2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta
HR Centrum

Brexit: az angliai magyarokat is rosszul érintene egy új brit javaslat

  • hvg.hu
  • 2018. szeptember 19. szerda 10:00

Jelenleg engedély és vízum nélkül utazhatnak Nagy-Britanniába azok az uniós állampolgárok, akik ott szeretnének munkát vállalni. A brit bevándorlási tanácsadó szervezet (Migration Advisory Comittee - MAC) szerint azonban a Brexit után már nem lenne különösebb ok arra, hogy eltérő letelepedési és foglalkoztatási szabályokat alkalmazzon az uniós, és az EU-n kívülről érkező munkavállalók esetében - írja a hvg.hu.

A Brexitet követően nem lesz különösebb ok arra, hogy eltérő letelepedési és foglalkoztatási szabályokat alkalmazzanak az EU-ból és az EU-n kívülről érkező munkavállalók esetében - áll a MAC jelentésében. Az indoklás szerint a migráció gazdasági hatását nem a külföldi munkavállalók nemzetisége, hanem a szakképzettségük, koruk, foglalkoztatottsági rátájuk ás az általuk igénybe vett közszolgáltatások határozzák meg.

Emiatt a MAC azt javasolja, hogy London a jövőben ne részesítse kedvezményes elbírálásban az EU-ból - így Magyarországról is - érkező, Nagy-Britanniában letelepedni és dolgozni kívánó embereket. Jelenleg 2020. december 31-ig van kidolgozott tervezett az uniós állampolgárok nagy-britanniai letelepedésének és foglalkoztatásának szabályozásáig. A szóban forgó határidőig ugyanolyan jogok illetik meg az uniós polgárokat, mint a britek EU-tagsága idején, tehát szabadon vállalhatnak munkát.

A MAC jelentése szerint az unióból érkezők több adót és járulékot fizettek be, mint amennyi szociális juttatást felvettek, illetve az állami egészségügyben is több munkát végeznek, mint amennyi szolgáltatást igénybe vesznek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
vezetoi-coaching
2020. 07. 03. 16:36
A kritikai gondolkodásról...

A kritikai gondolkodás, ha nincs is kiveszőben, ritka... az nem kritikai gondolkodás, ha senkinek...

legacykft
2020. 07. 03. 09:00
A mondat, ami mindenféle szerepedben gátol

Van egy mondat, amit ha eleget mondogatsz magadnak, meggátolhat abban, hogy sikeresen töltsd be a számodra...

perfekt
2020. 07. 01. 08:43
Az új társadalombiztosítási járulék

Annak ellenére, hogy a magánszemélytől levonandó egyéni járulékok mértékében nem történik...

jobangel
2020. 06. 30. 15:30
A fizetési igényről másképp: tárgyalj róla!

Ez sajnos rendszeres „taktika”, és nagyon rossz taktika: az álláskeresők kétségbeesésükben...

ajovomunkahelye
2020. 06. 29. 14:44
Új feladatok és nehézségek várnak a vezetőkre

A koronavírus-járvány az FMCG (Fast-Moving Consumer Goods), vagyis a gyorsan forgó fogyasztási cikkek...

hrdoktor
2020. 06. 29. 04:59
Üss vagy fuss – avagy miképp lehet segítségünkre vagy éppen terhünkre a stresszreakció?

A stressz szóról legtöbbünknek egy negatív fogalom jut eszébe: ez valami káros; valami, amit szeretnénk...

tippekafejvadasztol
2020. 06. 19. 11:23
Álláskeresés karantén után

Nem kérdés, hogy jelen helyzetben azok is állást kereshetnek, akik eddig teljesen biztosnak hitték...

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk