12 °C Budapest

Azért ez erős: ennyit keres egy magyar teherautó vezető Németországban

2018. december 1. 07:00

Őrület, mennyi pénzt kínálnak külföldön azoknak, akik tudnak teherautót vezetni! Itthon közben égető a munkaerőhiány, vélhetően a hazai vállalatok nemigen tudnak versenyezni a külföldi ajánlatokkal. A helyzet aggasztó, az egyik szakszervezet szerin az állami sofőrképzés csak tűzoltásra jó.

Semmi sem szegi a magyarok kedvét: továbbra is sokan döntenek úgy, hogy külföldön próbálnak szerencsét. A magasabb fizetések mellett csábító az is, hogy sok helyen nem számít, van-e valakinek végzettsége, a munkatapasztalat a mérvadó. Például a sofőröket csúcsfizuval csábítják külföldre: degeszre keresheted magad, ha tudsz kamiont, teherautót vezetni, és esetleg tudsz valamilyen idegen nyelven.

Ha mindigis érdekeltek a kotrógépek, lánctalpasok, esetleg vezettél is már ilyet, Németországban a helyed, ahol havonta 2400 eurót (kb. 800 ezer forintot) kereshetsz heti 5-6 nap munkával. Szállásban a munkáltató segít. Végzettség nem kell a melóhoz, csak tapasztalat és nyelvtudás.

Szintén Nürnbergbe keresnek olyasvalakit, aki tud betonkeverős kocsit vezetni. A fizu itt is hozzávetőleg 800 ezer forint, és a szállást is szintén a munkaadó intézi. Végzettség ide sem kell, ha láttál már belülről betonkeverős autót, csak tudj németül! Illetve a munkába a saját autóddal kell bejárnod.

Nyerges vontató sofőrt is keresnek Nürnbergbe. A feltételek ugyanazok, mint a fenti kettő állásnál, végzettség ide sem kell, csak tapasztalat.

Baden Württemberg és Köln körzetébe teherautó vezetőt keresnek azonnali munkakezdéssel, bejelentett, hosszú távú munkahelyre. Semmilyen végzettség nem kell, csak a munkatapasztalat a fontos. Az órabér átszámolva 3300 forint körül van, plusz minden napra kapsz 50 eurónyi (kb. 17 ezer forint) kiegészítést is. Így a fizetés összesen naponta 43000 forintnak megfelelő euró, munkanappal számolva a havi bér 860-870 ezer forint körül van.

Würzburgba is el lehet menni kamiont vezetni, semmilyen végzettséget nem várnak el, csak alapszintű nyelvtudást és saját autót a munkába járáshoz. A fizetés 2300-2400 euró (750-780 ezer forint) havonta, plusz hétvégére ingyen szállást is biztosítanak, és még az első kiutazásod költségét is állja a munkáltató!

A UPS hollandiába keres sofőröket, ikolai végzettségtől függetlenül. A lényeg, hogy a jelentkező tudjon angolul. Eindhovenben tapasztalattól függően 1900-2400 euró (615-780 ezer forint) a fizetés, ehhez jön még a műszakpótlék és a vakációpénz, és ráadásul a munkáltató állja a bejárás költségeit, plusz szállást és biztosítást is intéznek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

a nem akarsz olyan messzire menni, Pozsonyba is keresnek tapasztalt vezetőket: itt napi 50-60 eurót (17-18 ezer forintot) fizetnek, ami havi 20 nap melóval számolva körülbelül 340-350 ezer forint. Végzettség itt sem feltétel. Sőr, bár kevesebb a fizu, de idegen nyelven sem kell tudni.

Esetleg nincs kamionos jogsid, de sofőrnek állnál? Neked találták ki azt a szlovákiai sofőrállást, ahova már B-kategóriás jogosítvánnyal is elmehetsz dolgozni! Az úticélok: Németország, Olaszország, Svájc. A tapasztalaton kívül semmit nem várnak el, még a nyelvtudást sem! A fizetés 1000-1200 euró (310-370 ezer forint) havonta.

Itthon lassan nem lesz képzett sofőr

Égető a munkaerőhiány a hivatásos gépkocsivezetőknél, amit tetéz az elöregedési folyamat; 5-10 éven belül a sofőrök fele, több tízezren vonulhatnak nyugdíjba.

Korábban a témában megszólalt Árvay Tivadar, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) kommunikációs vezetője is, aki szerint ugyan lehet az államilag támogatott hivatásos gépjárművezető-képzés révén, az OFA-programban sofőröket képezni, de ez csupán tűzoltás, hiszen sokezre dolgozóra volna szükség, míg az állami program keretein belül az elmúlt 3 évben csak 2500-an szereztek képesítést. Az MKFE ezért szorgalmazza, hogy a lehető leghamarabb induljon el a közoktatásban a hivatásos gépkocsivezetők képzése, amelyre középiskolát végzettek jelentkezhetnének - mondta.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem