2017. július 24. hétfő Kinga, Kincső
Hírek » Karrier

Álomfizetés üti Stohl András markát a Morning Show műsorvezetőjeként

Áprilistól már csak online lehet hallgatni a Class FM-et, amelynek reggeli műsorát Stohl András, Pataki Zita és Janklovics Péter vezeti. Egy rádiós körökben mozgó informátor szerint ezért a munkáért havi több millió forint ütheti Stohl András markát.


Idén áprilistól az online Class FM reggeli műsorának egyik műsorvezetője lett Stohl András. A korábban Sebestyén Balázsék által vezetett Morning Show-ban kapott helyet a színész, akinek azért nem is kevés pénz üti a markát.

Minimum 2,5 millió forint plusz áfa, de inkább hárommillió havi fixért írt alá Stohl András a Class FM Morning Show-jához

- mondta el a Borsnak egy rádiós körökben mozgó informátora.

A busás fizetés annak ellenére járhat, hogy a hallgatottság jóval elmarad, a Rádió 1-en (bár nem csak online elérhető) Balázsék által vezetett reggeli műsortól. De a kiszivárogtatott információval még az is lehet, hogy csak borost szeretnének törni Sebestyén Balázsék orra alá - tette hozzá az informátor.

Hatalmas a különbségek

Hazánkban jelenleg a bruttó minimálbér 127 500 forint, amelynek közel csak nem a húszszorosát viheti haza minden hónapban Stohl András, és akkor a többi munkájáról és az azzal járó fizetéséről nem is beszéltünk. Ehhez képest egyébként a KSH adatai szerint a bruttó átlagkereset 2017. áprilisában 303 000 forint volt.

Mivel lehet sokat kaszálni?

Bár az álláskeresési statisztikák szerint felsőfokú végzettséggel könnyebb elhelyezkedni, de az már nem feltétlenül mondható el, hogy a diplomával feltétlen magasabb fizetésre is számíthatunk majd. Ráadásul a tapasztalatok azt mutatják, hogy kifejezetten nehéz elhelyezkedni az általános jellegű, nem specifikus, azaz nem konkrét szakmát adó diplomákkal, mint például a bölcsész, médiatudományok, vagy kommunikációs végzettség.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat 2015-ös statisztikái szerint hazánkban a legjobban keresők közé tartoznak a légforgalmi irányítók, a törvényhozók, a miniszterek, az államtitkárok, a tőzsde- és pénzügyi ügynökök, és a brókerek. A légforgalmi irányítóknak átlagosan bruttó 1,7 millió forint a fizetése, ami nettósítva havi 1,2 millió forint körüli összegre tehető.

Címlapkép forrása: MTI Fotóbank

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Szomorú vallomás: na ezért nem jönnek haza a londoni magyarok
Nem a pénz az egyetlen, ami marasztalja Laurát és Tamást.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Elképesztő térképen mutatják be a világ pénzeit: ilyen kavalkádot még tuti, hogy nem láttál

A világ legtöbb országának saját pénzneme van, amelyek elnevezéseit jellemzően valamilyen súly mértékegységből származik. Nem csoda tehát, hogy több országban is hasonló elnevezése van a helyi...
 

Tuti tippek, hogy mire használd a tojáshéjat a kertben

Ha legközelebb tojást eszel, ne dobd ki a héját a kukába, ugyanis ha van kerted, és kertészkedsz is, nagy hasznát veheted. Összeszedtünk három érdekes tippet, mire is használhatod a tojáshéjat a kertben. 1....
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

07.20-07.26
Országos

Spar

07.20-07.26
Országos

Lidl

07.20-07.26
Országos

Aldi

07.20-07.26
Országos

Auchan

07.20-07.26
Országos

Tesco

07.20-07.26
Országos

Diego

07.01-07.31
Országos

Lidl

Nyár
06.26-07.31
Országos