2020. augusztus 8. szombat László
HR Centrum

Ekkora a baj? Nem mindennapi mellékállást vállalt a magyar focilegenda


Futárnak kellett állnia Urbán Flóriánnak, hogy meg tudjon élni. A legendás focista szerint nem szégyen, ha valaki dolgozik.

Megélhetése érdekében az edzősködés mellett mellékállást is vállalt Urbán Flórián. A legendás újpesti futballista a Blikknek árulta el, hogy italfutárként is dolgozik.

Kedves ismerősöm keresett meg, besegítek neki. Meg kell élni valahogy. Nem szégyen, ha az ember dolgozik, és ha volt focistaként nem a labdarúgással foglalkozik. Ez egy lehetőség, remélem, hogy jól működik majd. Még nem voltam kiszállításon, a vállalkozás most indul majd. Az különösebben nem érdekel, hogy felismernek-e vagy sem

- mondta Urbán Flórián, aki a futárkodás mellett trénerként is dolgozik. Nemrég nevezték ki a Pest megyei első osztályban szereplő százhalombattai focicsapat élére.

Nem Urbán az egyetlen híresség, akinek mellékállást kellett vállalnia, például Bebe is futárnak állt. Korábban a Pénzcentrum megírta, hogy a kerepesi Szablya étterem ételfutáraként melózik az énekes. De a Barátok közt korábbi szereplőjének, Volosinovszki Györgynek is bringára kellett szállnia, ő is futárnak állt.

Mennyit keres egy ételfutár?

A Netpincér Go. például országszerte toborzott embereket márciusban, ott 2 550 forint nettót is meg lehet keresni óránként, ami 40 órás munkahetekkel számolva 408 000 forintot jelentene, borravaló nélkül (!) havonta. Igaz, az embernek egyéni vállalkozónak kell lennie, azaz minden kötelező járulékot magának kellene fizetnie. 

A fizetés és a járulékok persze változhatnak helyenként, de mindent egybevéve, főleg ha a kapott borravaló is hozzáveszsük, sokaknak jelenthet most segítséget ez a szakma. Legalábbis addig mindenképpen, amíg szép sorjában talpra nem állnak az egyes ágazatok.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
legacykft
2020. 08. 07. 09:00
Döntések bűvkörében

Mit egyek ebédre, rizs vagy tészta? Mit nézzünk a moziban? Melyik jelöltet vegyük fel a két nagyon...

coachco
2020. 08. 06. 11:55
Mintha tojásokon lépkednénk

Kedvesek! Ti is érzitek azt a bizonytalanságot, ami körülvesz minket? Azon tűnődöm, mi lehetne...

perfekt
2020. 08. 03. 08:29
A saját tőke emelése

A saját tőke emelésére jellemzően két ok miatt kerül sor. Vagy kötelező a tőkeemelés,...

hrdoktor
2020. 08. 03. 05:01
Queen-hatás az irodában: ha sok erős egyéniség van összezárva

Egy átlagos munkahelyen is előfordul, hogy a Queen együtteshez hasonlóan több tehetséges, kreatív...

happyhunter
2020. 08. 02. 19:54
Kutyás kalandok az irodában

Kutyabarát munkahely vagyunk, a Jobsgarden már régóta nyitott arra, hogy az itt dolgozók magukkal...

jobangel
2020. 07. 27. 12:56
Jobangel máshol...

Kedves Olvasóim! Egyelőre(?) itt, mostantól nem frissül tovább a Jobangel blog. Írásaim a jövőben...

vezetoi-coaching
2020. 07. 21. 13:19
“10-et letagadhatnál!”, “50 az új 30”, “70 az új 50”...

Nézzünk egy kicsit ezek mögé... “a letagadhatnál X évet”, ezt én magam is hallottam néha...

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.