2020. január 20. hétfő Fábián, Sebestyén
HR Centrum

Átalakítanák a minimálbérezés rendszerét: ők járhatnak jól az intézkedéssel


Napirendre kerülhet a minimálbérezési rendszer teljes átalakítása, a két alkalmazott összeg arányos egységesítésével. Az egységes kereset idén bruttó 199 ezer forintra jönne ki.

Támogatnák a minimálbérrendszer teljes átalakítását a Magyar Nemzetnek nyilatkozó gazdasági szereplők. Szerintük a jelenleg két különböző összeget alkalmazó gyakorlat helyett egyetlen új, egységes minimálbér kialakítása további érdemi keresetfelzárkóztatást, a szegénység gyorsuló visszaszorulását, a gazdaság fehéredését, valamint kevesebb adminisztrációs terhet eredményezne.

A 2020-tól bruttó 161 ezer forintra emelkedő klasszikus minimálbér és a középfokú végzettséghez kötött, 210,6 ezer forintra növekvő garantált bérminimum egységesítésével a kötelező legkisebb kereset idén bruttó 199 forintot, azaz 620-650 eurót érne el.

A Pénzügyminiszté­rium adatai szerint hivatalosan 250 ezer munkavállaló dolgozik idén minimálbérért, és nagyjából 800 ezer fő a garantált bérminimum összegét keresi. A minimálbéresek száma mintegy 250 ezer fővel egymillió főre csökkent 2018 és 2020 között. A közszféra nagyjából 700 ezer alkalmazottja közül mindössze 20 ezer fő keres minimálbért, míg 149 ezer embert érint a garantált bérminimum. A minimálbérnél kevesebbet nem kereshetnek az alkalmazottak. A bérminimumhoz középfokú végzettség szükséges, amely a legtöbb munkakörhöz elvárás.

Parragh ­László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint eljárt az idő a kötelező legkisebb keresetek rendszere felett, az átlagbérek régóta jelentősebben nőnek. Nem kívánt hatásai is vannak a minimálbérnek: a 161 ezer forintra bejelentettek döntő többsége vélhe­tően jövedelme egy részét zsebbe kapja, feketén dolgozik. A rendszer hibái közül az elnök példaként említette, hogy a közszférában az amúgy is jól kereső, vezető beosztásokban dolgozók viszont jól járnak a minimálbér emelésével, mivel a növekvő összeg keresetük bázisa, amelyre a meghatározott szorzók rakódnak. Parragh szerint a vállalati szférát nem rázná meg a minimálbérek átalakítása, akár kivezetése, a közszférában ugyanakkor nagyobb változtatásokra lehet szükség.

Boros Imre közgazdász szerint akár már 2021-2022-től be lehetne vezetni a mostani két minimálbér helyett egységes, a munkavállalók számával súlyozott összeget. A lépés a szakember szerint is indokolt lenne, mivel érdemben javulna a legalacsonyabb kerese­tűek jövedelmi helyzete. Ehhez ugyanakkor meg kell vizsgálni, a legkisebb vállalkozások milyen arányban képesek végrehajtani egy-két lépcsőben legalább 25 százalékos bérrendezést. Ennél is nagyobb figyelmet igényel a közszféra, ahol a minimálbér összege több területen is alapja a munkavállalók keresetének.

Emellett a szociális juttatások számos eleme is a 161 ezer forintos összeghez kapcsolódik. Ugyanakkor a gazdaság fehéredését is segítené az új összeg, nőnének a járulékbevételek és a lakossági fogyasztás is. Boros Imre hozzátette: az átalakítás az érintettek létszámának jelentős csökkenésével ma már egyszerűbb feladat.

A Munkástanácsok Országos Szövetsége megfontolja, hogy egyeztetést kezdeményezzen a munkáltatói képviseletekkel egy új minimálbérrendszer kialakításában. Ahogy korábban elsőként beszámoltunk róla, a két összeg egyesítésétől a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége sem zárkózna el.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 40 436 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17%), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 40 505 forintos törlesztőt (THM 8,97%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste, az MKB, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2020. 01. 20. 09:11
Ne felejtse el aktualizálni a szabályzatokat

Túl vagyunk az ünnepeken és elindult a 2020. üzleti év. Jönnek a munkás hétköznapok. Arra vélhetően...

hrdoktor
2020. 01. 20. 05:15
Trombózis, az irodisták mumusa

Az irodákban vagy szalag mellett ülőmunkát végzők sokféle egészségre káros hatásnak vannak...

legacykft
2020. 01. 17. 09:00
Mihez kezdj az ellenállással?

A Tréner-Tanácsadó-Facilitátor – vagy ahogy mi hívjuk, TTF – képzésünkön az egyik legforróbb...

ajovomunkahelye
2020. 01. 13. 09:45
A középpontban a kollégák állnak

Legjobb Munkahelynek lenni egyfajta “munkaadói tükör”: hiszen őszinte képet ad nem csak a jó...

jobangel
2020. 01. 13. 06:00
Hogyan igazodj ki a többféle karriertanács között?

Mottó: „Ha ketten mást csinálnak, az lehet ugyanaz” /Mérő László: Mindenki másképp egyforma/ Miért...

coachco
2020. 01. 07. 17:27
Jól látod, nagyi?

Előrebocsátom, hogy semmiképp sem szeretnék korosztályi ellentéteket szítani! Az elfogulatlanság...

vezetoi-coaching
2020. 01. 07. 11:26
Nehéz a helyzet? Ne kapkodd el…

Olyan egyszerűen beszélünk a rossz vezetőkről, mintha rosszak akarnának, mindig is azok akartak...

NÉPSZERŰ
FRISS