Azért ez erős: ennyit keresnek a melósok a pesti autómosókban

Pénzcentrum2019. június 18. 14:43

Ma már nemcsak jól képzett szakemberekből, hanem betanított munkásokból is óriási a hiány - mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy autómosóként is meg lehet keresni a minimálbér többszörösét.

Nem csillapodik az óriási hazai munkaerőhiány, és már nem csak szakemberekből, hanem betanított munkást is egyre nehezebb találni - éppen ezért a munkaadók megpróbálják kiemelkedően magas bérekkel átcsábítani a munkaerőt más területekről. 

Legutóbb egy autómosó hirdetésébe botlottunk bele a Szárnyas Fejvadász Facebook oldalán, melyben megbízható munkatársakat keresnek egy budapesti telephelyre, akár hölgyeket is. A szöveg szerint új kollégák számára majdnem mindig van szabad hely, mivel sokan nem bírják a fizikai munkát.

A fizetés nettó 260 és 290 ezer forint között mozog, az első két hónapban kéthetente, utána havonta jár, de aki igényli, annak minden nap kaphat 2 ezer forint előleget. Ezen kívül az éjszakás műszakos dolgozónakakár szállást is tudnak biztosítani. "A kiírt összeg valós, nem áll szándékunkban bárkit is megvezetni de ellenben nem tagadjuk, hogy fizikai munkáról van szó!" - zárják a hirdetés.

Biztos, hogy jó az irány?

Hogy célravezető-e a bérek folyamatos emelése, nagy kérdés. Tűzoltásra, azaz a munkaerő gyors megszerzésére talán alkalmas, de hosszú távú megtartáshoz ennél több kell.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Endrei-Kiss Judit, a Telenor Magyarország Zrt. HR vezérigazgató-helyettese a Pénzcentrumnak adott interjúba azt mondta, magas fizetéseknél több kell: "Nyilván versenyképesnek kell lenni, de egy bizonyos szint felett az, hogy milyen csapathoz csatlakozom, milyen a munkakörnyezet, amelyben dolgozom, hogyan kapcsolódnak az emberek egymáshoz, van-e képzési lehetőségem, milyen hangnemben beszélgetünk egymással: mindez napról napra egyre fontosabb."

Címkék:
hrcentrum, fizetés, Budapest, bér, béremelés, munka, munkaerőhiány, ajánlat, autómosó, éjszakás műszak,