2019. április 23. kedd Béla
HR Centrum

Álommeló magyaroknak: végzettség nélkül 600 ezres fizu, ingyen szállás, ellátás


Álomfizetéssel csábítják külföldre a magyar vendéglátósokat. Most egy elég jó ausztriai ajánlatra bukkantunk, amellyel egy év alatt nettó 7 millió forintot lehet keresni. Sokan a jobb élet reményében mennek ki, de sajnos többen a bedőlt devizahitel elől menekülnek.

Miközben a hazai vendéglátóiparban is tombol a munkaerőhiány, elég jó ajánlatokkal csábítják külföldre a magyar dolgozókat. Most egy olyan hirdetésre bukkantunk, amelyben magyar pultoslányokat keresnek öt felső-ausztriai kocsmába. A Facebookra feltett hirdetés szerint Unterweissenbachban kellene dolgozni, és a pozíciót egy évre hirdették meg. Elvárás a minimális német nyelvtudás és a jogosítvány, de más végzettséget nem várnak el. Hetente öt napot kellene dolgozni, esti, éjszakai nyitvatartással.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2793324844025978&set=gm.1682447665387105&type=3&theater&ifg=1

A hirdető külön kiemeli, hogy az alkalmazottak gyakran utazhatnak haza: 5 hetente 8 szabadnapot kapnak. A havi 1600-2000 eurós (500-625 ezer forint) nettó fizetés mellett a szállást és részben az étkezést is ingyen biztosítják. Így könnyen kiszámolható, hogy az egy év alatt legkevesebb 6 millió forintot kereshetsz meg, maximum pedig hét és felet, az összegből pedig elég sokat félre tudsz tenni, hiszen szállásra semmit, étkezésre pedig csak minimálisan kell költeni.

Ugyanebben a csoportban maximum egyhetes lakásfelújításra keresnek magyar szakikat, maximum két főt. A hirdető 1500 eurót (470 ezer forintot) kínál a melósoknak, plusz az üzemanyagot is kifizeti. A feladatok: festés, mázolás, hideg-meleg burkolás, villany-víz szerelés, kapcsolók, radiátor bekötések.

Rengetegen dolgoznak kint

Ilyen pénzekért sokan bevállalják a külföldi melót: 110 ezernél is több magyar dolgozik külföldön, a KSH szeptember-novemberi adatai szerint ugyanis honfitársaink megint nyakukba vették a világot: nagyjából 3900-al többen vallották magukat "külföldi telephelyen dolgozónak", mint a hivatal előző adatközlésekor. 2018 elejéhez képest egyébként több mint 14 ezer fős volt az emelkedés. A növekedés pontos oka nyilván nem ismert, de több tényező is szerepet játszhat benne. Egyfelől sokan csak idénymunkában dolgoznak külföldön, például vendéglátósként a síközpontokban. Náluk jellemzően pont a fenti időszakban indul a munka, a szezon.

Vannak ennél durvább számok is: A Portfolio becslése szerint jelenleg 600 ezernél is több magyar élhet jelenleg az Európai Unióban, ugyanakkor augusztusi cikkükben megjegyzik, azok, akik illegálisan dolgoznak külföldön, semmilyen hivatalos statisztikában nem jelennek meg, és arról sincs pontos adat, hányan ingáznak. Márpedig sokan vannak, akik valamely környező országban vállalnak állást, miközben Magyarországon élnek.

Az Eurostat adatai szerint egyébként 2017-ben a magyar munkaképes lakosság (a 20-64 éves korcsoport) kicsit több mint 5 százaléka, 339,3 ezer ember dolgozott egy másik uniós tagállamban.

Van, aki a devizahitel elől menekül

Sokan nem csak a jobb élet reményében mennek külföldre dolgozni, hanem azért, hogy egyáltalán maradjon valamijük. Korábban a Pénzcentrum olyan külföldi álláshirdetést is talált, amely azzal csábította a jelentkezőket, hogy a német bankszámláról nem vonják a devizatartozást, és a végrehajtó sem megy ki a bedőlt hitelesek után. Mivel sok visszaélés tapasztalható a külföldi munkaajánlatok kapcsán, és ez is amolyan "túl szép, hogy igaz legyen" ajánlatnak tűnt, felhívtuk a céget, hogy mi alapján ígérik a devizahiteleseknek az "eltűnés" lehetőségét.

A hirdetést feladó cégtől Szijj-Wieland Enikőt értük el, aki a magyarországi kapcsolattartó. Ő a Pénzcentrumnak azt mondta, tapasztalataik szerint bár a jogi lehetőség valóban megvan, ténylegesen nem vonják le az összegeket a német fizetésből. Úgy látják a munkaközvetítőnél, hogy sok magyar családnak sajnos ez az egyetlen kiút, "nincs mit árverezni, nincs miből letiltani, megélni pedig meg kell valahogy." Főleg a devizahitel áldozatai mennének külföldre dolgozni, a jelentkezők nagyjából 90 százaléka bedőlt devizahiteles.

JÓL JÖNNE 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg, emellett 250 ezer forint feletti jövedelemmel és jövedelemátutalással számoltunk. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 12 178 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 13 155 forintos törlesztőt (THM 13,57%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis az OTP, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
coachco
2019. 04. 23. 10:50
Hogy is volt ez? Nagyik ha mesélnének... Mesélnek!

Ha belegondolunk, a mi pár évtizedes életünkben mennyi új felfedezés született már, [...] Bővebben!

jobangel
2019. 04. 23. 08:30
A kudarctűrés titka az álláskeresésben

Az álláskeresés óhatatlanul együtt jár a kudarccal, és ezt azok, akik számára a kudarc minden...

hrdoktor
2019. 04. 22. 22:53
Nem magánügy: depresszió a munkahelyen

A világ egyik legtöbb embert érintő betegsége a depresszió. Az Egészségügyi Világszervezet...

perfekt
2019. 04. 22. 09:02
Május 1-jétől fontos változások az online számlaadat szolgáltatásban

Folyamatos a javítás és a felhasználói visszajelzések miatti fejlesztés a NAV online adatszolgáltatási...

legacykft
2019. 04. 19. 09:00
Agilis coach 2.0: avagy mi minden tud minőségi változást hozni egy agilis coach teljesítményébe?

Az előző blogposztban ránéztünk néhány olyan területre, amelyre tudatos figyelmet fordítva minőségi...

y2ycoaching
2019. 04. 18. 14:03
HR Revolution - Tényleg válság van a HR-en?

Munkaerőhiány, employer branding, generációk, megtartás, bevonzás, Big Data, automatizálás......

vezetoi-coaching
2019. 04. 11. 02:31
Egy kis hasznos beszélgetésről…

Egy személyes történet arról, hogy hogyan lenne jó, hogy ha egy vezető ismerné a munkatársait...

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk