartam cserben hagyni a kollégákat, ezért elkezdtem egyre jobban bevonni őket, elmondtam, hogy melyik döntést, miért úgy hozom meg, szóval tanítottam őket. Ez amúgy nehéz hiúsági kérdés is, hogy az ember háttérbe tud-e húzódni. Úgy gondolom, minden tudást átadtam, és felépítettem úgy a rendszert, hogy nélkülem is működjön" - mondta az üzletember.

Több, mint egy éve bejelentette a kollégáknak, hogy a 25. Sziget szervezésében már nem vesz részt, fél évvel később pedig jelentkezett a befektető, aki végül megvette a cég jelentős részét, a menedzsmentjogokat viszont nem adta el Gerendai. Döntését azzal indokolta, hogy a Sziget odáig jutott, hogy mennyiségi növekedésre már nincs lehetőség, a külföldi piacon való terjeszkedéshez viszont óriási tőke kell.

Azért lettünk mindenhol piacvezetők, mert nem másokhoz mérjük magunkat. A közepesnél picit jobbnak lenni nem nagy kunszt, és az a vevő/vendég nem viszi a jó hírünket, aki azt kapja, amire számít. Többet kell adni, mint ami az elvárása, és mindig magasabbra kell tenni a mércét"

- mondta a Sziget alapítója. Szerinte fontos, hogy az ember kívülről nézze magát, és elemezze, mert a középszerű teljesítményt is könnyű megideologizálni. És van a másik véglet, amikor óriási a bizonyítási vágy, aztán jönnek a sikerek, még nagyobb a lendület, ami átragad a kollégákra is. De van egy pont, ami után már ez károssá válik, és ösztönzés helyett terror lesz. Mindkét véglettel találkozhat az ember élete során a munkaerőpiacon. Gerendai szerint a lényeg, hogy az ember a képességeihez mérten hozza ki magából a legtöbbet. Elmondása szerint elfogadja a hibázást a kollégáktól, ha látja, hogy mindent beleadott, csak nem sikerült. Ha a szándék megvolt, de nem jött össze, az rendben van.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem