6 °C Budapest

Éhbérért robotolnak a séfek Kovács Ákos éttermében

2017. július 13. 16:31

Diákmunkának megfelelő bért fizetnének a szakácsoknak az ismert énekes, Kovács Ákos éttermében. A hasonló tapasztalatú séfek viszont az általuk kínált kereset dupláját is hazavihetik havonta. Te dolgoznál ennyiért az énekes éttermében?

Egy közismert facebookos álláskereső oldalontalálható meg Ákos éttermének, az Andante Patikának az álláshirdetése, miszerint szakácsot keresnek. A bejegyzés szerint 5 év gyakorlattal rendelkező séfet vennének fel, napi 15 ezer forint bérért, a munkaidő pedig maximum 12 óra lenne.

A hirdetés egyébként megtalálható a Jófogáson is. Ez kicsit eltér a Facebookon látható verziótól, mivel csak 1-2 év tapasztalatot várnak, viszont 15 helyett 16 ezer forintot kínálnak a szakácsoknak. Az viszont egyértelmű ebből az apróból, hogy a fizetés bruttóban értendő. Ez azt jelenti, hogy a bruttó órabér 1250 forint, ami megegyezik egy diákmunkás vagy egy takarító bérével.

Forrás: Jófogás

A 24.hu egyébként utánajárt, hogy mennyit keresnek a tapasztalt szakácsok, tapasztalataik szerint minimum 350-400 ezer forintot visznek haza a már nem kezdő séfek. Ez a fenti hirdetésben láthatónak közel duplája lehet, adózási módtól függően.

Mennyit keresnek a vendéglátósok a Balatonnál?

A balatoni vendéglátósoknál egyébként hasonló a helyzet, mint a fővárosban. Itt is sokat kell dolgozni, napi 10-12 óra a jellemző, azonban a bérezés jóval szerényebb. Egy szakács 450-500 forintot, egy pincér 600-650 forintot, a kisegítő személyzet pedig 250-300 forintot keres óránként. Ez havi szinten úgy néz ki:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • szakácsként 156 ezer,
  • pincérként 203 ezer,
  • mosogatóként pedig 94 ezer forintot lehet keresni havonta.

Ezek ugyan jelentősen alacsonyabbak, mint a fenti álláshirdetésben tapasztaltak. Persze az nem is csoda, hogyezekért az összegekért nem is találnak jelentkezőt a tóparti munkára, több száz betöltetlen állás van a Balatonnál.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem