2020. augusztus 9. vasárnap Emőd
HR Centrum

Az 5 legbosszantóbb hiba: 40 000 önéletrajz tanulsága


Több mint 40 ezer önéletrajzot látott már Tina Nicolai, a Walt Disney World munkatársa, és észre vette, hogy az álláskeresők sorra ugyanazokat a hibákat követik el. Összegyűjtötte az 5 legbosszantóbbat.

Arra jöttem rá, hogy az emberek egyszerűen nem tudják, hogyan adják el magukat, vagy az elért eredményeiket" 

- mondta a Business Insidernek Tina Nicolai, a Walt Disney World HR-vezetője. Hozzátette: több mint 40 ezer önéletrajzot olvasott az elmúlt évtizedek alatt, és van néhány nagyon bosszantó hiba, ami újra és újra előkerül.

1. Hanyagság

"Az egyik legnagyobb hiba, amit az álláskeresők elkövetnek, az a hanyagság. Nem figyelnek a részletekre, lusták" - mondta Nicolai. Elmondása szerint rengeteg önéletrajz tele van helyesírási hibákkal, elavult, vagy teljesen irreleváns információkkal. Minden jelentkező legyen annyira precíz, hogy az adott álláshoz szükséges információkat írja bele az önéletrajzába, mielőtt csatolja az e-mailhez.

2. Hosszú összefoglalók

Nagyon bosszantó tud lenni, amikor egy hivatalos hangvételű leírás tele van melléknevekkel. "Olyan hosszú leírásokat lehet olvasni néha az önéletrajzokban, mint ha egy könyv fejezete lenne. Sokkal egyszerűbb néhány pontba szedve felsorolni az eredményeket, mint hosszú mondatokban ömlengeni a rengeteg melléknévvel" - mondta Nicolai.

3. Túl sok a hívószó

Vannak olyan szavak, amelyek szinte az összes életrajzban benne vannak, mert jó hívószavaknak tűnnek. Igen, de mivel az összesben olvasható, ezért teljesen kiüresedtek, elvesztették a tartalmukat. Ilyen például: csapatjátékos, jó kommunikációs készség, kreativitás, naprakész, jó problémamegoldó készség, stb. "Aki valóban jól tudja kezelni a problémákat, és jól működik csapatban, az röviden, tömören és kreatívan be tudja mutatni magát anélkül, hogy az elhasznált sallangokkal dobálózna" - emelte ki Nicolai.

4. Korábbi feladatok felsorolása

A Walt Disney munkatársa szerint szintén nagyon lusta dolog, amikor a jelentkezők csak felsorolják, hogy milyen szakmai követelmények voltak a korábbi munkahelyén. Arról viszont egyáltalán nem esik benne szó, hogy ezeket a feladatokat hogyan tudta elvégezni. Tehát nem állítja, hogy a felsorolt dolgokban sikeres volt, vagy meg tudta csinálni. A szakember szerint szánjon rá mindenki néhány percet, hogy elmagyarázza, kicsit részletezze, mi az, amit elért, és ne arról írjon, hogy mi volt az elvárás vele szemben. 

5. Túl hivatalos

A túlzottan hivatalos, formális önéletrajzokban az a legbosszantóbb, hogy semmilyen információt nem kap az olvasója a jelentkező személyiségéről. Nincs benne egyediség, és nem enged bepillantást abba, hogy milyen ember is lehet az, akiről szól az önéletrajz.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
legacykft
2020. 08. 07. 09:00
Döntések bűvkörében

Mit egyek ebédre, rizs vagy tészta? Mit nézzünk a moziban? Melyik jelöltet vegyük fel a két nagyon...

coachco
2020. 08. 06. 11:55
Mintha tojásokon lépkednénk

Kedvesek! Ti is érzitek azt a bizonytalanságot, ami körülvesz minket? Azon tűnődöm, mi lehetne...

perfekt
2020. 08. 03. 08:29
A saját tőke emelése

A saját tőke emelésére jellemzően két ok miatt kerül sor. Vagy kötelező a tőkeemelés,...

hrdoktor
2020. 08. 03. 05:01
Queen-hatás az irodában: ha sok erős egyéniség van összezárva

Egy átlagos munkahelyen is előfordul, hogy a Queen együtteshez hasonlóan több tehetséges, kreatív...

happyhunter
2020. 08. 02. 19:54
Kutyás kalandok az irodában

Kutyabarát munkahely vagyunk, a Jobsgarden már régóta nyitott arra, hogy az itt dolgozók magukkal...

jobangel
2020. 07. 27. 12:56
Jobangel máshol...

Kedves Olvasóim! Egyelőre(?) itt, mostantól nem frissül tovább a Jobangel blog. Írásaim a jövőben...

vezetoi-coaching
2020. 07. 21. 13:19
“10-et letagadhatnál!”, “50 az új 30”, “70 az új 50”...

Nézzünk egy kicsit ezek mögé... “a letagadhatnál X évet”, ezt én magam is hallottam néha...

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.