2021. január 25. hétfő Pál
HR Centrum

Az 5 legbosszantóbb hiba: 40 000 önéletrajz tanulsága


Több mint 40 ezer önéletrajzot látott már Tina Nicolai, a Walt Disney World munkatársa, és észre vette, hogy az álláskeresők sorra ugyanazokat a hibákat követik el. Összegyűjtötte az 5 legbosszantóbbat.

Arra jöttem rá, hogy az emberek egyszerűen nem tudják, hogyan adják el magukat, vagy az elért eredményeiket" 

- mondta a Business Insidernek Tina Nicolai, a Walt Disney World HR-vezetője. Hozzátette: több mint 40 ezer önéletrajzot olvasott az elmúlt évtizedek alatt, és van néhány nagyon bosszantó hiba, ami újra és újra előkerül.

1. Hanyagság

"Az egyik legnagyobb hiba, amit az álláskeresők elkövetnek, az a hanyagság. Nem figyelnek a részletekre, lusták" - mondta Nicolai. Elmondása szerint rengeteg önéletrajz tele van helyesírási hibákkal, elavult, vagy teljesen irreleváns információkkal. Minden jelentkező legyen annyira precíz, hogy az adott álláshoz szükséges információkat írja bele az önéletrajzába, mielőtt csatolja az e-mailhez.

2. Hosszú összefoglalók

Nagyon bosszantó tud lenni, amikor egy hivatalos hangvételű leírás tele van melléknevekkel. "Olyan hosszú leírásokat lehet olvasni néha az önéletrajzokban, mint ha egy könyv fejezete lenne. Sokkal egyszerűbb néhány pontba szedve felsorolni az eredményeket, mint hosszú mondatokban ömlengeni a rengeteg melléknévvel" - mondta Nicolai.

3. Túl sok a hívószó

Vannak olyan szavak, amelyek szinte az összes életrajzban benne vannak, mert jó hívószavaknak tűnnek. Igen, de mivel az összesben olvasható, ezért teljesen kiüresedtek, elvesztették a tartalmukat. Ilyen például: csapatjátékos, jó kommunikációs készség, kreativitás, naprakész, jó problémamegoldó készség, stb. "Aki valóban jól tudja kezelni a problémákat, és jól működik csapatban, az röviden, tömören és kreatívan be tudja mutatni magát anélkül, hogy az elhasznált sallangokkal dobálózna" - emelte ki Nicolai.

4. Korábbi feladatok felsorolása

A Walt Disney munkatársa szerint szintén nagyon lusta dolog, amikor a jelentkezők csak felsorolják, hogy milyen szakmai követelmények voltak a korábbi munkahelyén. Arról viszont egyáltalán nem esik benne szó, hogy ezeket a feladatokat hogyan tudta elvégezni. Tehát nem állítja, hogy a felsorolt dolgokban sikeres volt, vagy meg tudta csinálni. A szakember szerint szánjon rá mindenki néhány percet, hogy elmagyarázza, kicsit részletezze, mi az, amit elért, és ne arról írjon, hogy mi volt az elvárás vele szemben. 

5. Túl hivatalos

A túlzottan hivatalos, formális önéletrajzokban az a legbosszantóbb, hogy semmilyen információt nem kap az olvasója a jelentkező személyiségéről. Nincs benne egyediség, és nem enged bepillantást abba, hogy milyen ember is lehet az, akiről szól az önéletrajz.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
coachco
2021. 01. 24. 15:10
Kiírni magunkból a családot

Az alcím friss könyvélményemre utal. És arra, amin sokat gondolkodom mostanában. Miért is annyira...

vezetoi-coaching
2021. 01. 24. 09:46
Széljegyzet egy bejegyzéshez... és a “mit lehetne tenni” örök kérdéséhez...

Oberfrank Zoltán blog-posztjához (“Miért vesznek fel a cégek munkatársakat”) a  Linkedin terjedelmi...

legacykft
2021. 01. 22. 20:00
4 érv a sokszínű csapatok mellett

Az nem kérdés, hogy a diverzitás témaköre mára már nagy népszerűségnek örvend a csapatok...

perfekt
2021. 01. 20. 07:19
Ilyen lesz a mérlegképes képzés! Felmentési lehetőségek! - III. rész

A gazdaságtudományi képzési területen – természetesen elsősorban a pénzügy és számvitel...

hrdoktor
2021. 01. 18. 04:16
Fejfájástípusok

Sajog, szorít, görcsöl vagy lüktet a homlok mögött, a halántékon vagy a tarkótájon? Az emberek...

hrbonbon
2020. 12. 24. 00:05
Adventi ajándék egypercesek - 24. nap

2020-12-21 00:05 "„Ahogy a visszajelzéseknek, úgy az érdemek elismerésének is nagy szerepe van...

ajovomunkahelye
2020. 12. 18. 13:56
Globális Covid felmérés és Legjobb Munkahelyek Program a Liferaynél

2016-ban az egyik kereskedelmi tévé híradójában látta meg először a Liferay cég vezetése...

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked