16 °C Budapest

Bicskanyitogató: ennyit költ havonta a magyar luxusfeleség, Csősz Boglárka

2017. október 23. 17:30

Másfél milliós táska, kilenc millió csak ruhákra és cipőre, valamint 500 ezer forintnyi hajápolás. Ennyit költ a luxusfeleség, Csősz Boglárka egy hónapban.

Teljesen változó, hogy mennyit költök magamra. Mondjuk ha csak a fodrászt nézem, az úgy havi 500 ezer forint, mert gyakran járok a szalonba - ugyanis nem mosok otthon hajat, viszont rengeteg a rendezvény

- mondta el Csősz Boglárka a Feleségek Luxuskivitelben sztárja a Kiskegyednek adott interjújában. 

A fodrászkodással szemben azonban az arcápolás már jóval költséghatékonyabb, hiszen azt saját klinikáján intézi a luxusfeleség. Így a szépítkezésen kívül a vásárlás az, amire rengeteget áldoz Bogi.

Imádok vásárolni, a világmárkák legújabb kollekcióiból szoktam válogatni. Mondjuk egy Chanel táskáért 1,5 millió forintot is kiadok. Nem olcsó, de befektetésnek is nagyon jó. Ha pár évvel később valaki pont azt a darabot keresi, akkor még drágábban is el tudom adni, használtan is.

- hangsúlyozza a luxusfeleség. A fényűző táskák beszerzése mellett akadnak olyan napok is, amikor Bogi 9 milliót költ ruhákra és cipőre. Előfordult azonban már az is, hogy egy szép óráért ennél jóval többet adott ki. A ruhákon felül azonban a méregdrága kiegészítők is fontosak a luxus feleség számára:  

Méregdrága holmikat, kiegészítőket viselek, mert nekem meg kell jelennem a politikai szférában is 

- folytatja Bogi, aki rengeteg eseményen vesz részt Törökországban. Ahol valamennyire ismerik a színészi szakmában, szerepel újságokban és olykor paparazzik is fotózzák. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Éppen ezért nem meglepő, hogy rengeteg estélyi ruhával és térd alá érő elegáns kosztümmel is rendelkezik a luxus feleség. Akinek ráadásul mindezeken felül legalább 200 pár cipője is van, amikre az óriási mennyiség ellenére nagyon is vigyáz.

A legtöbbeknek ezt csak ábránd

Hiába a tévé kamerái, a legtöbb embernek csak ábránd mindaz a luxus, amiben a sorozatban szereplő nők élnek. A nyilvánvaló különbségeknél azonban sokatmondóbbak a számok. Hiába ugyanis a 2017 augusztusi 13,2 százalékos bruttó átlagkereset növekedés az előző évihez képest Magyarországon, még mindig elképzelhetetlen a luxusfeleségek napi költésének akárcsak töredék része is.

Kiváltképp így van ez akkor, amikor a háztartások egy főre jutó havi költekezését vizsgáljuk. Ekkor egy főre körülbelül negyven deka kenyér vagy éppen öt darab zsemle jut. Párizsiból 15 deka fejenként vagy 9 deka vékonyan szeletelt gépsonkára telik az embereknek ). Ha azonban az átlagvásárló nem eszik felvágottat, akkor egy szeletnyi húsra is futja neki, de halra például már semmiképpen sem (KSH adatok és blokkk.com számítás).

{{EMBED:infogram_c110273f-6bd0-4ed1-a265-4e979338f720}}

További aggasztó adat a magyar lakosságra nézve, hogy milliókat fenyeget elszegényedés. Bár a 2013-as 33,5 százalékról sikerült a veszélyeztetettek arányát 26,3 százalékra csökkenteni (Eurostat), még így is rengeteg ember él a létminimum peremén. Sőt legalább ennyien, közel 2,6 millió magyar állampolgár él olyan lakásban, ami beázik, vizesedik vagy penészedik. Ezen felül pedig van 900 ezer olyan ember is, akik az otthonukat sem tudják megfelelően melegen tartani.

Nagy a szakadék

A műsor és annak szereplői láttán nehéz nem arra gondolni, hogy mekkora szakadék mutatkozik különböző emberek bevételei és munkabérei között. Ezeket a különbségeket ugyanakkor nem lehet egyik pillanatról a másikra megváltoztatni. Sőt szakemberek szerint sokkal inkább képzelhető el egy lassú változás, mintsem egy ugrás szerű fejlődés. A bérszakadékot ugyanis nem lehet generálisan átugrani, és nincs szükség jogszabályi beavatkozásokra sem. Az egyes vállalkozásoknak ugyanis önállóan, saját lehetőségeikhez, illetve egyéni munkaerőigényeikhez igazodva kell megvalósítaniuk a béremelést.

Ezek mellett természetesen a munkáltatói járulék csökkentése is elengedhetetlen ahhoz, hogy a vállalkozások a szükséges mértékben tudjanak bért emelni. Szükséges továbbá a belső és célzottan a külső munkaerőforrások mozgósítása és az általános iskolától a szakképzésig bezárólag úgy kell átalakítani hazánk oktatási rendszerét, hogy valódi, piacképes tudással rendelkező munkavállalókat lehessen képezni - véli Dr. Rolek Ferenc a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem