2020. július 8. szerda Ellák
HR Centrum

Durva! Családi fotója miatt rúgták ki az állásinterjúról


Állásinterjú után bejelöl ismerősnek a leendő főnököd, amit nyilván nem azért tesz, hogy ha esetleg mégse téged választ, akkor is tartsátok a kapcsolatot. És igen, biztos lehetsz benne, hogy megnézi, kit is fog alkalmazni. Ne a facebookos életed miatt csússz le álmaid állásáról! Hogy ezt elkerüld, olvasd el ezt a néhány tippet, amit érdemes kipróbálnod.


Már lerágott csont, hogy ittasan bulizós képek ne szerepeljenek rólad a profilodon. Még kicsit szétcsúszottak se. Persze ez is fontos, de a tiltólista sora ennél sokkal hosszabb. 

Pistike, Julcsika, Cukika, meg Macika

Felejtsd el a beceneveket, a munkáltatód egy felelősségteljes felnőtt embert szeretne foglalkoztatni, és ha őszinte akarsz lenni magadhoz, neked se lenne sok bizalmad egy "Cukikához". A neved legyen az, ami a személyidben szerepel. A pároddal közös profilt is kerüld, önálló személyiségek vagytok.

Valódi profilképet

Nagyon kedves dolog, hogy annyira rajongsz a gyerekeidért, hogy még a profilképen is ők mosolyognak. De a saját érdekedben jobb, ha inkább te szerepelsz azon a képen, amivel először találkoznak az emberek. Nem baj, ha úgy gondolod, hogy rólad "lehetetlen jó képet csinálni", akkor se állatos, tájképes, barátos, családos fotót állíts be. Nem véletlenül kapta a profilkép nevet. Ráadásul, ha több azonos nevű felhasználó is van, akkor könnyebben megtalálnak a fotó segítségével, és nem kevernek össze a disznóvicceket posztoló druszáddal.

"Az élet iskolája"

Ha nincs diplomád, nem jártál egyetemre, vagy főiskolára, azzal nincs semmi baj. Ha viszont azt írod be a felsőfokú végzettségedhez, hogy az élet iskolája, azzal van. Mindegy, hogy sértettség, dac, jófejkedés, vagy bármi más áll a dolog mögött, biztos lehetsz benne, hogy negatív fényt vet rád. Inkább hagyd üresen a mezőt.

Pletykálkodás a munkahelyedről

Ha valami nagyon bánt, és muszáj kiadni magadból, mond el otthon a családodnak, vagy munka utána a barátaidnak, de soha ne írd ki facebookra, hogy hülye a kollégád, vagy idegbeteg a főnököd. A legjobb, ha inkább nem is írsz semmit a munkahelyedről.

Nyilvános politizálás

Nagyon jó dolog, ha van véleményed, meglátásaid, kritikáid, és az is nagyon jó, ha ezt nem facebookon teszed közzé. Megvan ennek is a helye, de az nem a közösségi oldalad.

Megosztások és kommentek

Ezek is a véleményed megnyilvánulásának eszközei. Ha szélsőséges, ellenséges, áltudományos, és ezekhez hasonló dolgokat osztasz meg, azok biztos, hogy nem tüntetnek fel téged túl jó színben. Még akkor sem, ha amúgy magánemberként egyetért veled a leendő főnököd.

A kommentjeid is sokat elárulnak rólad, mondjuk azt, hogy mennyire tudod megfogalmazni azt, amit az ismerőseid posztjaira reagálsz. A LOL és az OMG gyakori használata is igen sokat sejtet. Nyugodtan kifejtheted ennél bővebben is.

100 bónuszpontot szereztél

Teljesen rendben van, hogy szórakoztatóak a facebookos játékok, de az idővonaladon ne jelenjen meg. Felszínes jellemre utal, aki nem tölti hasznosan a szabadidejét. Ha pedig munkaidőben került ki a poszt, akkor meg pláne ciki.

(Forrás: JobAngel.blog.hu)

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2020. 07. 08. 08:53
Képezhető fejlesztési tartalék, ha a negatív az eredménytartalék?

A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény 7. § (1) bekezdése...

ajovomunkahelye
2020. 07. 07. 09:42
Alkalmazkodás a változásokhoz

A koronavírus-járvány iparágtól függetlenül egy dologra biztosan megtanított minden vállalatot:...

vezetoi-coaching
2020. 07. 06. 16:54
Olvasónapló - Nagy Lajos: Budapest Nagykávéház...

Csak ízelítőül, hogy mire számítsunk... 1935. július 3-án késő este a Budapest Nagykávéházban...

hrdoktor
2020. 07. 06. 08:50
Betegségek, amiket a légkondi terjeszthet

A nem megfelelően működtetett klíma többet árt, mint használ: betegségek okozója lehet. De milyen...

legacykft
2020. 07. 03. 09:00
A mondat, ami mindenféle szerepedben gátol

Van egy mondat, amit ha eleget mondogatsz magadnak, meggátolhat abban, hogy sikeresen töltsd be a számodra...

jobangel
2020. 06. 30. 15:30
A fizetési igényről másképp: tárgyalj róla!

Ez sajnos rendszeres „taktika”, és nagyon rossz taktika: az álláskeresők kétségbeesésükben...

tippekafejvadasztol
2020. 06. 19. 11:23
Álláskeresés karantén után

Nem kérdés, hogy jelen helyzetben azok is állást kereshetnek, akik eddig teljesen biztosnak hitték...

NÉPSZERŰ
FRISS